2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Herkes Geleceğini Kendi Elleri ile Şekillendirir
MAKALE #3516 © Yazan Psk.Dnş.İlksen GÜZELCİK | Yayın Ağustos 2009 | 6,292 Okuyucu
GELECEĞİMİZİN MİMARI KİM?

HERKES GELECEĞİNİ KENDİ ELLERİ İLE ŞEKİLLENDİRİR

Yaşamda hiçbir şey durup dururken, kendi kendine olmaz. Her oluşumun bir nedeni vardır. Varoluşumuzun nedeni mutlu olmaksa eğer, bir kenarda durup mutlu olmayacağımız açıktır. Hiç kimse tesadüfen mutlu olmaz, onu çabalayarak elde eder.

Her şey düşüncede başlar. Her davranışın atası bir düşüncedir der Emerson.
Işığın gök gürültüsünden önce gelmesi gibi, düşüncede eylemden önce gelir. Düşüncelerimiz duygularımızı, davranışlarımızı etkiler, yönlendirir. Sonuçta ne olduğumuzu düşünüyorsak o oluruz. Olmak istediğimiz şeye ulaşma gücü içimizdedir. Bize kalan onu bulup çıkarmaktır. Bunu nasıl ortaya çıkarabiliriz?

Önce hayallerimiz. Yaşamda neleri hayal ediyoruz? Nelerin özlemini çekiyoruz? Kendimizi nerede görmek istiyoruz? Büyük başarılara sahip olanlar önce onun hayalini kuranlardır. Hayalleri olanların, umutları vardır. Umudu olan insan güçlüdür. Güçlü olan mücadele edebilir ve mücadele edenler başarırlar.

Hayallerimiz kendimize bir amaç oluşturmamıza yardım eder. Bu gün, bu ay, bu yıl ne yapmak istiyoruz? İki yıl sonra, beş yıl sonra, on yıl sonra kendimizi nerede görmek istiyoruz? Ne aradığını bilmeyen ne bulduğunu da bilemez. Eğer bir amacımız varsa, ne aradığımızı biliyoruz demektir. Ne istediğimizi bilerek yola çıkmışsak, etrafımızda dönen fırsatları yakalayabiliriz. Aksi halde yanımızdan gelip geçerler, biz farkına bile varamayız. Çünkü fırsatlar, onları değerlendirme gücü olan insanlar içindir. Diğerleri için yaz bulutu gibi gelir ve hızla geçer.

Amacımızı belirledikten sonraki önemli adım inanmak olmalıdır. Saptadığımız amaca erişebileceğimize inandığımız sürece gerilim yaşamayız. Yorgunluk, bitkinlik belirtileri ile karşılaşmayız. Zaman zaman işler istediğimiz gibi gitmese de, karşımıza engeller çıksa da bizi yolumuzdan döndürmeye yetmez. Şartlar ne kadar zorlayıcı olursa olsun geçici olduğunu biliriz. Doğru yolda olduğumuza yürekten inanıyorsak, hiçbir güçlük bizi vazgeçirecek kadar yoramaz. Biliriz ki her karanlığın sonrasında günün en güzel aydınlığı gelecektir. Gereksinim duyduğumuz enerjinin kaynağı inancımızdır.

Yaşamda iyi ve kötü yanyanadır. Ama unutulmamalıdır ki iyilik her zaman kötülükten üstün gelir. Zaman zaman zorluklar, aksaklıklar olsa da yeterince isteyen insan zorlukların onu daha da güçlü kıldığını görecektir. Yeterince istiyorsak eğer karşımıza çıkan her güçlük, atlanması gereken bir engeldir ve atlanan her engel bizi hedefimize bir adım daha yaklaştırır.

Bir gazeteci uzun deneyler sonucu ampulu bulan Edison’a sormuş.” 1000 defa başarısız olmak nasıl bir duygu? “ Edison yanıtlamış “ 1000 kez başarısız olmadım, ampul 1001 adımlık bir icattı. Edison hayal etti, inandı ve gereğini yaptı. Bin adım atabilmesinin nedeni yeterince istemesiydi. Aksi halde bu kadar denemeye katlanabilir miydi?

Geleceğinize yön veren düşündüğünüz, inandığınız, yeterince istediğiniz ve güvenle beklediğiniz şeylerdir. Yeterki siz önce ne istediğinize karar verin, sonra da bunun için gerekenleri yapın. Sevgili Hocam Bülent Şenyürek’in “Kalk ve Yola Düş” diyen sesi kulaklarımda çınlarken; hangi maraton ona katılmamış birinin birinci gelmesi ile sonuçlanabilir ki diye düşünmeden edemiyorum.

Hayalleri olan herkese sevgiyle...

İlksen GÜZELCİK
Psikolojik Danışman
Yazan
Psk.Dnş.İlksen GÜZELCİK
 
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Herkes Geleceğini Kendi Elleri ile Şekillendirir" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.İlksen GÜZELCİK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.İlksen GÜZELCİK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Psk.Dnş.İlksen GÜZELCİK
Psikolojik Danışman
 
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.İlksen GÜZELCİK'in Makaleleri
► Kendi Bedeninde Yabancı Olmak Psk.Dnş.İbrahim GÜLYAŞAR
► Kendi Başarı Hikayenizi Yazın Psk.Mehmet Enver BAYATLI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Herkes Geleceğini Kendi Elleri ile Şekillendirir' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kendimi Değiştiriyorum Nisan 2013
► Kim Korkar Sınavdan Mayıs 2011
► Okulda Başarı Ocak 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:34
Top