2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diş Beyazlatma (Diş Ağartma - Bleaching)
MAKALE #3330 © Yazan Dt.Halil İbrahim SAHİ | Yayın Temmuz 2009 | 6,091 Okuyucu
Diş beyazlatma, dişlerinin renginden memnun olmayan kişilere önerilen kozmetik bir çözümdür.

Çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş dişleri beyazlatmak veya kişiye özel diş rengini birkaç ton açmak için kullanılan bir oksijenasyon yöntemidir.

Dişlerin doğal renkleri yıllarla, dış etkenlerle koyulaşır. Muayenehanede veya evde yapılabilen diş beyazlatma işlemi ile dişler 2-10 ton açılarak tatmin edici bir beyazlama ve güzel bir gülüş elde edilir. Bleaching işlemi mutlaka profesyonel kontrol altında uygulanmalıdır.

Dişlerdeki renklenme 2 çeşittir.

1-İç renklenme: Dişin içine işlemiş ve fırçalama ile çıkarılamayan renklenmelerdir. Dişlerin oluşumları esnasında meydana gelen yapısal bozukluklar da (ilaçlara bağlı veya fazla flor alımına bağlı vb.) bu sınıfa girer. Bleaching işlemi bu tip vakaların büyük bir kısmında çok başarılı olur.

2-Dış lekelenmeler: Diş yüzeyine bazı gıdalardan, sigara, çay, kahve gibi boyayıcı ajanlardan yapışan renklenmelerdir. Çoğunlukla diştaşı temizliği ve sonrasında yapılan profesyonel fırçalama ile bu lekelerden kurtulmak mümkündür.

Farklı renklenmeler farklı tedaviler gerektirir. Bu nedenle ne tip bir uygulama yapılması gerektiğine diş hekiminiz ile birlikte karar vermeniz en doğrusudur.

Bleaching işleminde dikkat edilmesi gerekenler ise

1-Dişetlerini dikkatli bir şekilde korumak
2-Kullanılan ilacın yoğunluğu (bleaching jelleri farklı oranlarda carbamid peroksit içermektedir) ile kullanım sürelerinin doğru ayarlanması.
Beyazlatma işlemi sırasında veya sonrasında bazı kişiler hafif bir hassasiyet şikayetinde bulunurlar. Bu hassasiyet 1-3 gün arasında tamamen kaybolacaktır. Önemli olan kullanılan sistemin gerektirdiği prosedürlerin eksiksiz ve doğru olarak yerine getirilmesidir. Beyazlatma işlemi uygun kişiler tarafından yapıldığında zararsız ve çok etkili bir estetiği geliştirme metodudur.

Kliniğimizde kullanılan Ofis beyazlatma sistemi, düşük yoğunlukta jel ile 8-10 ton beyazlatma sağlaması, renk geri dönüşünün ve işlem sonrası hassasiyetin minumumda olması sebebiyle tercih edilmiştir.

Diş Beyazlatmada en hızlı yöntemdir. Bir saat içerisinde dişler 8+ kat daha beyaz olur.

Beyazlatma işlemi 2 şekilde uygulanır.

• Ofis ortamında 1 saat içinde gerçekleştirilen Power Blaeching beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan kısa sürede 6-8 ton diş rengini açan en hızlı, güvenilir ve etkili beyazlatma sistemidir.

• Home bleaching ağızdan alınan basit bir ölçü ile kişiye özel hazırlanan plastik ağızlıkların içine carbamid peroksit esaslı jeller konularak yapılan beyazlatma işlemidir. Ortalama 5-7 günde istenen beyazlama sağlanır. Günde 4-8 saat takılması gereklidir( renge ve jele bağlı olarak).

Home Bleaching

Çeşitli yoğunlukta jeller kullanılır. Jeller buzdolabında saklanmalıdır. İlk 3 gün mutlaka arka arkaya kullanılmalıdır, sonra ara verilebilir. Kullanım esnasında olabildiğince renklendirici ajanlardan (çay,kahve,sigara, şarap, tıbbi gargaralar vb) uzak durulmalıdır. Eczanelerde satılan beyazlatıcı sistemlerle kıyaslanamaz.

Ofis Power Bleaching

Uygulama Sırasında:

• Diş etleriniz özel bir bariyer maddesi ile korunur.
• Beyazlatma jeli dişlerinize sürülür ve siz arkanıza yaslanıp dilediğiniz TV, DVD, CD'yi dinlerken ışık kaynağı aktive edilir.
• 15'şer dakikalık 3 devrede verilen LED ışığı ile 1 saat içinde beyazlatma işleminiz tamamlanmış olur.

DİŞLERİM NE KADAR BEYAZLAŞACAK?

Dişlerin beyazlaşmaları öncelikle başlangıç renkleri ile ilgilidir. Sarı tonu dişler kolaylıkla 6-8 ton beyazlayabilirken, yeşil-gri tonundaki dişlerin beyazlaması daha zor olmaktadır. Kısacası beyazlama miktarı kişiden kişiye değişmekle birlikte hekiminiz ilk seansta dişlerinizin ne kadar beyazlayabileceği hakkında yaklaşık bir bilgi verecektir.


HASSAS DİŞLERİM VARSA DİŞ BEYAZLATMADAN NASIL ETKİLENİR?

Power Bleaching Sistemi tamamıyla ağrısızdır. Uygulanan kişilerin %10'undan azı uygulama sonrası hafif bir sızlama veya hassasiyet hissedilebilir. Bu da daha çok dişlerinde hafif aşınma ve çatlak olan kişilerde olur. Aşınmalar fazla ise o bölgelerin dolgu ile kapatılması gerekebilir.Eğer hassasiyet olursa hafif bir ağrı kesici ile giderilir.
Uygulamadan 24 saat sonraya kadar çok sıcak/soğuk içecek ve gıdalardan ayrıca sigara, kahve, çay, kola ve kırmızı şarap gibi boyalı ajanlardan uzak durmanız gerekmektedir.

DİŞ BEYAZLATMADA KURON,DOLGU VE BONDİNGLERİ NASIL ETKİLER?

Power Bleaching Sistemi kuron, dolgu ve bonding'lerde olan lekeleri çıkarmakta çok başarılı olmuştur. Bununla beraber herhangi bir beyazlatma sistemi kuron, dolgu ve bondinglerin rengini ağartamaz. Diş Hekiminiz dişlerinizi muayene ederek alınabilecek neticeleri size açıklayacaktır.

DİŞ BEYAZLATMA NE KADAR DAYANIR?

Power bleaching Sistemi ile alınan netice uzun sürelidir (2-3yıl). Bu süre size de bağlıdır. Aşırı sigara içimi, aşırı çay-kahve-kola gibi renkli gıda alışkanlıklarınız bu süreyi etkiler.

DİŞ BEYAZLATMA İŞLEMİ GÜVENLİ Mİ?

Uzun yıllardır yapılan araştırmalar sonucu bulunan ışık ve jel tamamiyle güvenilirdir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Diş Beyazlatma (Diş Ağartma - Bleaching)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dt.Halil İbrahim SAHİ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dt.Halil İbrahim SAHİ'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dt.Halil İbrahim SAHİ
Kahramanmaraş
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi13 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Halil İbrahim SAHİ'nin Makaleleri
► Diş Beyazlatma (Bleaching) Dr.Dt. Selim AYDIN
► Bleaching (Diş Beyazlatma) Dt.Yeşim TÜNAL GÜZEY
► Diş Beyazlatma (Bleaching) Dt.Ayşe GÜR
► Diş Beyazlatma Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Diş Beyazlatma Dt.Mesut MUTLU
► Tek Diş Beyazlatma Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Beyazlatma Dt.Murat KANLI
► Diş Beyazlatma Dt.Osman NURSAL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Diş Beyazlatma (Diş Ağartma - Bleaching)' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ortodonti Nedir? Aralık 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:54
Top