2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ayakta Tırnak Batması ve Tedavisi
MAKALE #5069 © Yazan Op.Dr.Selim MUĞRABİ | Yayın Haziran 2010 | 7,479 Okuyucu
Tırnak batması problemi ayakta en sık rastlanan problemlerden biridir. Tırnak kendi yuvası içerisinde uyumlu bir şekilde haftada 1mm uzayan bir dokudur. Tırnak yatağı tırnağın uzamasını sağlayan dokudur. Tırnak yatağının herhangi bir şekilde bozulması tırnağın yuvası içerisinde düzgün bir şekilde ilerlemesini bozar . Bu tırnağın yuvasına zarar vermesine yolaçar. Oluşan bu zarar enfeksiyon oluşumunu hazırlar.

Teknik olarak farklı olan fakat bu durum ile en çok karışan hastalık tırnağın yatağı ile herhangi bir problem olmaksızın tırnağın deriye bası yapması sonrasında oluşan enfeksiyon reaksiyonlardır.

Bu iki durum arasında en belirgin farklılık tırnak incelendiğinde tırnak batmasında tırnağın deriye dönmüş olduğu ve bir kısmının görülmeyişidir. Ancak tırnak yatağı sağlamsa enfeksiyona rağmen tırnağın tamamı görülebilir




Yatak Problemi Olmayan Tırnak Enfeksiyonu

Tırnak batmasının oluşumunda en sık sebepler:

Mantar enfeksiyonları
Ayak parmak problemleri (bunion-başparmak çıkıntısı)
Ucu dar ve ayağa uymayan ayakkabı giyimi




Travma

Tırnak Problemlerinin Tedavisinde

A)problemin tırnak yatağı problemi olup olmadığına karar vermek
B)etken olan faktöre yönelik tedavinin planlanması örneğin mantar için gerekli tedavinin yapılması gerekir.

Bu aşamaların ardından hastada tırnak yatağı revizyonu olarak adlandırılan tırnağın yatağının düzeltmek üzere müdahalenin yapılması gerekir. yatağı problemi varsa hastaya

Ancak hastada tırnak yatağında sorun olmaksızın enfeksiyon gelişmiş ise hastanın tırnak bakımı ile tedavisinin düzenlenmesi gerekir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ayakta Tırnak Batması ve Tedavisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Selim MUĞRABİ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Selim MUĞRABİ'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Op.Dr.Selim MUĞRABİ
İstanbul
Doktor "Ortopedi ve Travmatoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Selim MUĞRABİ'nin Makaleleri
► Tırnak Batması Op.Dr.Alaattin ÖZTÜRK
► Tırnak Kırılması, Tırnak Soyulması ve Tiroid (Guatr) ÇOK OKUNUYOR Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Ayakta Nasır Problemleri Op.Dr.Selim MUĞRABİ
► Ayakta Yanma Şeker ve Vitamin Eksikliği Habercisi ÇOK OKUNUYOR Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Ayak ve Ayak Bileği Travmaları (Ayakta Kırık ve Burkulmaları) ÇOK OKUNUYOR Prof.Op.Dr. Sinan KARAOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Ayakta Tırnak Batması ve Tedavisi' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Diz Protezi Haziran 2010
► Dizde Bağ Yaralanmaları Haziran 2010
► Ön Diz Ağrısı Haziran 2010
► Ayak Bileği Burkulması Haziran 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:58
Top