2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Jinekomasti - Erkek Meme Büyümesi Problemi
MAKALE #4328 © Yazan Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR | Yayın Ocak 2010 | 5,712 Okuyucu
Erkek meme büyümesi jinekomasti olarak adlandırılır ve üç tipi vardır.
· Meme dokusunun aşırı büyümüş olduğu tip (Glanduler Tip Jinekomasti) Yağ dokudan fakirdir.
· Meme dokusu ile birlikte yağ dokusu artışı ile giden tip (Bileşik Tip Jinekomasti)
· Sadece yağ dokudan zengin tip (Basit Jinekomasti). Meme dokusu normal büyüklüktedir.
Jinekomastinin tedavisi cerrahidir. İlaçlarla, sporla veya diyetle küçültülemez ve rahatsızlığınız ortadan kaldırılamaz.
Seçilecek cerrahi tekniğin belirlenmesinde jinekomastinin tipi, meme başının yeri (sarkma olup olmadığı), cilt fazlalığı, meme dokusunda kitle veya nodül varlığı önemli rol oynamaktadır.
Cerrahi olarak meme dokusunun fazla kısmının çıkarılması bazı durumlarda tek başına yeterli olabilirken; sarkması olan, aşırı büyük memelerde tedaviye liposuction ve fazla olan cilt dokusu çıkarılması işlemleri de eklenebilmektedir. Birçok hastada ise tek başına sadece liposuction uygulaması yeterli sonucun elde edilmesini sağlayabilmektedir.
Jinekomasti genel anestezi altında yapılabileceği gibi lokal anestezi + sedo-analjezi ile de uygulanabilen bir cerrahi işlemdir.
Meme dokusunun fazla kısmının çıkarılması için meme başı etrafındaki halkanın alt yarısı ile cilt arasından yukarı bakan yarım daire şeklinde bir kesi yapılarak ameliyata başlanır. Meme başı altında bir miktar meme dokusu bırakılarak fazla olan meme dokusu çıkarılır, beraberinde liposuction da yapılabilir bu seçimi hastanın meme dokusunun ve yağ dokusunun durumu belirleyecektir.
Aşırı sarkma olan ve meme başının çok aşağılara indiği durumlarda cildin çıkarılması da gerekebilmektedir.
Meme başının yerinin normal olduğu, büyümenin yağ dokudan zengin olduğu, aşırı sarkma olmayan hastalarda tek başına liposuction işlemi yeterli olacaktır. Bu işlem için meme katlantı çizginizde, meme başında veya koltuk altına yakın bir yerde 1 cm.yi aşmayan küçük kesiler yapılacaktır. Liposuction negatif basınç üreten bir ortama bağlanmış ince kanüllerle istenilen bölgelerden yağın emilmesi işlemidir. Bu işlem vücudun hemen her bölgesine uygulanmaktadır. En önemli özelliği uygulandığı bölgede yapışıklıklarla iyileşmesi sayesinde aynı yerde yeniden yağ depolanmasının olmamasıdır.
Hangi cerrahi işlem uygulanırsa uygulansın ameliyattan sıkı bir bandaj ile çıkarsınız. Bu bandaj ameliyat sonrası birinci ayın sonuna kadar kullanılmalıdır. Cerrahi olarak meme dokusunun çıkarılması işlemi yapılmışsa her iki göğsünüzün içinde biriken kanı dışarı tahliye etmek için dren dediğimiz sızıntı toplayıcı küçük plastik rezervuarlarla da çıkabilirsiniz. Bu drenler 2–3 günde çekilecektir. Doktorunuz sizi ameliyat sonrası 2. ve 4. günlerde pansumana çağırır. 7–10 günde de dikişleriniz alınır.
Normal hayatınıza genellikle 3–5 gün içinde dönersiniz. Yüzme ve benzeri kolların aşırı kullanıldığı sporları birinci ayın sonunda yapmanız önerilecektir.
Genel anestezi almışsanız ameliyatınızın yapıldığı gün hastanede 1 gece kalmanız önerilecektir. Lokal anestezi + sedo-analjezi ile ameliyatınız gerçekleştirilmişse ameliyat sonrası 1–2 saatte evinize gidebileceğiniz söylenecektir.
Önerilen ilaçları almanız ve kontrollerinizi aksatmamanız operasyonun başarısını olumlu yönde etkileyecektir.
Vaser Liposelection cihazı sayesinde liposuction ile meydana gelmesi muhtemel komplikasyonlar minimuma inmekte ve iyileşme çok daha hızlı bir şekilde olmaktadır.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Jinekomasti - Erkek Meme Büyümesi Problemi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'in Makaleleri
► Jinekomasti(Erkek Meme Büyümesi) Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Jinekomasti - Erkek Meme Büyümesi Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
► Jinekomasti (Erkek Meme Büyümesi) Op.Dr.Alaattin ÖZTÜRK
► Erkekte Meme Büyümesi - Jinekomasti Op.Dr.Aliye Ceyla ÖZBAYOĞLU
► Erkekte Meme Büyümesi-Jinekomasti Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Erkekte Meme Büyümesi: Jinekomasti Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
► Jinekomasti (Erkekte Meme Büyümesi) Op.Dr.Mahmut Serden DİNÇLER
► Jinekomasti (Erkekte Meme Büyümesi) Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Erkekte Meme Büyümesi (Jinekomasti) Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Erkekte Meme Büyümesi-Jinekomasti Prof.Dr.Metin ÖZATA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Jinekomasti - Erkek Meme Büyümesi Problemi' başlığıyla benzeşen toplam 47 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Göğüs Büyütme Ameliyatı Fiyatları ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:06
Top