2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Nlp ile Kendini Geliştirme
MAKALE #3615 © Yazan Psk.Dnş.İlksen GÜZELCİK | Yayın Eylül 2009 | 11,740 Okuyucu
BU SATIRLARI OKUYOR OLMANIZ BİR TESADÜF OLAMAZ. YOKSA HAYATINIZDA BİRŞEYLER Mİ EKSİK?

“Afrika’da her sabah bir ceylan uyanır.
Bu ceylan en hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir.
Yoksa ona yem olacaktır. Afrika’da her sabah bir aslan uyanır.
Bu aslan en yavaş ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir.
Yoksa aç kalacaktır. Bir aslan veya bir ceylan olmanız fark etmez.
Güneş doğduğunda koşmaya başlasanız iyi olur...”

Gerçekten de koşmalı insan. Eğer ömür bu kadar kısa ise koşmalı ve yakalamalı mutluluğu. Zaten mutluysa ne ala. Ancak bir şeylerin eksik olduğunu, yanlış gittiğini hissediyorsa çıkmalı yola. Hangi yaşta, hangi konumda olursa olsun. Artık çok geç bu yaştan sonra olur mu dememeli. Her yaşta olur çünkü. Çoluk çocuk, iş güç, zaman yok dememeli. Hayat işlerin bitmesini, çocukların büyümesini beklemiyor. Daha çok gencim, önümde uzun yıllar var diyecekse eğer son on yılın nasılda çabuk geçtiğini hatırlamalı. İkinci, üçüncü, beşinci on yılda aynı hızla geçecek, hatta daha da hızlanarak koşacak yıllar. Yarın bambaşka biri olacağım diyorsa insan, hemen bu günden başlamalı.

Kişisel varlığını çoğaltmanın bir sürü yolu var. Bunların en güzel ve kestirme yollarından biri de NLP.

NLP, beynimizi anlama ve onu en etkin biçimde kullanma yollarını öğreten bir teknik, bilim ve sanattır. İş hayatından sosyal fobileri yok etmeye, dil eğitiminden kolay ve kalıcı öğrenmeye, iletişim becerilerini geliştirmeye kadar insanın içinde olduğu hemen her alandaki kişisel gelişim aracıdır.
İNSANIN HAYATTA YAPACAĞI EN BÜYÜK YATIRIM KENDİSİNE YAPTIĞI YATIRIMDIR.
NLP tekniklerini öğrenerek ve kullanarak kendinize yatırım yapmaya ne dersiniz? Durmayın. Okuyun; ciddi yayınevlerinin güvenilir yayınlarından. NLP Tekniklerini öğrenin; gerçekten uzman olandan.
Doğru kaynaktan aldığınız eğitim:
Öğrenme sürecinizi hızlandırır. Bir öğretmene gereksinim duymadan kendi kendinize öğrenme becerisi kazanabilirsiniz. Böylece değişimlere ayak uydurabilir, bunun da ötesinde, değişimi kendiniz yarabilirsiniz .
Özel yaşamınızda ve İş çevrenizde yapıcı etkileşimler kurarak, kontrolü ele alabilirsiniz.
Duyarlılığınızı artırır; etrafınızda bulunan kişilerin davranış ve tutumlardaki titreşimleri sezinleyip, yorumlama becerisi kazanabilirsiniz. Böylece iş hayatınızda başarıyı, özel hayatınızda mutluluğu yakalamanızı sağlayacak güncel yöntemleri kullanmaya başlayabilirsiniz.
Seçeneklerinizi artırır; etki alanınızı genişletecek esnekliğe ulaşabilirsiniz.
Kendinizi nasıl hissedeceğinizi seçmeyi öğrenebilirsiniz. Duygu ve düşüncelerinizi yönlendirme becerisi kazanarak, iç dünyanızın sahibi ve geleceğinizin mimarı olabilirsiniz.
Bilinçaltınızı hareketlendirerek, onun gücünü ve kaynaklarını kendi yararınıza kullanabilirsiniz.
Kendinizi tanıyıp, yönetmenizde ihtiyacınız olan sistemleri uygulayacak boyuta gelebilirsiniz. Olumsuz inançlarınız yerine, sizi güçlendirecek inançlar koyabilirsiniz. Geçmişten olumlu birikimlerinizi ve doğal becerilerinizi alıp, bunları istediğiniz zaman kullanabilme becerisi kazanabilirsiniz.
Daha önce eyleme geçmenizi engelleyen, geçmişten taşıdığınız olumsuz her türlü duygu ve düşünceden arınmanızı sağlayacak modern tekniklerle hayatınızı yeniden şekillendirme gücü kazanabilirsiniz.
Kritik zamanlarda ruh halinizi kontrol etmeyi başarmanızı sağlayacak donanıma sahip olursunuz.
Bir başka kişide hayranlık duyup, aynısının kendinizde olmasını isteyebileceğiniz davranış ve becerileri sizin de kullanmanızın yollarını öğrenebilirsiniz.
Motivasyonunuzun kontrolünü ele alabilir, zamanınızı ve önceliklerinizi planlama gücü kazanabilirsiniz.
İkna becerilerinizi geliştirerek, usta bir iletişimcinin niteliklerine sahip olabilirsiniz.
İçinizdeki büyük potansiyelin farkına vararak, sizi harekete geçirecek geleceği tasarlayabilir ve oraya gitmek için kendi kişisel yolunuzu yaratabilirsiniz.
Hayallerinize giden tüm yolların açık olması dileğiyle...


İlksen GÜZELCİK
Psikolojik Danışman
KOCAELİ
Yazan
Psk.Dnş.İlksen GÜZELCİK
 
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Nlp ile Kendini Geliştirme" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.İlksen GÜZELCİK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.İlksen GÜZELCİK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     7 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Psk.Dnş.İlksen GÜZELCİK
Psikolojik Danışman
 
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.İlksen GÜZELCİK'in Makaleleri
► Olumlu Davranış Geliştirme Psk.Dnş.Leyla DURSUN
► Sınav Performansını Geliştirme Psk.Dnş.Nevin BAKIRCI
► Emdr ile Performans Geliştirme Psk.Ebru GENÇKIRLI GÜLER
► Çocuklarda Özgüven ve Özsaygıyı Geliştirme Psk.Dnş.Evrim Alkış DEMİREL
► Sporda Performans Geliştirme ve Emdr Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK
► Strese Karşı Bilinç Geliştirme Yolları Psk.Sema KAHVECİ KAANOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Nlp ile Kendini Geliştirme' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kendimi Değiştiriyorum Nisan 2013
► Kim Korkar Sınavdan Mayıs 2011
► Okulda Başarı Ocak 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:38
Top