2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lazer Lipoliz
MAKALE #3637 © Yazan Dr.Yasin ÜNAL | Yayın Ekim 2009 | 11,748 Okuyucu
İnsanlığın varlığından itibaren her insan daha ince ve narin bir vucuda sahip olmak ister.Bunun için birçok yola başvururlar.Doktorlarda zaman içinde bu yolları daha sağlıklı ve kolay bir hale getirmek için çablamışlardır.Bu istek ve arzuyu gerçekleştirebilmenin birçok yolu mevcuttur.Bunlar diet,spor,çeşitli invaziv olmayan cihazlar ile zayıflama(lpg-radyofrekans-karboksiterapi),liposuction,meme küçültme,abdominoplasti ameliyatları gibi kontur düzenleyen ameliyatlar yolu ile olabilir.

Tabiki doğal olarak insanlar bedenine şekil verirken tüm bunları en ucuza ,en az zaman harcıyarak,en acısız(işlem anında ve sonrasında) şekilde yapmak istemektedirler.Bu da insanları ağır ameliyatlardan biraz daha uzaklaştırmaktadır.Bu yüzdende her geçen gün daha basit ,genel anestezi gerektirmeyen yöntemler aranmaktadır.
Bedenine yeni şekil vermek isteyen kişilerin bu yöntemleri sosyal durumuna ,sağlık durumuna ,maddi durumuna göre değerlendirip, bir Estetik Plastik Cerrah'a muayene olarak kendine uygun bir veya birkaçını seçmesi gerekmektedir.Çünkü kişilere göre değerlendirme yapıldığında çoğu zaman hiçbiri tekbaşına beden şekillendirmede yeterli olmayabilir.
Bunlardan biride lazer lipolizdir.Nedir lazer lipoliz; lazer isigi ile yag hücrelerinin zarlarinin parçalanarak hücre içindeki yag miktarinin vücud tarafindan emilmesini saglamaktadir. Bu teknikte kullanilan lazer tipi 'Nd-yag' ve ‘diode' lazerdir. Vücud sekillendirmede en son kullanilan yeni ve etkili bir yöntemdir. Özellikle diet ve spora ragmen giderilemeyen lokal yag birikimlerinde son derece etkili bir tedavi yöntemidir . Lazer lipoliz ayrıca koltuk altı terleme tedavisindede etkili birşekilde kullanılmaktadır.
Lazer lipliz son yıllarda yurt dışında ve ülkemizde son derece popüler olmuş bir yöntemdir.Peki popülerliğin sebebi ve nedir diğer yöntemlerden farkı?

-Genel anesteziye ihtiyaç duyulmamaktadir.
-Lokal anestezi altinda yapilabilmektedir.
-Çevre dokularda travma yapmamaktadir.
-Çevre dokularda daha az travma yapmaktadir.
-Çok küçük kesilerle islem gerçeklestirilmektedir (1-2 mm).
-Morarma ve sisme çok daha az görülmektedir (Fototemal etki).
-Deriyi daha iyi toparlamakta ve dalgalanmalar görülmemektedir (Fotositimülasyon etki).
-Deri üzerindeki iyilestirici etkileri sayesinde selülit görünümünü tedavi etmektedir.
-Hastanede yatisa ihtiyaç yoktur.
-Çok kisa sürede normal hayata dönüs gerçeklesir.
-Iyilesme dönemi kisadir.
-Islem 2-3 kez güvenle tekrarlanabilir.
Avantajlari nelerdir?
Tek seansta uygulanir.
Yag miktarini azaltmakta kalmaz ayni zamanda etraf dokularin toparlanmasininda saglar. Cildin kollejen deposunu zaman içinde arttırarak gençleşmesini ve sıkılaşmasını sağlar
Daha az travma yaratir. Daha az morarmaya yol açar
Lokal anaestezi altinda yapilabilmektedir.
Klasik liposuction sonrasi olan degisiklikleri düzeltmede ve olusmus cilt dalgalanmarini gidermede etkilidir.
Deri altindaki yag bezelerinin kesi olmadan giderilmesini saglar.
Vücüdun hangi bölgelerinde kullanilabilir?
-Hassas bölgeler
-Çenealti, yanak, kol içleri, eklem bölgeleri, sirt bölgeleri
-Karin ve mide üstündeki yaglanmalar ve sarkmalar
-Bel bölgesindeki fazlalik ve çikintilarda
-Kalça ve basen bölgesindeki lokal toplanmalarda
-Uyluk iç yüzündeki fazlaliklarda
-Sirt bölgesi, omuz-sirt bölgesindeki yaglanmalar
-Diger ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde

Kimler için uygundur?
Tüm erkek ve bayanlarda
-Az ve orta derecedeki lokal yag depolanmasi olan kisiler
-Daha önceki geçirdigi cerrahilere bagli deri sarkikligi olusan durumlarinda
-Diz, bilek, kol ve çene alti gibi hassas bölgelerin sekillendirlmesinde
-Sirt, yan gögüs ve bel bölgesi gibi zor alanlarin inceltilmesi ve toparlanmasinda
Klasik liposuctiona alternatifmidir?
Yukarida belirtilen uygun vakalarda kalsik liposuction yerine kullanilmasi daha uygundur ancak derecede yag birikimi olan durumlarda klasik liposuction ile birlikte kullanilirsa, uygulama sonrasinda ciltte görülebilecek sarkma ve düzensizlikleri azaltarak elde edilen sonucun daha da iyi olmasini saglar.
Vücüdun hangi bölgelerinde kullanilabilir?
-Hassas bölgeler
-Çenealti, yanak, kol içleri, eklem bölgeleri, sirt bölgeleri
-Karin ve mide üstündeki yaglanmalar ve sarkmalar
-Bel bölgesindeki fazlalik ve çikintilarda
-Kalça ve basen bölgesindeki lokal toplanmalarda
-Uyluk iç yüzündeki fazlaliklarda
-Sirt bölgesi, omuz-sirt bölgesindeki yaglanmalar
-Diger ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde


Islem ne kadar sürmektedir?
Uygulanacak bölgeye göre degismekle beraber ortalama 45 dk - 2 saat arasinda sürmektedir
-Daha küçük kesilerle islem gerçeklestirilmektedir (1-2 mm).
-Uygulama sonrası 30-60 dk dinlenme sonrası eve gidilebilir.Bukadar avantaja karşı dez avantajları nedir;
-Yapılan işlemin tüm etkisini anında -kısa zamanda görülememektedir ,beklenen tüm etki zaman içinde ,yaklaşık 6 ay içinde görülmektedir.Az da olsa bu işleme bağlı'özellikle Nd-yag 'uygulamalarda, ciltte hafif yanıklar oluşabilmektedir.

Uygulanacak işlem öncesi uygulama yapılacak kişinin sağlık durumu değerlendirilir.Herhangi bir hastalığı bulunup bulunmadığı,ilaç alerjisi olup olmadığı,sigara içip içmediği gibi.Bazı kan tahlilleride bunlara eklenerek işlem öncesi değerlendirme tamamlanır.
İşlem öncesi lazer lipolizin yapılacağı bölgeler hasta ile karşılıklı konuşulur ve karar verilir.Hastaya yapılacak işlem ilgili bilgileri içeren bir onam formu verilir,okutulur ayrıntılar kafalarda soru işereti kalyacak şekilde anlatılır.
İşlem yapılacak alanlar işaretlenir,hastanın izni alınarak işlem yapılacak bölgelerin ameliyat öncesi ve sonrası karşılaştırılmak üzere fotoğrafları çekilir.
Lazer lipoliz uygulama sırasında lazer ışığının gözlere zarar vermemesi için Özel koruyucu gözlüklerle gözler korunur.
İşlem sonrası uygulama yapılan kişinin haraketlerini kısıtlamayan bir korse kişiye giydirilir.Bu korsenin liposuctiondaki gibi 6-8 hafta kalmasına gerek yoktur.özellikle yazın yapılan uygulamalarda bukadar uzun sürekorse kullanımı bazı kişileri rahatsız edebilir.Lazer lipolizde bu korse kullanımı yaklaşık4-7 gündür.İşlem sırasında yapılan minik kesiler iz bırakmasına yol açmayacak şekilde ince dikişlerle dikilebilir,bazen gerekte olmayabilir.İşlem sonrası hastanın 3 gün kadar ağrı kesici ve antibiotik tarzı haplar doktor tarfından reçete edilir.Eve dönüşte aşırı ağrı hareket kaybı gözlenmez.Uygulama yapılan kişinin operasyon sonrası bol su içmesi önerilir.
Aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaçlar operasyon öncesi ve hemen sonrasında kullanılmamalıdır.Sigara içenlerde 2 hf öncesinden sigara bırakılması önerilir.Üç gün sonra duş alınabilir.

Yapılan etki 6 içinde tamamen görüleceğinden yeni bir işlem yapılacaksa 6 ay sonra yapılması uygun olur.Bu süre içerisinde zaman zaman kontroller işlem sonrası gerekli olabilir.bu işelm 6 ay aralarla bir kaç kez tekrarlanabilir.
Bu işlem kimler tarafından yapılabilmektedir;
Bu işlem Plastik cerrahlar tarafından yapılabilmektedir.Ehil kişiler tarafından yapıldığında son derece güvenli bir yöntem olmakla birlikte liposuctiona zaman zaman alternatif olmakta,zaman zaman liposuction öncesi kullanılarak liposuction işlemini kolay ve güvenli hale getirmektedir.Görünen kadarıyla önümüzdeki yıllar maliyeti ucuzladığı takdirde çok daha fazla kullanıma girecek.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Lazer Lipoliz" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Yasin ÜNAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Yasin ÜNAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dr.Yasin ÜNAL
Kocaeli
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi18 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Yasin ÜNAL'ın Makaleleri
► Lazer Lipoliz (Lazer Liposakşın) Dr.Muhammet ERKAN
► Lazer Lipoliz Op.Dr.Diren ÇELİK
► Lazer Yağ Aldırma, Lipoliz Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
► Soğuk Lipoliz Nedir? Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Lazer Lipoliz' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:27
Top