2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Uyumlu Bir Evlilik İçin Uyum Testi Şart
MAKALE #4108 © Yazan Psk.Dnş.Ayla KETRE | Yayın Aralık 2009 | 20,408 Okuyucu
İnsanlar varoluşlarının başından itibaren başarı ve mutluluk için çaba göstermektedirler. Başarı hayatımızın %15’lik bir kısmını alırken, mutluluk %85’lik bir kısma hakim olmaktadır. Mutluluğun anlamı herkes için farklılıklar taşıyabilir elbette ancak tam bu noktada da mutluluğun paydalarına bakmakta fayda var. Mutluluğun %85’lik alanını sizi tam olarak sarıp sarmalayacak size EŞ, EŞİT, DENK olabilecek biriyle birlikte olabilmek kaplarken, %10’luk alanını sizi mutlu edecek bir iş ( işin de mutlaka ama mutlaka sizi mutlu edecek bir olması gerekiyor. Sabah uyandığında yatağından sevinçle kalkablecek ve bugün de iimde üretken olacağım diyebilecek kadar yapılacak işin, bireyin kişiliğine, yeteneklerine ve ilgilerine uygun olması gerekmektedir.) Mutluluğun diğer tamamlayıcı parçası olan %5’lik kısmını da hayata katabildiğiniz somut ürünler kaplamaktadır. Somut ürün demek, akşam başınızı yastığa koyduğunuzda rahat ve huzurlu bir uykuya dalarken, " Bugün şunun için bunu yapabildim ve onu mutlu ettim, onu mutlu edince de kendim mutlu oldum" diyebilmektir.

Burada dikkatinizi çekmek istediğim şey. Hayatta mutluluğun ne denli önemli olduğu ve mutluluk alanının da Eş faktörü ile ne kadar büyük bir yer kapladığı.

Peki sağlıklı bir evlilik yapıyor muyuz? Sağlklı bir evlilik yapmak için neler yapıyor ya da yapmıyoruz? Neler yapmalıyız?

İsterseniz biraz sağlıklı evliliğin ne demek olduğuna bakalım. Bir kere sağlam temellere oturtulmuş olmalı. Paldır küldür yapılmış , üzerinde sağlıklı bir düşünme zamanı harcanmamış bir evlilik ne yazık ki çok kısa bir zaman sonra tangır tungur yürümektedir. Nitekim şöyle bir etrafınıza baktığınızda bunların örneğini çokça göreceksinizdir.

Genellikle evlilik öncesi kararsızlıklarda gençlere şu öğüt verilir “Nikahta keramet vardır, Zamanla birbirinizi seversiniz.” Sanki biz sevdik de aldık, alışırsın alışırsın”. “Bu kadar kusur kadı kızında da olur. “Buldun da bunuyorsun.” “ Her evlilik de oluyor bunlar.” “ Evliliğin ilk zamanlarında bu aksaklıklar olur zamanla geçer.” “Bunlar alışma evreleri.”

Tartışmaların ardı arkası kesilmeyince de bu kez yorumlar ve kestirimler devam ediyor.
“Aslında siz birbirinizi çok seviyorsunuz, sevginizden yapıyorsunuz tüm bunları”. “Aynı kutuplar birbirinizi itiyorsunuz” “Kedinin bacağını zamanında ayırmak lazımdı geçen geçmiş ola”

Evlilik hiç de istemediğiniz gibi gittiğinde de şunları duyarsınız “Kan kussan kızılcık şerbeti içtim diyecek ve renk vermeyeceksin.” “Aaa, sen de fazla oluyorsun ama içkisi mi var kumarımı” “Oğlum evinin işini yapıyor mu yapıyor, sana çocuk doğurdu mu, doğurdu, evinde mi evinde. Eee daha belanı mı arıyorsun?” “Bak filancalar ayrıldılar sonları tam bir felaket oldu” ya da tam tersi “ Falanca boşandı ohh mis gibi kafası rahat ne demişler bekarlık sultanlık boşan gitsin. Zaten hataydı evlenmen”

Evet ne yazık ki ülkemizde hemen herkes her konuda uzman. Evleneceğiniz zaman da konu komşunuz bilir kişidir, boşanmak istediğiniz de ona danışmanız yeterlidir. Hatta danışmanıza bile gerek yoktur onlar zaten size gerekeni söylerler.Ama onların söyledikleri bir kelime bir anda sizin hayatınızın tüm akışını bir anda değiştirebilir. Evlilik bir elmanın diğer yarısını bulmaya benzer kelimenin tam anlamıyla. Bir elma düşünün kesilmiş ve yarısı mutfakta bırakılmış. O elma bir süre sonra nasıl kararırsa insan da diğer yarısını bulamazsa o şekilde aklen ve ruhen kararır. O halde çiftler, gerçekten çift olup olmadıklarını, eş olup olmadıklarını evlenmeden önce mutlaka danışmalılar. Böylece evlilik sonrası çatışmaları engellemiş ve boşanmayı durdurmuş olabilirler. Nasıl ki yasal olarak evlilik öncesi kan uyuşmazlığı var mı yok mu diye kan testi zorunluluğu varsa aynı şekilde de evlilik öncesinde çiftler, karakter uyuşmazlığı var mı yok mu diye uzmanlara test ettirmeliler. Bu test sonucunda alacakları tedbirler, bir yastıkta kırk yıl temennisini gerçekleştirecektir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Uyumlu Bir Evlilik İçin Uyum Testi Şart" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Ayla KETRE'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Ayla KETRE'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayla KETRE Fotoğraf
Psk.Dnş.Ayla KETRE
İçel (Mersin)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi11 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Ayla KETRE'nin Yazıları
► Evlilik ve Uyum Psk.Damla EYÜBOĞLU
► Evlilik Tipleri ve Evlilikte Uyum Psk.Aylin GÜNDOĞDU
► Çocuğunuzun Gelişimi Yaşı ile Uyumlu mu? Uzm.Pdg.Afife SELVİTOPU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Uyumlu Bir Evlilik İçin Uyum Testi Şart' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sapıklık ve Sapkınlığın Nedenleri ÇOK OKUNUYOR Nisan 2010
◊ Umuttur İnsanı Vareden Aralık 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:39
Top