2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lazer Epilasyon Teknolojisi
MAKALE #4391 © Yazan Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR | Yayın Şubat 2010 | 5,992 Okuyucu
Lazer epilasyon bugün dünyada tüylerinden kurtulmak isteyen kadın ve erkeklerin en çok tercih ettikleri ve en güvenilir epilasyon yöntemidir.

Lazer epilasyon nedir ve nasıl çalışmaktadır?

Lazer epilasyon, vücutta istenmeyen tüylerin, lazer ışığı kullanılarak yok edilmesidir. Lazer 40 yılı aşkın bir zamandır tıbbın çeşitli alanlarında kullanılmaktadır. Milisaniyelik atışlarla cilde uygulanan lazer ışığı, cilt dokusuna zarar vermeden geçerek kıl kökündeki pigmentlere (renkli hücrelere) nüfuz eder. Kıl kökündeki renkli hücreler tarafından emilen bu enerji, ısıya dönüşür. Kök ısısının 60-70oC dereceye yükselmesi amaçlanır. Bu seviyeye çıkan ısı; kıl kökünü tahrip ederek, kıl kökünden yeni bir tüy çıkmasını engellemiş olur.


Kaç seans uygulama gerekmektedir?

Lazer ışığı anajen (aktif) aşamadaki kıl köklerini etkilemektedir. Bütün kökler aynı anda aktif olmazlar. Dolayısıyla telojen (pasif) kökler, aktif hale geldiklerinde bunlara da uygulama gerekecektir. Kılların kalınlığı, yoğunluğu ve rengi her vücutta farklı olduğu için kesin bir seans sayısı vermek mümkün değildir, kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişmektedir. Biz hastalarımızın en az 3 seans tedaviye devam etmelerini istiyoruz. 3 seans birçok hasta için tatmin edici bir sonuç verebiliyor. Ancak tüylerin tamamen ortadan kalkması arzulanıyorsa; hastanın 5 veya 8.inci seansa kadar devam etmesi gerekebilmektedir.


Bir seans ne kadar sürmektedir?
Uygulama bölgesine göre süreler değişmektedir. Ortalama olarak bıyık ve çene bölgesi 4–5 dakikada tamamlanırken, her iki bacak 2–3 saat sürebilmektedir. Seans araları bir protokol dâhilinde 45–60 gündür. Seans aralıkları tedavi ilerledikçe uzar.

Hangi bölgelere lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir?
Hemen hemen vücudun bütün bölgelerine lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir.


Her cilt rengine uygulanabilmekte midir?

Lazer epilasyon uygulaması için en ideal aday açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olanlardır. Ancak bugün ulaşılan teknolojik gelişmeler sayesinde
çok açıktan çok koyu tene kadar değişen bir spektrumda tüm cilt tiplerine rahatlıkla uygulamalar yapılabilmektedir. Amerika’da zencilere kalıcı lazer epilasyon işleminde en çok kullanılan ve sonuç alınan lazer cihazları üretilmiştir.

Lazer epilasyon güvenli midir?
Evet. Lazerin ürettiği enerji bir ışıktır. Cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz. Ayrıca herhangi bir kanserojen etkisi yoktur.

Lazer epilasyon kimlere uygulanabilir?
Hamileler dışında 16 yaşından büyük herkese uygulanabilmektedir.


Yan etkileri var mıdır?
Lazer epilasyon uygulamasının herhangi bir kalıcı yan etkisi yoktur.


Uygulama esnasında acı hissediliyor mu?
Hafif bir acı hissi olması beklenilen bir durumdur.
Uygulama esnasında kıl köklerinin, enerjiden etkilendiğini gösteren kabartılar ve kızarıklıklar oluşabilir. Ancak uygulama bölgesinde oluşabilecek bu durum çok kısa bir süre içerisinde kaybolacaktır.

Uygulama öncesinde nelere dikkat edilmelidir?
Uygulama bölgesinde, 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metotlar kullanılmamalıdır.


Lazerin diğer epilasyon yöntemlerine üstünlüğü var mıdır?
Sonucu açısından başka hiçbir yöntemle kıyaslanamayacak kadar güçlü olduğu, tüm dünyada milyonlara varan sayıda uygulama ile kanıtlanmıştır.


Sonuçlar kalıcı mıdır?
Evet. Kökleri tahrip edilen kıllar bir daha çıkmamaktadır. FDA tarafından da onaylanan bu durum, uzun süreli klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır.


Uygulama sonrası dikkat etmenizi istediğimiz hususlar;
· Tüyleriniz uygulamamızdan 3–10 gün içinde dökülmeye başlayacak ve bu dökülme 15–20 gün arasında sürecektir.
· Lazer tedavisi sonrasında; öncesinde olduğu gibi tüylerinizin köklerine yönelik (cımbız, ağda, sirağda, iğneli epilasyon, vs.) herhangi bir yöntem uygulamayınız.
· Güneş koruyucunuzu doktorunuzun tavsiye ettiği gibi kullanmayı ihmal etmeyiniz.
· Uygulama bölgesinde genellikle 2–3 saat süren yanma ve kızarıklık oluşabilir. Aksi bir durumda doktorunuza başvurunuz.
· Seans aralıklarının en az 45–60 gün olması gerekmektedir. Bu aralığın kısalması tedaviye herhangi bir fayda sağlamaz ancak bu aralığın uzaması; daha çok sayıda tüyün çıkmasını ve tedaviden yüksek oranda faydalanmanızı sağlayacaktır.

Lazer epilasyon tedavisi sabır isteyen, uyum gerektiren bir tedavi biçimidir. Bu tedaviye uyum sonuçta başarıyı getirecektir.

Yukarıdaki tavsiyeler sizlere tedaviden daha iyi verim alabilmeniz için önerilmiştir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Lazer Epilasyon Teknolojisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'in Makaleleri
► Lazer Epilasyon Dr.Bircan KARABAĞIR
► Lazer Epilasyon Dr.Nur Banu ÖNCEL
► Lazer Epilasyon Doç.Dr.Hayati AKBAŞ
► Lazer Epilasyon Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Lazer Epilasyon Dr.Güner UYSAL
► Lazer Epilasyon Dr.Adnan ERDİNÇ
► 10 Soruda Lazer Epilasyon Dr.Betül Zeynep ŞENGÖR
► Lazer Epilasyon Uygulamaları Dr.Sema KARAOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Lazer Epilasyon Teknolojisi' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Göğüs Büyütme Ameliyatı Fiyatları ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:28
Top