2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Mükemmel İlişkide Olması Gerekenler ve Uyulması Gereken Kurallar
MAKALE #3292 © Yazan Psk.Dnş.Abdullah TOPAL | Yayın Temmuz 2009 | 25,544 Okuyucu
Mükemmel ilişkide olması gerekenler ve uyulması gereken kurallar



“Bir zamanlar çok mutsuz bir adam varmış Dünyadaki bütün güzellikleri tatmış ama bir türlü mutlu olamamış Bir zaman sonra hayat onun için iyice çekilmez hale gelmiş Her şeyi kendine dert eder yalan gülücükler atarmış etrafına Yine mutsuz olduğu bir gün Bir peri kızı belirmiş karşısında Mutsuz adam peri kızının yanında hep mutluymuş artık Dertlerini sevinçlerini onunla paylaşıyor mutluluğuna mutluluk katıyormuş Mutsuz adam artık çok mutlu olduğu için hayata bakış açısı değişmiş Bir gün işten eve gelirken yolda çok güzel bir kızla tanışmış ona aşık olmuş Artık bütün zamanını onunla geçiriyormuş Peri kızını da odasındaki dolaba kilitlemiş Mutsuz olduğu zamanlarda peri kızını çıkartır onunla konuşur ve mutlu olurmuş Günler günleri haftalar haftaları kovalamış artık aşık olduğu için peri kızını iyice unutmuş mutsuz adam Aşk onun gözlerini kamaştırmış hiçbir şeyi görmez olmuş Sevdiği kızla hiçbir şey paylaşmadıkları halde onu görmek için çileler çekiyormuş En sonunda aşık olduğu kızdan ayrılmış yine mutsuz günlerine dönmüş Hemen aklına peri kızı gelmiş ve yine onun yanına gitmek için evinin yolunu tutmuş Eve ulaştığında dolabın kapısını açmış ama peri kızının ölüsüyle karşılaşmış Peri kızı ölmeden önce ona son bir not yazmış.
Seninle...
.....

KIYASLAMA YAPMAYIN

Hayatimizi başkalarınınkiyle kıyaslamak onu değiştirmez.


PERİ MASALLARINA ALDANMAYIN

hayalini kurduğumuz büyüyü partnerimize karşı duyduğunuz sevgide görmek ve masallarda yaşanan şeylerin beklentisi içine girmemek.

ORTAK İLGİ ALANI OLUŞTURUN

ortak ilgi alanları partnerler arasında pozitif bir iletişim ve eğlencenin oluşmasını destekler.

ZİHNİNİZİ OKUMASINI BEKLEMEYİN

Üzücü bir durumda olduğunuzda partnerinizin sıkıntınızı kendiliğinden anlamasını beklemeyin. Karsı taraf zihninizi okuyamaz.

ACELEYE GEREK YOK

ilişkiler birinci gelenin ödüllendirildiği birer yarış değil.

MİZAH DUYGUNUZU GELİŞTİRİN

bu mizah anlayışının pozitif bir yönü
olması gerektiğinin altını çiziyor. Çünkü negatif espriler sadece
tansiyonu artırır.

KALİTELİ ZAMAN

ilişkiler birlikte geçirilen zamanın miktarı ile değil kalitesi ile gelişir!

GELECEK ÖNEMLİ

ilişki geçmişe değil, geleceğe doğru inşa edilir.

AÇIK OLMAK ŞART

"Hiçbir şeyi içinizde tutmayın! Çünkü kendi gerçekliğinizi paylaştığınız zaman hayatinizi da paylaşmış olacaksınız ve bu süreçte partneriniz ile aranızda oluşacak olan bağ her şeyin üstesinden gelmenizde size yardımcı olacaktır!"

ONUNLA ARKADAŞ OLUN

Uzun vadeli ilişkiler gelişimlerini ve hayatta kalmalarını sağlam bir arkadaşlık temeline borçludur!

MUTLULUĞU ÖNCE KENDİNİZDE ARAYIN
...

gerçekte kim olduğunuzla ilgili olarak mutlu değilseniz, bir
ilişki bu durumu değiştirmeyecektir! Bu, sağlıklı bir ilişki
sürdürmenizi de zorlaştıracaktır!
ilk karşılaştığımız günü hatırlıyor musun çok mutsuzdun Başımı omzuna koyar seni dinlerdim sabahlara kadar mutlu olman için her şeyi yapardım Sevinçlerin benim sevinçlerim mutsuzlukların ise benim mutsuzluklarım olurdu Seninle konuştukça senin yanında oldukça bende mutluydum Bu mutluluğumuz günler geçtikçe azaldı sen artık bana ihtiyaç duyduğunda yanıma geliyor Ben ise her zaman seni bekliyordum Artık gelişlerin azalmış benim mutlulukla beslenen ruhum yavaşça acı çekmeye başlamıştı Ama bunu sana hiç yansıtmadım Artık o karanlık dolap benim dünyam olmuştu sen yanımda olunca aydınlanıyor sen gidince yine karanlığa bürünüyordu Artık mutsuzluğa dayanacak gücüm kalmadı son demlerimi yaşıyorum bunları yazarken belki yazım bitmeden sen gelir ve beni yeniden yaşama bağlarsın ve ben yine seni mutlu ederim... Unutma seni mutlu edenler sen mutlu olduğun müddetçe yaşarlar...”


PARANIN ÖNEMİ AZALTIN

Servet bir ilişkinin uzunluğu ve tatminlik derecesi üzerinde bağlantısız!

ONU ÖNEMSEYİN

Farklılıklara rağmen ona değer verdiğinizi göstermeniz; sağlıklı bir ilişkinin
temelini oluşturur.

SORGULAMAYI BIRAKIN

Uzun vadede endişe, kıyaslama ve eninde sonunda kavga ortamı yaratacaktır.

KENDİNİZE İNANIN

İçinde bulunduğunuz durum her ne olursa olsun; kendinize inanın ve önce tek basınıza ayakta durabildiğiniz gerçeğini kabul edin.

ÇEVRENİZDEKİLERİN FİKİRLERİNİ DİNLEMEYİN

"Birincisi; hiç kimse sizin gerçekten neye ihtiyaç
duyduğunuzu ve neye değer verdiğinizi sizden iyi değerlendiremez.
İkincisi insanlar başkalarının ilişkileri konusunda kendi ilişkilerine
nazaran daha olumsuzdur.

KORKUYA YENİK DÜŞMEYİN

Olumsuz bir durum ile karsılaşacağınızda
ilişkinizi sorgulamaktan vazgeçmeniz gerekiyor.

İŞLERİNİZİ EVE GETİRMEYİN

İş gününüz sona erdiğinde isiniz tamamıyla ofiste kalmalı.

ACILARINIZI UNUTMALISINIZ!

Acıyı içinizde tutmanız, yaranın taze kalmasına neden olur.

MÜKEMMELİ ARAMAYI BIRAKIN!

''Mükemmel ilişki'' diye bir kavram asla var olmamıştır. Bu nedenle; Her konuda sizinle hemfikir olan ya da her an sizi mutlu edebilecek biri ile karsılaşmayı ısrarla beklemek yerine; sizi en fazla tatmin eden ilişkiyi yeşertmeyi denemelisiniz.
Bazen suskunluk kelimelerden daha çok şey anlatır ya...İşte öyle bir şey..Kendime ,çevreme yani pozitif elektrik vermek istediğim herkese....
Geçen gün bakkala girdim.Bizim bakkal,yaşlı bir amcayla sohbet ediyordu.Konu:"YTL"...Amca iyi olduğundan bahsediyordu. ‘Nasıl yani,şimdi biz yılbaşından önce yoksulduk,şimdi zengin mi olduk?’diye konuya girdim...Amca: ‘Karnımız doyuyor,daha ne isteyelim.’dedi.Ben önyargıya karşı olmama rağmen, direk olaya ideolojik olarak girdim...Sonra baktım ki amcam başka şeylerden bahsediyor..Diyor ki:
-Siz vitrin çocuklarısınız...Ne görürseniz istiyorsunuz,ne görürseniz alıyorsunuz.İdare etmeyi bilmiyorsunuz.Ondan sonra da paramız yetmiyor diye ağlıyorsunuz.Mutluluk karnının doymasıdır...Gerisi nasılsa gelir.Sen yağ kuyruğunda beklemenin,ekmeği karneyle almanın,savaşın ortasında her an ölmeyi beklemenin nasıl bir şey olduğunu biliyor musun?Sizler yetinmeyi,küçük şeylerle mutlu olmayı bilmiyorsunuz.Söyle bakalım,kaç tane ayakkabın var?Annenle babana sor,sana Kıbrıs harbinde tepelerinden geçen uçakları,karartmaları anlatsınlar...
Ben alacaklarımı aldım,hem de fazlasıyla!..Beraber çıktık.Eve kadar bana eşlik etti.Sohbet ederek yürüdük.Ne iş yaptığımı öğrenince yüzü ışıldadı.Çok hoşuna gitti.Çocuklarından filan bahsetti.Sonra vedalaştık,gitti...
Her insanın bir hikayesi vardır.Ayaküstü bir şeyler öğrendim.İnsanın karnının doyması,hatta nefes alabilmek kimi zaman...Güvenle uyuyup,yatağından güvenle kalkabilmek .Küçücük şeyler.Küçük, küçücük mutluluklar...Belki mutluluk öğrenilebilecek bir şey...Biraz pozitif bakabilmeli...
Mutluluk bazen o kadar kolay ki..Mutlu olmayı bilene,daha doğrusu mutlu olmak isteyene..Belki de bunu bir hayat felsefesi haline getirmeli,mutlu olmayı öğrenmeli..Kim olduğunu hatırlamıyorum,ünlü bir düşünür demiş ki: "Sadece aptallar mutlu olur..."Ara sıra aptal olmanın kime zararı olur ki...
Mutluluk parfüm gibidir,kendine bulaştırmazsan,başkalarına veremezsin.. Bu yaz size mutluluk getirsin ve bulaştırın herkese...
Kaldırın başınızı,bakın gökyüzüne..
Aydınlık,mutlu bir geleceğe,gülümseyen bir yüzle...Tıpkı çakıl taşları gibi,rengarenk ama hepsi kendi renginde...

Mükemel ilişkiler sürebilmenizve mutluluk dileğiyle...
Sevgi ile kalınız...

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Mükemmel İlişkide Olması Gerekenler ve Uyulması Gereken Kurallar" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Abdullah TOPAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Abdullah TOPAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Abdullah TOPAL Fotoğraf
Psk.Dnş.Abdullah TOPAL
İçel (Mersin) (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi102 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Abdullah TOPAL'ın Yazıları
► Mükemmel Cinsellik İçin İpuçları Psk.Dnş.İsa Özgür ÖZER
► Cinsellikte Kurallar Psk.Kemal ÖZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Mükemmel İlişkide Olması Gerekenler ve Uyulması Gereken Kurallar' başlığıyla benzeşen toplam 50 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Tikli Çocuklar ve Tikin Tedavi Yolları ÇOK OKUNUYOR Nisan 2009
◊ Çekım Yasasının Uygulamadakı Sırları ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:52
Top