2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diyette Şehir Efsaneleri
MAKALE #5035 © Yazan Dyt.Esra Rahşan ÇALIŞKAN | Yayın Haziran 2010 | 4,805 Okuyucu
“Bir varmış, bir yokmuş… Evvel Zaman içinde, kalbur saman içinde, insanları anında zayıflatan bir sürü sihirli formül varmış. Kişiler bunları uyguladıklarında incecik olup, bir kilo dahi almıyorlarmış. Kulaktan kulağa, netten nete yayılan bu haberler sayesinde bu yöntemleri denemeyi düşünmeyenler bile, düşünmeye başlamışlar…” aslında bu şekilde uzayıp gider masalımız. Sonunu tahmin edebilir veya bu sihirli yöntemleri deneyenlerden öğrenebilirsiniz. Ama biz bu masalın sonunu beraber noktalayalım diye size şehir efsanelerinin (sihirli formüllerin) en önemlilerinden bahsedeceğiz. Tabi ki zararlarını da sonlarına ekleyerek…

Akşam saat 8.00’ den sonra yemek yemek kilo yapar:

Bazılarına göre bu saat akşam altı veya yedi bile olabiliyor. Ne kadar erken yemek yemeyi bırakırsak o kadar çok kilo vereceğimizi düşünüyoruz. Peki, böyle bir uygulama sonucu vücudunuzu açlık gibi büyük bir stres ile tehtid ettiğinizin farkında mısınız? Burada ki asıl püf nokta; vücut uyku durumuna geçmeden 2 saat önce besin tüketimini sonlandırmaktır. Hatta uykudan önceki besinlerin daha kolay sindirilebilir besinler olarak tercih edilmesidir. Unutmayınız ki uzun süre aç kalınarak kaybedilen kilolar alınacak fazla kiloların açlık çığlıklarıdır. Ve vücut için en uzun aç kaldığı süre dinlenmeye geçtiği uyku süresidir. Bunun dışındaki ekstra aç kalma çabaları size başarısız bir diyet programından başka sonuç vermez.

Aç karnına sirke, limon suyu, greyfurt suyu ve lahana çorbası zayıflatır:

Formüller formüller formüller, yalnız bu belirttiklerimiz yıllardır uygulayıp da başarısız sonuç alıp tekrar denedikleriniz değil mi? Gerçekten vazgeçilmez oldu değil mi sizin için her yıl tam da bu zamanlarda tarihin tozlu sayfalarından çıkartıp tekrar tekrar uyguluyorsunuz. Biz burada sizlere şunu belirmek isteriz ki kilo almanıza neden olan veya kilo vermenizi sağlayan bir besin yoktur asıl önemli olan nokta besinlerin tüketim miktarı ve sıklığıdır. Sizin diyet listeniz isterseniz çikolatanın yer aldığı bir beslenme programı olarak hazırlanır isterseniz makarnanın. Yukarıda belirtilen formüllere de lütfen dikkat! bu tarz yöntemleri uygulayan bireylerde mide problemleri, tansiyon problemleri ve inatçı kilo problemleri sıklıkla karşılaştığımız şikayetlerdir.

Öğün atlamak zayıflatır:

Akşama kadar yemiyorsunuz ve kilo alıyorsunuz değil mi, hatta bir arkadaşınız var her dakika bir şey yiyor ve hiç kilo almıyor. Galiba artık bir gerçeği net olarak fark etme zamanımız geldi. Ve gerçekten sık sık yemek yiyip kilo almayan tüm arkadaşlar teşekkür ediyoruz size bu gerçeğe örnek olduğunuz için. Öğün atlamak; kontrolsüz besin tüketimi, metabolik hızda düşüş, insülin direnci, kronik yorgunluk ve tabi ki de sonuç olarak inatçı kilo problemlerine neden olmaktadır. Ve çözüm ortada; 2 saat aralıklarla gün içerisinde beslenme programınızı düzenlemeniz bu tarz problemlerle karşılaşmanızı önleyecek en önemli kalkanınızdır.

Ekmek yemeyi bırakırsan kilo verirsin:

Lütfen artık birincil gıdamız, en değerlimiz ekmek ile ilgili bu suçlamalardan vazgeçelim. Çoğumuzun ilk başvurduğu yöntemdir kilo vermek için; ekmeği hayatından çıkartmak. Vücut için ekmek açlığı; aslında bir karbonhidrat açlığıdır ve çoğu kontrolsüz tatlı tüketen bireylerin beslenme alışkanlıkları genelde ekmekten yoksundur. Öğünlerden tüketilecek birkaç dilim ekmek kontrolsüz tatlı tüketiminiz ile başa çıkmak için çok önemli bir püf noktadır. Ekmek ve ekmekten gelen karbonhidratın, beslenmede en önemli öğün olduğu ve beynin başta olmak üzere, vücudun kullandığı en önemli yakıt olduğunu unutmamamız lazım. Ayrıca ekmek yiyerek zayıflamanın daha kolay olduğunu da artık anlamamız lazım

Bu efsaneleri uygulamayanlar, diyetisyen ile birlikte zayıflama programlarını seçenler ermiş muradına, siz de çıkın kerevetine…
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Diyette Şehir Efsaneleri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Esra Rahşan ÇALIŞKAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Esra Rahşan ÇALIŞKAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Esra Rahşan ÇALIŞKAN'ın Makaleleri
► Diyette Kuruyemiş Tüketimi Dyt.Sinem AKGÜN
► Diyette Yasak Yoktur Dyt.Nurten ÇETİN
► Tonalin Cla Diyette Kullanımı ÇOK OKUNUYOR Dyt.Perran AYDEMİR
► Diyette Doğru Bilinen 10 Yanlış Dyt.Büşra DAYIOĞLU
► Diyette Yanlış Bilinen Gerçekler Dyt.Meltem ERDAĞI
► Diyette Uyguladığımız Herşey Doğru mu? Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Diyette Şehir Efsaneleri' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çocuklarda Beslenme Haziran 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:52
Top