2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Estetik Cerrahide Dolgular: Dolgular ile Neler Yapılabilir?
MAKALE #4373 © Yazan Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR | Yayın Ocak 2010 | 9,775 Okuyucu
Çağımızın hızla ilerleyen teknolojik gelişmelerinden en fazla etkilenen tıbbi branşlardan biri olan estetik cerrahi artık ameliyatsız da bazı problemlerin giderilmesinde sizlere dolgular ile çok çeşitli seçenekler sunmaktadır. bu ilerlemeler sayesinde ameliyatsız işlemlere estetik cerrahların pek yanaşmadığı dönemler geride kalmıştır. Hastalarımızın bir çoğu ameliyat olmadan, günlük hayatlarından geri kalmadan rahatsızlıklarının giderilmesini talep etmektedirler. Özellikle göğüslerin büyütülmesi, poponun dikleştirilmesi ve baldırların kalınlaştırılması işlemleri ameliyatsız gerçekleştirilemezken artık yüksek hacimlerde kullanılma olanağı sunan dolgular sayesinde en fazla 60 dakika içinde, hafif bir anestezi eşliğinde, sonrasında pansuman gerektirmeyen bir uygulama olarak yapılabilmektedir. Bu estetik cerrahi için çok önemli ve büyük bir adımdır.
Dolgular geçici ve kalıcı olmak üzere ikiye ayrılırlar ve ben aksi bir durum söz konusu olmadığı sürece geçici, eriyebilen, özellikle hyaluronik asit içerikli dolguları tercih ederim. Çünkü kalıcı dolgularda çok belirgin ve sıklıkla görülen yan etkiler vardır. Ayrıca dolgu dediğimiz maddeler genellikle akışkan özelliktedirler. Bu sayede de enjektör yardımıyla uygulanırlar. Dolgu herhangi bir bölgeye enjekte edildiğinde de o bölgeden geri alınmaları maalesef mümkün değildir. Eğer hasta çok istemesine rağmen elde edilen sonucu beğenmez ise kalıcı dolgu uygulandığında geri dönüşü yoktur. Eriyebilen dolgular uygulandığında ise biraz masaj ve bekleme ile dolgusundan kurtulabilmektedir.
Dolgular problem olduğu düşünülen bir bölgeye hacim vermek amacıyla uygulanırlar. Dolgular sayesinde tedavi edilebilen veya düzeltilebilen problemler;
Dudak kalınlaştırma
Kırışıklıkların belirginliğinin azaltılması
Alın ve ağız çevresi çizgilerinin azaltılması
Burunda bazı yükseklik problemlerin düzeltilmesi
Yanakların belirginleştirilmesi
Çenenin öne veya yanlara genişletilmesi
Göğüslerin büyütülmesi
Erkeklerde kaslı pektoral bölge oluşturulması
Poponun şekillendirilmesi
Baldırların kalınlaştırılması
Ayak bileklerinin kalınlaştırılması
Liposuction veya burun estetiği sonrası oluşmuş çökmelerin, düzensizliklerin giderilmesi
Kafatasında ki doğumsal veya travmatik şekil bozukluklarının giderilmesi gibi uygulamalar artık ameliyatsız da dolgu uygulamaları sayesinde tedavi edilebilmektedir.
Hyaluronik asit içerikli dolguların çok değişik formları vardır ve bu formlar yukarıda saydığım tüm uygulamaları yapmamıza olanak sağlayacak çeşitliliktedir.
Yukarıda saydığım tüm uygulamalar lokal anestezi altında veya en fazla hafif bir sedasyon ile gerçekleştirilebilir.
Dudakların kalınlaştırılması en sık ve yaygın olarak yapılan uygulamadır. Dudak bölgesi hyaluronik asit içerikli dolguların en hızlı emildiği bölgedir. Burada kalıcılık süresi 4 en fazla 6 aydır. Diğer yüz bölgelerinde ise bu süre 9 - 18 aya uzamaktadır. Derin dokulara yapılan dolgu işlemlerinde kullanılan dolgu malzemelerinin partikül büyüklüğü daha fazla olduğundan göğüs büyütme, popo dikleştirme gibi işlemlerde tercih ettiğimiz dolgu malzemeleri ise 18 aydan daha uzun süre kalıcılık gösterebilmektedir. Tüm bu süreler uygulama yapılan kişilerin metabolizma hızlarına göre uzayıp kısalabilmektedir. O nedenle de değişiklikler görülebilir. Önemli olan dolgunuzun probleminize göre uygun plana enjekte edilebilmesidir. Çok yüzeyel dolgu uygulamalarında nadiren kızarıklık ve hatta morarma gibi şikayetleriniz olabilmektedir.
Dolgu uygulamalarında ücretlendirme kullanılan dolgu malzemesinin markasına, doktorunuzun tecrübesine ve dolgu hacmine göre değişiklikler gösterebilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Estetik Cerrahide Dolgular: Dolgular ile Neler Yapılabilir?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'in Makaleleri
► Estetik Dolgular ve Covid 19 Aşısı Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Estetik Cerrahide Yeni Trendler ve Yaz Öncesi Estetik Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Estetik Cerrahide Gerçekler ve Vaatler Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Genel Cerrahide Laparoskopik Ameliyatlar Op.Dr.Alaattin ÖZTÜRK
► Plastik Cerrahide Lazer Kullanımı Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Estetik Cerrahide Dolgular: Dolgular ile Neler Yapılabilir?' başlığıyla benzeşen toplam 79 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Göğüs Büyütme Ameliyatı Fiyatları ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:49
Top