2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Göğüs Estetik Ameliyatları
MAKALE #3689 © Yazan Dr.Yasin ÜNAL | Yayın Ekim 2009 | 5,877 Okuyucu
Göğüs estetiği:Göğüsler çağlar boyunca bayanların güzellik ve dişilik sembollerinden en önemlisi olmuşlardır.Çağlar öncesinde yapılan resim ve heykellerde dahi en göze çarpan ve en belirleyici hatları oluşturmuştur.
Göğüsler bedene güzellik katan bir organ olduğu kadar emzirme fonksiyonu ilede çok önemli olmuştur.Bu nedenle göğüslerle ilgili yapılacak işlemlerde estetik özellikler kadar ameliyat sonrasında fonksiyonlarını yerine getirebilmeside önemlidir.
Göğüslerle ilgili ameliyatları kabaca büyütme ameliyatları ve küçültme ameliyatları olarak ikiye ayırabiliriz.
MEME BÜYÜTME
Memeleri yeterli hacimde olmayan ya da hamilelik ve emzirmelere bagli olarak meme dokusu azalan ve hafif sarkma olusan kisilere;meme protezi kullanarak,yada kendi yağ dokusundan elde edilen kök hcler kullanılarak memeyi istenen hacim ve görünüme kavusturmak için yapilan islemdir.
Ameliyat zamani,
Memelerin gelisimi 18 yasinda tamamlanir ve ameliyat bu yastan sonra yapilabilir.
Protez ameliyatlarindaki uygun teknik ve yöntemlerle, dogum yapmadan da ameliyat yapilir ve kisinin süt vermesinde bir olumsuzluk görülmez.
Ameliyat öncesi görüsme,
Meme estetigi operasyonlarindan önce; 40 yas alti kadinlar da meme ultrosonu,40 yas üzeri kadinlar da mamografi tetkikleri istenerek degerlendirilir.
Ameliyat öncesi hastanın beden özellikleri,beklentileri ve sağlık durumları değerlendirilerek ameliyat çeşidi,protez kullanılacaksa miktarı,insizyon yeri,ölçüleri belirlenmelidir.
Daha önce ameliyat olmus hastalarla görüsmek,hastalarin ameliyat öncesi-sonrasi fotograflarini görmek ameliyat olacak hastaya fikir verebilir.Ancak,ameliyatin teknigi ve kullanilacak protezin türü her hasta için farkli olacaktir.
Protez büyüklügü,
Meme protezinin hacmini belirlemede;kisinin istegi,boyu-kilosu-omuz genisligi, mevcut memelerinin durumu ve gögüs kafesinin yapisi önemlidir.
Memeler;yag ve meme dokusundan meydana geldikleri için;büyüklükleri kilo ile yakindan iliskilidir.
Memelerdeki mevcut sekil ve büyüklük hedeflenen protezin hacmini ve ameliyat teknigini belirleyecektir.
Meme alt kenarindaki iç-dis yari çap uzunluklari ve meme projeksiyonu dedigimiz meme ucunun gögüse olan uzakligi ölçülerek, bilgisayar programi ile de meme hacmi hesaplanabilir.
Protez türleri,
Protezler;içeriklerine,sekillerine,yüzeylerine bakilarak çesitli siniflara ayrilmistir.
Içeriklerine göre,
Protez içerigi ne olursa olsun protezin disi ince bir silikon tabaka ile kaplidir.Içerigine göre,serum fizyolojik dedigimiz tuzlu su, koheziv jel silikon ve etrafi koheziv jel silikon iç kismi serum fizyoljik olan kombine protezler olarak siniflandirilirlar.
Serum fizyolojik içeren protezler herhangi bir sebepten dolayi (trafik kazasi, kesici-delici alet batmasi, atesli silah yaralanmalari vb.) delinir, patlar ya da sizinti yaparsa disariya çikan serum vücut tarafindan emilir,vücuda zarar vermez.Ancak,protezin kivami ve su hissi zamanla hastayi rahatsiz edebilir.
Koheziv jel içeren protezlerin dis kilifi silikon içi akici olmayan jel silikondur. Akici özellikte olmadiklari için, herhangi bir sebepten dolayi delinirse, sizarak bulundugu bölgeye yayilmasi söz konusu degildir. Kivaminin koyu olmasindan daha sekilli gögüsler elde edilir.
Kombine protezler,görünüm olarak dogalli sagladigi gibi, küçük ayrintilari da (özellikle asimetrik memelerde) düzeltebilir.
Sekillerine göre,
Yuvarlak protezler yarim küre seklinde olup özellikle,meme dekoltesini olusturan üst yariya dolgun bir görünüm saglar.
Anatomik protezler damla seklinde olup,memenin dogal sekline daha uyumludur. Yerlestirildikten sonra memenin alt yarisinda dolgun bir görünüm olustururlar
***Yuvarlak protez, kas altina yerlestirildiklerinde, damla protez görünümü kazanip üst polde ve meme tabaninda yeterli hacmi saglar***
Yüzeylerine göre,
Yüzeylerinin düz ya da pürtüklü olusuna göre siniflandirilirlar.
Meme altina yerlestirilen protezlerde kapsül kontraktürünü daha efektif olarak engellemesi nedeniyle pürtüklü yüzeyler tercih edilirken,kas altina uygulanacak protezlerde düz yüzey kullanilir.
Protezlerdeki FDA onayida proteze duyulan güveni saglamaktadir.
Ameliyat teknikleri,
Protezin yerlestirildigi alan,
Meme dokusu ile gögüs kafesi arasinda gögüs kasi bulunur. Protezler,meme ile gögüs kasinin arasina kas üzerine, ya da gögüs kasi ile gögüs kafesi arasina kas altina yerlestirilebilir.
Protez, kas üzerine yerlestirildiginde hizli bir iyilesme olur ancak,kas alti gibi dogal bir görüntü olusmayabilir;disaridan protezin üst kenarlari görülebilir,elle muayene edildiginde hissedilebilir. Ancak meme tabani tam dolgunlasir.
Kas altina yerlestirilen protez kenarlari disaridan fark edilmesi,elle muayene edildiginde hissedilmesi daha zordur. Bu nedenle daha dogal bir görünüm kazandirilmis olur. Kapsül ihtimali daha azdir.Ameliyat sonrasi iyilesme süreci bir kaç gün daha uzun olabilir, gögüs kasinin kasilmasini saglayan omuz ve kol hareketleri ile ilk birkaç gün agri hissedilebilir.
***Dual planli olarak protezin yerlestirlmesi ile;protezin üst kismi kas altinda alt kismi kas üstünde olur ki,memeye en ideal görünüm verilmis olur.***
Protez uygulama yerleri,
Protezler gögüs bölgesine 4 farkli yerden girilerek yerlestirilebilir:
1- Meme basi çevresi,
Ameliyat kesisi, meme basinin alt kenarinda renkli alan ile memenin birlestigi sinirda yaklasik 4 cm. uzunlugunda yarim çember seklindedir .
Ameliyat kesisi, meme basinin çevresinde silik bir iz birakarak iyilesir.
Protez kas alti ya da kas üzerine yerlestirilebilir.
Meme ucu süt kanallari ve meme ucu hissini saglayan sinirler ameliyatta etkilenebilecegi için,ameliyat sonrasi kalici ya da geçici meme ucunda his kaybi ve süt verememe görülebilir.
Meme sarkikligi fazla olan kisilerde meme protezi ile birlikte diklestirme islemi yapilacaksa protez uygulamasinda en uygun yöntemdir .Sarkiklik durumuna bagli meme altina uzanan yaklasik 4 cm'lik düz (vertikal) çizgi meydana gelebilir.
2- Meme alti kivrim çizgisi,
Meme alti kivriminda yaklasik 4-5 cm. uzunlugunda kesi yapilir.
Ameliyat kesisi, meme alti kivrim çizgisinde silik bir iz birakarak iyilesir.
Protez kas üstü ya da kas alti yerlestirilebilir.
Meme alti kivrim çizgisinden girerek protez yerlestirildiginde süt bezleri zarar görmez,meme basinin duyusunu saglayan sinirin etkilenme ihtimali daha azdir.
3- Koltuk alti,
Koltuk altinda, derinin katlandigi çizgiler üzerinden protez türüne göre 2-4 cm. uzunlugunda bir kesi yapilarak, memenin altina dogru uzanan bir tünel hazirlanir ve protez bu tünelden yerlestirilir.
Protezler, bu yolla gögüs kasinin altina yerlestirilir.
Ameliyat kesisi koltuk altinda oldugu için, meme bölgesinde ameliyat izi olmaz. Koltuk altindaki ameliyat izi ise kivrim çizgileri içinde kaldigindan dolayi zamanla kaybolur.
Meme süt kanallari ve meme ucu siniri etkilenmez.
4- Karin germe sirasinda göbek altindan,
Karin germe esnasinda memenin altina dogru uzanan bir tünel hazirlanir ve protez bu tünelden yerlestirilir. Yalnizca beraberinde abdominoplasti planlanan hastalar için uygundur.
Ameliyat sonrasi agri ve anestezi türü,
Agri kesici ilaçlarla kontrol altina alinabilen; ameliyat sonrasi kollarda hafif agri ve memelerde gerginlik olabilir.
Ameliyat sonrasi sirt kismi yüksekte olacak sekilde yatarak dinlenmeniz gerekmektedir.
Ameliyat genel anestezi altinda yapilmaktadir.
Hastanede kalis bir gecedir.
Ertesi gün,koltuk alti ya da memedeki pansuman açilarak yenilenir, ve yaklasik 15 gün kullanacaginiz meme üzerindeki bant tekrar uygulanir.
Ilk günlerde,memelerinizi ödemden dolayi biraz daha büyük görebilirsiniz ancak ödemler geriledikçe istenen boyuta ulasilacaktir.
Ameliyat sonrasi iyilesme,
Ameliyat sonrasi ortalama 5.günde iyilesmeniz tamamlanmis,ise dönebilir,yolculuk yapabilirsiniz.Ancak,yüzme ve agir egzersiz gibi kol ve gögüs kaslarini çalistiracak aktivitelere iki ay ara vermelisiniz.
Ameliyat komplikasyonlari,
Erken dönemde;kanama ve enfeksiyon gibi cerrahi islem sonrasi görülebilecek komplikasyonlar az da olsa vardi.
Protezin ve yerlestirilecegi yuvanin uygun büyüklükte olmamalarina bagli;protezin yukariya-asagiya yer degistirmesi,iki protezin gögüs orta kisminda simmasti dedigimiz sekilde birbirine yapismasi olabilir.
Gereginden büyük protez uygulamalari,memede sarkmaya sebeb olabilir.
Özellikle meme ucundan yerlestirilen protezlerde;süt verme sikintisi görülebilir,meme ucu his kaybi geçici ya da kalici olabilir.
Vucut protezi yabanci cisim olarak algilayip çevresine bir kapsül olusturur.Zaman içinde bu kapsül kontraksiyonu dedigimiz belirli derecelerde olusabilen kapsül kasilmasi için protezin degisimi gerekebilir.
Sik Sorulan Sorular
*Meme protezleri silikon içerikli olup,silikonlar inert maddelerdir.Vucutla hiç bir sekilde reaksiyona girmez ve ömür boyu yapisi bozulmadan vucutta kalabilir.
*Meme protezinin kanser yapmadigi bilimsel olarak kanitlanmistir.
*Meme protezi sonrasi,rutin meme kontrollerinde 40 yas öncesi meme ultrosonu,40 yas sonrasi meme MR (magnetik rezonans) görüntüleme teknikleri kullanilir.
*Hafif dereceli sarkmalar protez ameliyatlari ile düzelebilirken,gereginden büyük uygulanan protezler zamanla memelerde sarkmalara yol açabilir.
Kök Hücre Enjeksiyonu:Kök hc genellikle insanın kendisinden kan veya yağ dokusundan elde edilir.Geniş miktarlarda yapılacağı zaman yağ dokusundan elde edilmesi daha mümklündür.Yağ hcleri gerekli miktara göre göbek çevresi uyluk iç ve dış tarafları gibi alanlardan elde edilebilir.Yağ enjeksiyonu elde edilen göğüs büyümeleri geçici olabilir,bir kısmı emileceği için tekrarı gerekebilir.Enfeksiyon , yağ nekrozu ve kistleşme olabilir.

Estetik meme küçültme ameliyati
Estetik meme küçültme ameliyati nedir? Kimler bu ameliyat için uygun adaylardir? Estetik meme küçültme ameliyati, kadinin dis görünümünü düzeltmek amaciyla yapilan kozmetik ameliyatlardan biri gibi gözükmekle birlikte aslinda estetik degil rekonstrüktif bir ameliyattir. Irilige bagli sarkik bir meme, kadinda sirt ve boyun agrilarina neden olabilir, kamburluga yol açabilir.Kişinin sosoyal hayatını kötü şekilde etkileyebilir Sütyenin kol sinirlerine baski yapmasina bagli uyusmalar olabilir. Nefes almada güçlük çekilebilir. Meme derisi ile gögüs derisinin devamli birbirine sürtünmesi sonucu meme alti olugunda pisikler olabilir, yaralar açilabilir. Günlük fizik aktivite sinirlanabilir. Ayrica iri meme giysi seçimi konusunda zorluklar yaratirken, kadinin kendini begenmemesi de sosyal ve psikolojik sorunlara sebep olur.
Meme küçültme amaciyla uygulanacak bir ameliyat, memelere dogal bir görünüm kazandirir, yukarida siralanan sorunlar ortadan kaldirilmis olur, kisinin yasami kolaylasir. Memeler degisik nedenlerle büyük olabilir. Genetik faktörler, hormonal degisiklikler veya bazi hastaliklar sonucu, vücut ölçülerine uyum saglamayan iri meme olusabilir. Kilo degisiklikleri, emzirme ve yerçekimi etkisi ile mevcut sorun daha da arttirabilir. Meme dokusunun artmasi ve buna bagli iri meme genç kizlarda da görülebilir.
Ameliyat öncesi
Meme küçültme ameliyati olmayi düsünüyor veya bu konuda bilgi alisverisinde bulunmak istiyor iseniz bir plastik cerraha basvurmalisiniz. Ilk muayenede beklentilerinizi, kisacasi ?neden böyle bir ameliyat düsündügünüzü? ve ?bu ameliyattan ne beklediginizi? açikça cerrahiniza anlatmalisiniz. Cerrahiniz önce sizi dinleyecek, sizin kisisel hastalik hikayenizi ve aile hastalik hikayenizi ögrenecek, ardindan sizi muayene edecektir. Bu muayene sonucunda memelerinizin büyüklügü, sekli, derinizin durumu, yasiniz, evlilik ve çocuk sahibi olup olmayacaginiz, meme basinin yeni yeri vb durumlar sizinle tartisilacaktir. Anlamadiklarinizi cerrahiniza tekrar tekrar sormaktan çekinmeyiniz. Cerrahiniz ameliyatin ayrintilari hakkinda size bilgi verecek, iz, meme basi duyarliligi, emzirme, anestezi sekli ve ameliyatin riskleri hakkinda bilgi verecektir. Daha önce ameliyat olan hastalarin resimlerini görmek karar vermenizi kolaylastirabilir.
Ameliyata hazirlik
Ameliyat öncesi yapilmasi gereken kan ve akciger filmine ilave olarak, mamografi ve gerekirse meme ultrasonografisi yapilmalidir. Yüksek tansiyon, sigara, ilaç aliskanligi, seker hastaligi gibi durumlar tartisilmalidir. Meme küçültme ameliyati için genellikle kan verilmesi gerekmez. Ameliyat günü ve sonraki birkaç gün için size yardimci olacak birisi gerekecektir.Ameliyat sonrasi dren denilen gögüs içine yerlestirilmis borular olabilir. Meme küçültme ameliyati, hastanede yapilmasi gereken bir ameliyattir, 1-3 gün hastanede yatmaniz gerekebilir.
Ameliyat
Estetik meme küçültme ameliyatinda büyük olan meme dokusu kisinin vücut ölçülerine göre yeniden sekillendirilir.Ameliyatin hangi yöntemle yapilacagi hastanin yasi, ilerde süt verme ihtimali,gögüslerin o anki ölçüleri,ameliyat sonrasi olusucak izler dikkate alinarak hasta ile birlikte karar verilir. Fazla meme dokusu ve üzerindeki deri çikartilir. Meme basi olmasi gereken yere tasinir. Ameliyat genel anestezi ile hastane kosullarinda bir ameliyathanede yapilir. Ameliyat 2,5 - 4 saat sürer. Hangi yöntem uygulanirsa uygulansin meme basi etrafinda kesinlikle iz kalir. Buna ek olarak, uygulanan yönteme göre meme basinin alt kenarinin orta kismindan asagi dogru ters T seklinde bir iz daha kalir. T seklindeki izin alt kismi meme alti kivrimina uydurulur. Ancak son zamanlarda uygulanan cerrahi teknik ile meme kivrimi bölgesindeki izi ortadan kaldirmistir. Sadece meme basi etrafinda ve meme basinin alt kenarinin orta kismindan asagi dogru 4.5- 5 cm . kadar bir iz kalmaktadir. Ancak bu izler baslangiçta belirgindir, zamanla belli belirsiz hale gelebilir. Ameliyat sonrasi izlerin derecesi,memenin büyüklügüne,kullanilan ameliyat yöntemine ve nihayet hastanin derisinin iz birakma özelligine baglidir. Bir grup hasta üstsüz güneslendiklerini ifade etmektedirler. Bazi özel durumlarda,ileri derecede büyük memelerde ,yukarda siralanan ameliyat sekillerinin uygulanmasi mümkün olmayabilir. Bu takdirde ,meme basinin serbest olarak tasindigi teknikler kullanilir,bu ameliyatin izleri de yukaridaki ameliyatlar gibi ters T seklindedir.
Ameliyat sonrasi
Ameliyat sonrasi genellikle rahat geçer. Agri minimaldir. Kol hareketlerinde kisitlilik olabilir. Memeler üzerine sütyene benzer sargi uygulanir ve 2. gün sütyen giydirilir.Genellikle her iki memeye dren adi verilen borular yerlestirilir, ve 24-72 saat içinde çikarilir. Meme basi üzerine ayri pansuman konur. Pansuman 2 gün sonra açilarak yara kontrol edilir. 7 gün sonra sargilar açilir. Dikisler uygulanan teknige göre7-20 günde alinir,birkismi ise alinmaz ve özellikle içeride birakilir. Hastanede 1-3 gün kalinir. Hastaya 6 hafta sporcu sütyeni giydirilir ve masaj önerilir. Erken dönemde sislik olabilir, meme basinda hissizlik ve deri üzerinde morumsu renk degisimi görülebilir. Bunlar kisa sürede kendiliginden kaybolur.
Normal yasantiya dönüs
Hasta 1 hafta sonra isine dönebilir. 3 ay agir sporlardan uzak durmasi önerilir. Estetik meme küçültme ameliyati genel olarak iyi ve kalici sonuç veren, kisinin ve esinin ruh sagligini düzelten onlari yasama daha bagli hale getiren, özellikle kadinin giyim tarzini kolaylastiran bir ameliyattir. Yeni sekillendirilmis meme uzun süre dayanikli olur, ancak kilo degisiklikleri, gebelik, emzirme ve yerçekimi, memede hacim artisina ve sarkikliklara neden olabilir.
Meme küçültme ameliyatlarinin riskleri:
Her ameliyatta oldugu gibi meme küçültme ameliyatinin da bazi riskleri vardir. Bu ameliyati olan kisilerin çogunda, ameliyata bagli problemler görülmese de sizin bunlari bilmeniz önemlidir. Kisisel seçiminizde, ameliyatin risklerini ve size saglayacagi yararlari bilmeniz önemlidir. Doktorunuz size bu risklerden bahsettigi zaman teker teker hepsini tartismalisiniz. Kanama: Nadir bir durumdur, ameliyat sirasinda veya ameliyat sonrasi dönemde görülebilir. Ameliyat sonrasi, memelere konan dren hem kanama olup olmadigini takip etmek, hem de az da olsa kanin meme dokusu içinde toplanmasini önlemek içindir. Ameliyattan 10 gün önceden itibaren aspirin veya benzeri ilaçlar almayiniz, bu ilaçlar kanama egilimini arttirabilir. Enfeksiyon: Son derece sira disi bir durumdur. Çogu cerrah ameliyatin hemen basinda koruyucu antibiyotik kullanmaktadir. Meme basi ve deri duyarliliginda degisme: Bu bölgelerin duyarliliginda geçici olarak azalma ortaya çikabilir. Izler: Her cerrahi islem iz birakarak iyilesir, çogu zaman izlerin niteligi önceden tayin edilemez. Bazi durumlarda izler fark edilmez iken, bazi hastalarda deri ve derin dokular içinde nedbe olusabilir, hatta bazi hastalarda cerrahi düzeltme veya diger tedavilere basvurmak gerekebilir. Sonuçtan memnun olmama: Memenizin boyutlari ve seklinden memnun olmayabilirsiniz. Çok az da olsa böyle bir olasilik vardir. Agri: Meme küçültme ameliyati sonrasi boyun, sirt ve omuz agrilariniz devam edebilir. Nadir durumlarda deri ve memenin derin dokularinda ortaya çikan nedbeler agriya sebep olabilir. Memede sertlik: Meme içindeki nedbe veya yag nekrozuna bagli sertlik nadir olarak görülebilir. Bu önceden tahmin edilemeyen bir durumdur. Yara iyilesmesinde gecikme: Nadir de olsa görülebilir. Meme derisinde veya meme basinda bazi bölgelerin tamamen iyilesmesi daha fazla zaman alabilir. Sik pansuman gerekebilir. Sigara aliskanligi olanlarda yara iyilesmesi problemlerine daha sik rastlanir. Asimetri: Kadinlarin çogunda dogal olarak meme asimetrisi vardir. Meme ve meme basinin seklinde, büyüklügünde ve simetrisinde farklar olabilir. Meme hastaliklari: Meme küçültme ameliyatina bagli olmaksizin, kisinin hayatinin herhangi bir döneminde meme hastaligi veya meme kanseri ortaya çikabilir. Kisi ameliyat olsun veya olmasin düzenli meme kontrollerini yaptirmalidir. Emzirme: Meme küçültme ameliyati olan bazi kadinlar çocuklarini emzirebilmektedir, ancak genellikle bu önceden tayini zor bir durum olabilir. Eger çocuk sahibi olmak ve emzirmek istiyor iseniz, meme küçültme ameliyati olamadan önce bu durumu cerrahiniz ile tartismalisiniz. Alerjik reaksiyonlar: Nadir de olsa flastere, dikis malzemelerine veya kullanilan pomatlara karsi lokal alerji gelistigi bilinmektedir.
Ilave cerrahi gerekliligi: Meme küçültme ameliyatinin uzun dönemde sonuçlarini etkileyen pek çok faktör vardir. Memelerde gevseklik,sarkma gibi durum ortaya çikarsa ilave cerrahi gerekebilir.
Estetik meme diklestirme ameliyati
Estetik meme diklestirme ameliyati nedir? Kimler bu ameliyat için uygundur? Memeler degisik nedenlerle sarkik hale gelebilir. Meme dokusunu yerinde tutan baglar zamanla gevseyebilir. Kilo degisikliklerine, emzirmeye ve yerçekimi etkisine bagli olarak meme dokusu ile etrafini saran deri zarfi arasinda uyumsuzluk olabilir. Sorun meme dokusuna, deriye ya da her ikisine birden ait olabilir. Sonuçta adeta içi bos görünümlü sarkik meme ortaya çikabilir.
Ameliyat öncesi
Diger meme ameliyatlarinda oldugu gibi,doktorunuzla neden ameliyat olmak istediginizi ve bu ameliyattan ne beklediginizi tartisin. Ailenizde meme hastaligi veya kanseri, sigara, ilaç aliskanligi veya sistemik bir hastaliginiz var ise doktorunuza söyleyiniz. Ameliyatin sekli ve olasi problemleri doktorunuza sorunuz.
Ameliyat?
Estetik meme diklestirme ameliyatinda, sarkik haldeki meme dokusu yeniden sekillendirilir, fazla deri çikartilir. Meme basi olmasi gereken yere getirtilir. Ameliyat genel anestezi ile hastane kosullarinda, ameliyathanede yapilir. 1,5-2 saat sürer. Sarkikligin derecesine göre degisik sekillerde iz kalir. Hangi yöntemi uygulanirsa uygulansin meme basi etrafinda iz kalmasi kaçinilmazdir. Meme basi çevresinden kesi yapilarak bir meme diklestirme ameliyati uygulanirsa, meme basi etrafindaki iz daha belirgin olabilir. Diger meme diklestirme ameliyatlarinda meme basi etrafinda ize ek olarak, meme basinin alt kenarinin orta kismindan asagi dogru uzanan 4- 5 cm . uzunlugunda bir iz olabilir. Uygun hastalarda, sadece meme protezi konarak sarkiklik ortadan kaldirilabilir. Bu takdirde ameliyat izi, sadece meme basinin kahverengimsi derisi ile gögüsün beyaz derisi ile olan birlesme yerine gizlenir ve minimal olur. Iz birakmayan meme diklestirme ameliyati yoktur. Ancak, bu izler baslangiçta belirgin, zamanla belli belirsiz hale gelen izlerdir.
Ameliyat sonrasi?
Ameliyat sonrasi genellikle rahat geçer. Agri genellikle sorun yaratmaz. Ameliyat sirasinda meme protezi kullanilmis ise birkaç gün kol hareketlerinde kisitlilik olabilir. Memeler üzerine sütyene benzer sargi uygulanir. Meme basi üzerine ayri pansuman konur. Pansuman 2 gün sonra açilarak yara kontrol edilir. 7 gün sonra sargi açilir. Dikisler 7-10 gün sonra alinir. Hastaya 6 hafta sporcu sütyeni giydirilir ve masaj önerilir. Erken dönemde sislik olabilir,meme basinda hissizlik ve deri üzerinde morumsu renk degisimi olabilir. Bunlar kisa sürede kendiliginden kaybolur.
Normal hayata dönüs?
Hasta 3-4 gün içinde isine dönebilir. 3 ay agir sporlardan uzak durmasi önerilir. Estetik meme diklestirme ameliyati genel olarak iyi ve kalici sonuç veren, kisinin ve esinin ruh sagligini düzelten onlari yasama daha bagli hale getiren bir ameliyattir. Yeni sekillendirilmis meme uzun süre dayanikli olur, ancak kilo degisiklikleri, gebelik, emzirme ve yerçekimi yeni sarkikliklara neden olabilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Göğüs Estetik Ameliyatları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Yasin ÜNAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Yasin ÜNAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dr.Yasin ÜNAL
Kocaeli
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi18 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Yasin ÜNAL'ın Makaleleri
► Genital Estetik Ameliyatları Dr.Sezgin SÖNMEZ
► Memenin Estetik Ameliyatları Op.Dr.Diren ÇELİK
► Yüz Bölgesi Estetik Ameliyatları Op.Dr.Diren ÇELİK
► Genital Bölge Estetik Ameliyatları Op.Dr.Evren HELVACI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Göğüs Estetik Ameliyatları' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Lazer Lipoliz Ekim 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:27
Top