2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ameliyatsız Cilt Germe (Antilax Terapi : Radyofrekans-Mezoterapi Kombinasyonu)
MAKALE #4635 © Yazan Dr.Erhan ŞAFAK | Yayın Mart 2010 | 10,450 Okuyucu
Radyofrekans Yöntemi Nedir ?

Radyo dalgaları kullanılarak yapılan bir tedavi yöntemidir.

Radyofrekans Yöntemi’nin Etki Mekanizması Nasıldır?

Radyo dalgaları vücuttaki su molekülleri ile iyonlarını (sodyum-potasyum-kalsiyum-magnezyum) harekete geçirir. Bunların hareketlenmesine bağlı olarak enerji açığa çıkar ve bölge ısınır. Amaç ısıtılan bölgenin (tedavi edilen bölgenin) ısısının 40- 43 dereceye çıkartmaktır (normalde vücut ısısı 36-37 derecedir). Cilt ısısı bu noktaya geldiğinde, cilt altı bölgedeki ısı 50-55 dereceye ulaşır. Radyo Frekans teknolojisinin seçici ısıtıcı etkisi, cilt altı yağ tabakasına kontrollü ısı gönderir. Cilde, sinirlere ve kan damarlarına zarar vermeden kolajenin üretildiği derin cilt altı ve yağ dokusuna etki eder. Isınan kollajen liflerinin boyu kısalır ve buna bağlı dokular sıkılaşır. Isının etkisi ile kollajen üreten fibroblast hücreleri uyarılarak taze kollajen üretimi yapılır. Radyofrekans Uygulaması ile hücre metabolizması hızlanır ve bölgedeki kan dolaşımı artar. Yağ hücreleri parçalanır, sorunlu bölgedeki dalgalı görünüm önemli ölçüde hafifler. Ağrısız olan bu uygulama ile dokuda belirgin bir sıkılaşma ve yağ hacminde azalma elde edilir.

Radyofrekans Tedavisinin Sonucunda Neler Sağlanır?

Tedavi sonunda yüz cildinde gerilme ve sıkılaşma sağlanır. Vücut uygulamalarında özellikle kalça ve üst bacaklar gözle görünür bir şekilde gençleşir, gerilir ve basenler yukarı kalkar, kollardaki sarkmalar bel ve karın bölgesindeki gevşemeler toparlanır. Problemli bölgelerde pütürlü ve portakal kabuğu görünümünde ileri derecede iyileşme görülür. Sonuç olarak daha sıkı, düzgün bir cilt ile genel bir incelme ve toparlanma sağlanır.
Radyo Frekans uygulamaları her türlü cilt renginde yapılabilir. Lekelenmeye yol açmaz, güneşe karşı hassasiyeti arttırmaz.
Yüz uygulamalarına yüz mezoterapisinin de eklenmesi veya vücut uygulamalarında LPG’nin eklenmesiyle daha uzun ömürlü kalıcı sonuçlar alınır. Cilt gençleştirme, ameliyatsız cilt germe, kol, bacak ve karın bölgesindeki sarkmaların tedavisi için bipolar radyofrekans yöntemi ile infrared (kızıl ötesi) lazer sistemi birlikte kullanılır.
Bölgesel incelme ve sellülit tedavisinde ise Monopolar Radyofrekans dalgası kullanılır.

Tedavi Alanları:

Ameliyatsız cilt germe
Yüz sarkmaları, kırışıklıklar
Kollardaki gevşemeler
Çene altı (gıdı) bölgesinin toparlanması
Bölgesel İncelme (kalçalar, bacaklar, karın, bel bölgesi, kollar)
Sellülit Tedavisi
Liposuction sonrası oluşan düzensizlikler

Tedavi şekli:
Radyofrekans uygulamaları7 – 10 gün aralıklarla 5-6 seans uygulanır.

Kimlere Uygulanmaz?
•Hamile olanlar
•Kalp pili kullananlar
•Metal protez takanlar
•Kanser hastaları
•Parkinson ve MS hastalığı olanlara Radyofrekans tedavisi yapılmaz.


Yüz Mezoterapisi ( Mezolifting )

Yüz mezoterapisi, yüz, boyun ve dekolte bölgesi gibi, vücudun diğer bölgelerine göre daha erken yaşlanan dokuyu yeniden canlandırmak, cilt altında eksilen maddeleri tekrar yerine koymak için yapılır. Yüz cildinde canlanma, gerilme ve sıkılaşma yapan bu yönteme ‘Mezolifting’ de denir. Mezolifting uygulamasında, özel olarak hazırlanan karışımlar, çok ince uçlu iğneler ile birçok noktadan cilde enjekte edilir.

Mesolifting ile;
Kollajen üretimi uyarılmasına bağlı canlı ve parlak bir cilt oluşur.
Cildin gerginliği ve sıkılığı artar.
Kırışıklıklar azalır.

Mesolifting karışımında neler bulunur?
Hyalüronik asit: insan bağ dokusu içinde doğal olarak bulunan bir maddedir. Suyu emerek şişer. Cilde nem ve elastikiyet sağlar.
Vitaminler :
· Vitamin A: epidermisin gelişimini kontrol eder ve yaşlanma ile dermiste meydana
gelen incelmeyi kısmen giderir.
· Vitamin E: peroksidazlar tarafından hasara karşı, dokuları koruyan bir
antioksidandır.
· Vitamin C: kollajen sentezini uyarır ve lekeye neden olan melanin üretimini
yavaşlatır.
· Vitamin B: cildin biyolojik dengesini sağlayan esansiyel yağ asitlerinin
metabolizmasında rol alır.
· Vitamin K: kanın mikro dolaşımını düzenler.
Amino asitler : yaslanma sürecinde oluşan doku hasarını tamir eden ve yeniden yapan
proteinlerin yapısal elemanlarıdır.
Mineral tuzları: hücrelerin çeşitli biyolojik aktivitelerini uyararak, doku metabolizmasını düzenlerler.
Koenzimler: enjekte edilen doku içindeki biyokimyasal reaksiyonları geliştirir ve doku tamir hızını artırır.
Nükleik asitler: cilt proteinlerinin sentezini uyarırlar.

Uygulama Sekli:
Birinci ay haftada bir 4 seans, ikinci ay 15 günde bir iki seans, üçüncü ay bir seans, ve daha sonra 6 ay aralıklarla bir seans şeklindedir. Yüz mezoterapisi, Radyofrekans uygulaması ile birlikte yapılırsa çok daha uzun ömürlü ve kalıcı sonuçlar alınabilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ameliyatsız Cilt Germe (Antilax Terapi : Radyofrekans-Mezoterapi Kombinasyonu)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Erhan ŞAFAK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Erhan ŞAFAK'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Erhan ŞAFAK Fotoğraf
Dr.Erhan ŞAFAK
Bursa
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi39 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Erhan ŞAFAK'ın Makaleleri
► Ulthera Ameliyatsız Yüz Germe Dr.Arda KATIRCIOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Ameliyatsız Cilt Germe (Antilax Terapi : Radyofrekans-Mezoterapi Kombinasyonu)' başlığıyla benzeşen toplam 26 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Cilt Kanseri Mart 2010
► Botoks Uygulaması Mart 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:57
Top