2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuk Psikolojisi ve Çocuk Psikoloğu
MAKALE #4562 © Yazan Pdg.Aykut AKOVA | Yayın Şubat 2010 | 7,948 Okuyucu
AŞIRI DUYARLI ÇOCUKLAR: Bu çocuklar çok iyi gözlemci olmarına karşın genellikle çekingen ve ürkektirler.Yeni ortamlardan programlardan hoşlanmazlar.Uyaranların fazla olduğu ortamlarda kolaylıkla hırçınlaşabilirler.Çevreyi kendi başlarına araştırmaktan hoşlanmazlar.Uyaranlar fazla olunca ,bu çocuklar çoık zorlanırlar ve mızmızlaşmaya başlarlar.
İÇİNE KAPANIK ÇOCUKLAR:Bu çocukların ise çevre,insanlar pek umrunda değildir.Kendi kendilerine oynayabilicekleri oyunları tercih ederler Bunlar genellikle mekanik oyunlardır.Bir seneryo çerçevesinde oynanan oyunlar da,sınırlı kalıplar içindedirler.Bu çocukların sözel becerileri pek gelişmemiştir;kendilerine uzun uzun anlatılan konuları dinlemekte zorlandıkları gibi,kendilerini ifada ederken de en kısa yollara başvururlar.Çocuğun iletişimi Evet , hayır, iyi, kötü, bilmiyorum düzeyinde kalır.
MEYDAN OKUYAN ÇOCUKLAR:Bu çocukların temel özelliklri inatçı,dirençli ve her şeyi kontrol altında tutma ihtiyaçı duyan çocuklar olmalarıdır.Bu çocuklar da değişikliklerden ,yeniliklerden oek hoşlanmazlar.Çevrelerindeki kişilerle sık sık tartışırlar.Her şeyin istedikleri gibi olması için ısrar ederler.Kendi seçimleri olan işlerde son derece başarılı olan bu çocuklar ,ekip çalışmalarında büyük zorlukla karşılaşırlar.Bu çocuklar, ihtiyaçlarını mızmızlık yaparak değil, direnerek belli ederler.
DİKKATİNİ VERMEYEN ÇOCUKLAR:Bu çocuklar ,ilgilerini çekmeyem hiçbir konuya uzunca bir süre dikkatlerini veremezler;dikkatleri oradan oraya dağılır ve genellilkle 'Dikkat Eksikliği ' tanısı alırlar.Çok unutkandırlar,fazla konuşmaktan hoşlanmazlar.Bu çocukların gördükleri veya işittikleri bir konuyu yorumlamakla ilgili zorlukları vardır.Bşladıkları bir işi bitiremedikleri,bir konudan öbürüne kaydıkları,ancak kendi yapılarına uygun işlerde başarılı oldukları için çevre tarafından 'tembel,bencil olarak nitelendirilebilirler.
HAREKETLİ SALDIRGAN ÇOCUKLAR:Bu çocukların en önemli özellikleri son derece dürtüsel olmalarıdır.Akıllarına gelen şeyi anında gerçekleştirmek isterler.İstedikleri bir şey gerçekleşmediğinde de, bunu elde etmek için plan yapmak yerine doğrudan fiziksel müdahalede bulunurlar.Bu çocuklar, çok yaratıcı olabilirler.Bu çocukların büyük bir çoğunluğunda dikkat sorunu vardır. Ayrıca bu çocuklar ,eşyalarını sürekli bir yerlerde unutur ve kaybederler.Dağınık ve dalgındırlar.
Çoğunuzu anlamak ve anladığınızı ona hissettirmek kadar, onun dış dünyada daha rahat etmesini sağlayacak bir takım sınırlarıda koymak o denli önemlidir.
ÇOCUK PSİKOLUĞU VE GÖREVLERİ: Çocuk psikoloğu, çocukların normal veya normalden sapan davranışlarını araştıran, inceleyen, sorunların giderilmesi için çözüm yolları öneren, bu konuda eğitim almış kişidir. ÇOCUK PSİKOLOGLARI sabırlı ,çocukların seven kişiler olmalıdırlar
GENEL TAVSİYELER:Gün içinde,çocuğunuzla önceden belirlemiş olduğunuz birzaman dilimini,sizin çocuğunuzun odasında oturup onun oynadığı bir oyunu,izlemesi ile geçebilir,veya ikinizin birlikte birşeyler yapması şeklinde geçebilir.Bu zaman dilimleri içinde ,çocuğunuzun dikkatini belli bir konuya yönlendirmesi yönünde ona geri bildirimler verbilir ve bu konuda farkındalığını arttırabilirsiniz.Paylaştığınız etkinlikleri onun hoşlandıklarından seçip,ilişkiye bir sıcaklık ve yakınlık boyutu katabilirsiniz.Sağlıklı ve dengeli insanların geçmişleri araştırılırsa,çocukluklarının özgür bir eğitim ortamında geçtiği görülür.
Karekter gelişiminde de özgür ve sağlıklı ailenin rolü büyüktür.Böyle bir ailede çocuk,özgür bir ortam bulacağından gerek sevgide ve gerekse yetenek gelişiminde bir engelle karşılaşmıyacaktır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Çocuk Psikolojisi ve Çocuk Psikoloğu" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Pdg.Aykut AKOVA'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Pdg.Aykut AKOVA'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aykut AKOVA Fotoğraf
Pdg.Aykut AKOVA
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Pedagog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi119 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Pdg.Aykut AKOVA'nın Yazıları
► Çocuk Psikolojisi Psk.B. Sinem ÇATALYÜREK KESİKTAŞ
► Alkolizm ve Çocuk Psikolojisi Psk.Ali BIÇAK
► Kekeme Çocuk Psikolojisi Öznur SİMAV
► Çocuk ve Ergen Psikolojisi Pdg.Aykut AKOVA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Çocuk Psikolojisi ve Çocuk Psikoloğu' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Umut Un Kahramanı Merhaba Ağustos 2013
◊ Eşcinsellik Nedir? Temmuz 2013
◊ Evlilikte Cinsel Sorunlar Temmuz 2013
◊ Cinsel Sorunlar ve Terapi Temmuz 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:40
Top