2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hamilelik Sonrası Meme Estetiği
MAKALE #4506 © Yazan Prof.Dr.Ahmet KARACALAR | Yayın Şubat 2010 | 5,081 Okuyucu
Hamileleik sonrası çeşitli meme deformasyonları oluşur. Bu sorunlar estetik görüntü açısından psikolojik sıkıntı yaratması yanısıra sağlık sorunlarına da neden olabilir. Hamilelik sırasında sürekli büyüyen meme dokusu ve derisinin genişlemesi süt verme döneminde daha da hızlanabilir. Süt vermenin sona ermesinden bir süre sonra, memelerde oluşan değişim her annede aynı değildir. Bazı annelerde meme dokusu küçülmesine rağmen, çatlamış ve genişlemiş deri bu küçülmeye ayak uyduramaz. Özellikle üst bölümü boş ve daha çok altta toplanmış sarkmış meme görüntüsü ortaya çıkar.

Bazı annelerde ise meme derisi yanısıra meme dokusu da küçülmeye ayak uyduramaz. Sarkık fakat büyük meme görüntüsü ortaya çıkar. Meme büyüklüğü sadece estetik bir sorun değil bedeni tehdit eden fonksiyonel bir sıkıntı kaynağıdır. Bedenin ağırlık merkezini değiştirdiği için boyun,sırt ve bel kaslarına,eklem ve kemiklere aşırı yükleme yapar. Ağrı yanında boyun fıtıkları için hazırlayıcı bir ortam hazırlar. Özellikle yaş ilerledikce osteoporoz oluşumu ile birlikte sorun derinleşir. Bu kişiler yeterince aktif olamadıkları ve spor yapamadıkları için şişmanlamaya eğilim gösterirler. Bu nedenle meme küçültme ameliyatlarını ileri yaşlara saklamak doğru değildir.


Meme büyüklüğünde domino taşı etkisi olarak adlandırabileceğimiz bir etki ile, memeyle başlayan sorun bağlantılı beden bölümlerine de yayılır ve topyekün bir beden ve sağlık sorunu haline döner. Bedenin ağırlık merkezi öne kaydığından bunu dengelemek için bedenin arkasında ki ağırlıkların arttırılması amacıyla, boyun,sırt ve bel açılarını değiştirir. Boyun,sırt ve bel ağrıları başlamıştır. Omuzlarda sütyen askı çukurları gözükür. Meme altı ekzeması ve mantar gibi hastalıklarla sorun derinleşir.

İleri yaşlara ve özellikle menopoz sonrası dönemde osteoporoz ile birlikte büyük memenin verdiği hasar derinleşir. Özellikle boyun omurlarındaki ciddi sorunlar sinir sıkışmalarına, ellerde uyuşma ve güç kaybına götürür. Bu sorunlar oluşmadan büyük memenin küçültülmesi bir gerekliliktir.

Meme küçültme operasyonları sonrası değişim çarpıcıdır. Kişi yüklerinden kurtulduğu için boyu daha uzun görünür, beden postürü düzelir. Bedenin üst ve alt yarısı arasındaki denge ve uyum sağlandığı için tüm beden estetiği gelişir. Kişi daha hareketli bir hale gelir, bu da daha fazla enerji ve daha fazla yağ yakımı demektir. Ağrıları önemli ölçüde kaybolur. Hijyen sorunları ortadan kalkar.

Meme küçültme teknikleri arasında en popüleri lollipop tekniğidir. Bu teknikte bütün şekillendirme ve kaldırma işlemleri deri zarfı altında yapılır. Deri fazlası az izle çıkartılır. Geriye kalan izlerden birincisi doğal olarak var olan kahverengi-beyaz hattın içinde kalırken, ikincisi lollipop şekerin çubuğu olarak aşağıdaki kıvrıma kadar uzanır. Bu teknik ile alfa meme olarak adlandırılan ideal meme şeklini vermek mümkündür.

Dunat olarak bilinen bir yöntemde ise, sadece meme başı çevresindeki kahverengi-beyaz hattan işlem yapılır. Sınırlı küçültmelerde ya da asmalarda kullanılabilecek bir yöntemdir. Bu teknikle elde edilen meme şekli daha basık ve yuvarlaktır. Özellikle meme başı büyük olan hastalarda, sınırlı dikleştirme için uygun olabilir. Ters T tekniği, çok büyük memelerde yapılan bir küçültme işlemidir. Kahverengi-beyaz hat dışında, meme ortasında ve meme altı kıvrımda iz bırakan bir yöntemdir. Özellikle genç bayanlarda fazla tercih edilmemelidir. İleri yaşlar için tercih edilebilir, çünkü sağlık sorunu olarak meme büyüklüğü, estetik sorunun önüne geçer. Bu teknikte lolipop tekniği kadar olmasa da, iyi sonuçlar elde edilebilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Hamilelik Sonrası Meme Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Dr.Ahmet KARACALAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Dr.Ahmet KARACALAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Prof.Dr.Ahmet KARACALAR
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi31 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Ahmet KARACALAR'ın Yazıları
► Meme Büyütme ve Meme Dikleştirme Estetiği Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Meme Kanseri Sonrası Meme Ameliyatı Op.Dr.Alper BAYRAKTAR
► Meme Kanseri Sonrası Meme Yapılması PDF Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK
► Hamilelik Sonrası Estetik Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Hamilelik Sonrası Forma Girmek Op.Dr.Nur TÜZÜNER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Hamilelik Sonrası Meme Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 44 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Meme Estetiği Sanatı Ocak 2010
► Burun Estetiği Sanatı Aralık 2009
► Diz ve Bacak Estetiği Ağustos 2008
◊ Anatomi Kader Midir? Ocak 2009
◊ Estetik ve Karizma Ocak 2009
◊ Diz Estetiği Ocak 2009
◊ Kariyer Estetiği Ocak 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:47
Top