2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hamilelik Sonrası Estetik Karın Germe Ameliyatı
MAKALE #3667 © Yazan Dr.Erhan ERYILMAZ | Yayın Ekim 2009 | 5,975 Okuyucu
Gebelikte ve doğum sonrasında kadının vücudunda bir takım değişiklikler meydana gelir. Bu değişikliklerden en çok etkilenen bölge karın ve göğüslerdir. Karında oluşabilecek değişiklikler;

Şişkinlik;
Hamilelik boyunca karın kasları orta hattan kenara doğru kayarak bebeğe yer açmaya çalışırlar ama doğumdan sonra tam olarak eski konumlarına denemezler. Dolayısıyla, karın duvarında bir esneklik ve şişkinlik belirir.

Çatlaklar;
Bebek büyüdükçe annenin karın kasları gevşer ve bebeğe yer açmaya çalışır. Hamileliğin son aylarında gerginlik okadar artar ki, derinin içerisinde bulunan ve sağlamlığını sağlayan kollajen iplikleri yırtılmaya başlar. Özellikle karnın alt tarafında görülen bu yırtıklar deri yüzeyinde çatlaklar olarak görülür. İkiz bebek taşıyan, ikinci veya üçüncü doğumu olan ve kontrolsüzce kilo alan annelerde bu risk daha da fazladır. Sonuçta deri kapasitesinden fazla gerilirse çatlakların oluşması kaçınılmazdır.

Yağlanma ve fazla kilolar;
Bütün bunların üzerine fazla alınan ve verilemeyen kilolar da karın bölgesindeki şekil bozukluğunu arttırır. Vücutta kalan bu fazla kilolar en çok karın, bel ve üst bacaklarda birikir. Bu yağlanma sonucu sadece karın ve etrafı değil, belde ve kasıklarda da sarkma, kırışıklık ve yağlanma görülür.

Hamilelikten sonra ne zaman karın germe ameliyatı önerilir?
Günümüzde kadın hastalıkları uzmanları vücudun ortalama bir yılda kendini toparlayacağını bu dönemde cerrahiden çok uygun egzersiz ve diyetle bu sürece yardımcı olunması gerektiğini vurguluyorlar. Çocuk hastalıkları uzmanları ise, daha çok emzirmenin önemini anlatarak mümkünse bir - bir buçuk yıl emzirmeyi tavsiye ediyorlar. Emzirme sonlandıktan sonra karın germe ameliyatı planlanabilir.

Karın Germe Ameliyatı;
Abdominoplasti olarak adlandırılan operasyon ile karın bölgesindeki fazla deri ile yağ dokusu alınır ve karın duvarı kaslarının eski gerginliğine ulaşması sağlanır. Bu uygulamanın hemen ardından karın bölgesinin görünümünde çarpıcı bir düzelme görülür. Bu operasyon liposuction ile beraber yapılırsa, bel bölgesinde daha da estetik ve belden kalçaya daha kavisli geçiş veren bir görünüm elde edilir.
Abdominoplasti iki şekilde yapılabiliyor: Sadece alt karın bölgesinde hafif derecede çatlak ve sarkma varsa mini-abdominoplasti, ciddi derecede çatlak ve sarkma oluşmuşsa total abdominoplasti işlemi uygulanıyor. Son yıllarda revaçta olan gergin yüksek karın germe tekniğinde ise bütün karın cildi kaldırılmıyor, sadece orta hattaki kasların yaklaştırılacağı bölge açılıyor. Böylece bu bölgedeki dolaşımın bozulma riski azaltılıyor. Derideki ameliyat izi, bikini ve çamaşır içinde kalacak şekilde planlanıyor ve dikişler de deri altına yapıldığı için daha az iz kalıyor.
Operasyon sonrasında: İlk 5 gün sürekli, daha sonraki 3 hafta -1 aylık dönemde ise, sadece gündüz korse giyiliyor. 8–12 hafta boyunca ağır egzersizden kaçınmak gerekiyor.

Karın Germe Kimlere Önerilmez:
Karın germe ameliyatı, karın germeyi gerektirecek problemi olan ve herhangi bir sistemik hastalığı olmayan herkese uygulanabilir. Ancak doğumdan sonra ilk bir yıl içinde olan ve hamilelik planlayan kişilerde önerilmez.
Karın germe ameliyatı olmuş bir kişinin hamile kalması bir problem oluşturmasa da, ameliyat sonucunu bozabileceğinden böylesi bir mali ve fiziksel riski almak anlamlı değildir

Ameliyatın Künyesi
Anestezi: Genel anestezi.
Operasyon süresi: 2–4 saat sürüyor.
Hastanede kalış süresi: 1–2 gece.
İyileşme süresi: Bir hafta sonra sosyal hayata, 2 hafta sonra iş hayatına dönülebiliyor.
Sonuç: Operasyon sonrasında hemen sonuç alınıyor. Ancak izlerin belirginliğinin azalması zaman alıyor.
Ne zaman yapılmalı? Doğumdan bir yıl sonra, emzirme sonlandıktan sonra
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Hamilelik Sonrası Estetik Karın Germe Ameliyatı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Erhan ERYILMAZ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Erhan ERYILMAZ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dr.Erhan ERYILMAZ
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Erhan ERYILMAZ'ın Makaleleri
► Karın Germe Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Karın Germe Ameliyatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler Prof.Op.Dr. Ömer Refik ÖZERDEM
► Hamilelik Sonrası Estetik Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Hamilelik Sonrası Estetik Karın Germe Ameliyatı' başlığıyla benzeşen toplam 23 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:10
Top