2007'den Bugüne 92,297 Tavsiye, 28,217 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sırt Estetiği
MAKALE #3230 © Yazan Dr.Ulvi GÜNER | Yayın Haziran 2009 | 12,331 Okuyucu
SIRT ESTETİĞİ

Yaz yaklaşıyor, sırt dekoltesi olan kıyafetlerin seçiminde daha rahat davranabilmeniz için sırt estetiği ile ilgili bazı çözümler sunacağım.

Sırt bölgesiyle ilgili herkesin sorunu farklıdır. Lokalize yağlanma, lekeler, sarkma gibi… Sırt estetiğini belden ayrı tutmak mümkün değildir. Güzel sırt görünümü bel ile tamamlanır.

VASER LİPOSELECTİON

Sırttaki lokalize yağlanma kişiyi çok kilolu gösterir. Kıyafetlerde gizlemekte zordur. Sırt bölgesine yapılan uygulamalarda çok fazla yağ alınmamakla birlikte çarpıcı incelme fark edilir.

Sırt bölgesi diğer bölgelere göre daha dirençli bir yağ yapısına sahiptir. Yapılacak egzersiz ve diyetlerle iyi cevap vermez. Liposuction yöntemi ile bu bölgede şekil vermede çok başarılı olamamakta ve sakmalara neden olmaktaydık.

Vaser adı verilen Ultrason ile yağlar parçalanabiliyor. Liposelection, bu cihaz ile vücut bölgelerinin fazla yağlardan temizlenerek inceltilmesi yöntemidir.
Bu çok özel ve set halinde olan bir alet. Bu alet yağları vücut içinde eritiyor. Yani zeytinyağı gibi yapıyor. Yağ dokusunu dağıtmak ve yok etmek adına, yeni patentli bir teknoloji ile ileri cerrahi teknikleri birleştiren bir yöntem olan bu sistem, tüm dünya kadınlarının gözbebeği. Bu yöntemle, herhangi bir diyet programı uygulamadan ve egzersiz yapmadan, istenmeyen yağlar, kol, bacak, boyun, göğüs, diz, kalça, sırt gibi vücudun sıkılaştırılmak istenen herhangi bir bölgesinden etkili bir şekilde alınıyor.

Vaser, ultrasonik enerji teknolojisinden yararlanarak, ses dalgalarıyla, oluklu mil dizaynı ile yağ dokusunu parçalar ve özel kanal sistemiyle parçaladığı bu dokuyu emer. Bu işlem yapılırken, bağ dokuya, kan damarlarına ve sinirlere asla zarar verilmez. Özellikle acı vermemesi ve operasyon sonrası morarma yapmaması nedeniyle hastalar tarafından tercih edilen vaser liposelection, mucizevi sonuçlar yaratıyor. Hekimler vaser ile yapılan Liposelection Yöntemi ile çene, boyun, sırt ve kollar gibi çok daha narin ve ince bölgelerde çalışma imkanı bulabiliyorlar.

Uygulama lokal anestezi ve sedasyonla yapılabilmektedir. İki hafta kadar korse giyilmesi önerilmektedir.

SIRT ENDOLİFTİ

Son zamanlarda estetik ile ilgili gündemi hayli meşgul eden, herkesin gözlerinde umut pırıltıları oluşturan, ameliyatsız gençlik yönteminden bahsetmek istiyorum.

Askı teknikleri hakkında pek çok şey yazılıp çizildi. Ama teknik değişti, uzun süre dayanmayan ipler yerine aslında yüz germedeki gibi dikişlerin kullanıldığı ancak bunun kesi ile yapılmadığı, dolayısı ile çok daha dayanıklı bir teknik çıktı; ENDOLİFT

Sırt bölgesinde sarkması olan kişilerde lokal anestezi altında kesi yapmadan özel bir aletle endolift materyalleri cilt altına yerleştirilebiliyor. Böylece sırt köşelerinde görülen katlantılardan kurtulabiliyoruz. Yağlanmada mevcutsa işleme vaser liposelection eklenebilir.

İşlem 30 dakika sürmektedir, işlem sonrası 2-3 günlük dinlenme yeterli olmaktadır.

BEL ESTETİĞİ

Sırt ile beli birbirinden ayırmak zordur. Düşük bel modasının gelişimiyle birlikte karın, sırt ve bel bölgesi şekillendirme operasyonları zaten oldukça sık yapılmaktaydı. Özellikle Avrupa ve Amerikalı genç kuşak pop yıldızları,sinema sanatçılarının bikinili (ve dolayısıyla da Venüs gamzeli) fotoğraflarının medyada görünmesi sonucunda müthiş bir venüs gamzesi akımı başlamış oldu. Gamze operasyonları ile karın-bel ve sırt estetiği bütünleşmiş oldu. Yanak bölgesi gamzeleri ise zaten çok arzu edilen bir görünüm olmakla birlikte böyle bir işlemin yapılacağı bilinmiyordu. Venüs gamzeleri sayesinde insanlar yanağa da gamze yapılabileceğini öğrenince yanak gamzesi talebi de arttı.
Bele vaser liposelection yöntemiyle istenilen şekil verilebilmekte ve sırt güzelliğine bir bütünlük sağlamaktadır.

PEELİNG

Sırtta oluşan güneş lekelerin giderilmesinde, güneşin az olduğu dönemlerde seanslarla yapılan easy tca yöntemiyle başarılı olunmaktadır.

Yaz döneminde de lekelerin daha artmasını engellemek için, sırt bölgesinin unutulmayarak, yüksek koruma faktörlü güneş koruyucuların kullanılması gerekir.

ERKEKTE SIRT EPİLASYONU

Sırt bölgesi için erkeklerden gelen en çok talep epilasyon içindir. Laser epilasyon, kalıcı sonuçları ve uygulama kolaylığından dolayı tercih edilmektedir.

Sırt bölgenizdeki güzelliğe kavuşmuş olarak, tüm güzellikler sizlerle olsun…
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Sırt Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Ulvi GÜNER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Ulvi GÜNER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ulvi GÜNER Fotoğraf
Dr.Ulvi GÜNER
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Ulvi GÜNER'in Yazıları
► Sırt Germe Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Bel ve Sırt Ağrısı Prof.Dr.Semih KESKİL
► Sırt Ağrıları Dr.Kenan KIBICI
► Boyun Düzleşmesi ve Sırt Ağrıları ÇOK OKUNUYOR Dr.Aybars AKKOR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Sırt Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Karın Estetiği Ocak 2012
► Kepçe Kulak Operasyonu Şubat 2011
► Kadın Genital Estetiği Şubat 2009
► Meme Dikleştirme Ekim 2008
◊ Endolift ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:04
Top