2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Anne Babaların En Sık Yaptığı Hatalar “çocukların Dilinden”
MAKALE #5338 © Yazan Uzm.Psk.Dnş.Fatma KIRIMLI TAŞKIN | Yayın Ağustos 2010 | 8,729 Okuyucu
ANNE BABALARIN EN SIK YAPTIĞI HATALAR “ÇOCUKLARIN DİLİNDEN”

Çocukların birçoğu uzun uzun anne babalarından bahsetmek isteyebilirler. Bu durum aslında çocukların anne babalarıyla ilgili düşüncelerini anlamak için birçok ipucunu da beraberinde vermektedir. İşte size çocukların anne babalarından bahsederken en çok dile getirdikleri bazı ifadeler. Özellikle anne babalar bu ifadeleri okuyarak çocuklarının kendileriyle ilgili neler düşünebileceğini anlayabilirler.

1. Annem babam sürekli aynı cümleleri tekrarlıyor: (ders çalış, kendine güven, düzenli ol, erken yat v.b.)

2. Sürekli hatalarıma odaklanıyorlar, sürekli eksiklerimi görüyorlar.


3. Benim vermem kararları kendileri veriyorlar.

4. Beni “kendi merak ettikleri konularda” dinliyorlar ve merak ettikleri için dinliyorlar, ilgilerini çekmeyen şeyler anlattığımda geçiştiriyorlar.

5. Özel yaşantımın tamamından haberdar olmak istiyorlar, her şeyi bilme hakları olduğunu düşünüyorlar, benim eşyalarımı gizlice inceliyorlar.

6. Bilgi almak istediklerinde arkadaşça yaklaşmaya çalışarak beni konuşturmak istiyorlar.

7. Bir hatamı gördüklerinde tüm kişiliğimi eleştiriyorlar sadece hatamı değil (odanı toplamıyorsun sen düzensiz ve sorumsuzsun).

8. Kendileri sürekli televizyon izliyorlar ama bana izin vermiyorlar, hiç kitap okumadıkları zamanlarda bile benim sürekli kitap okumamı istiyorlar.

9. Beni kendilerinden ayrı bir kişi olarak değil onların bir parçasıymışım gibi görüyorlar. Onlardan ayrı ve farklı bir kişi olduğumu kabul edemiyorlar.

10. Bana sürekli çocukmuşum gibi davranıyorlar pek fazla ciddiye almıyorlar.

11. Olumlu yönlerimi söylemek istemiyorlar, şımarma diye söylemiyoruz diyorlar.

12. Evdeki kararlar alınırken değil alındıktan sonra fikrimi soruyorlar.

13. Sürekli beni başkaları ile kıyaslıyorlar.


14. Sanki annem ve babam bir taraf ben ayrı bir taraf gibi davranıyorlar.

15. Özellikle misafirlerin yanında benim olumsuz özelliklerimden bahsediyorlar.

16. En başarılı ve en zeki çocuk olmak zorundaymışım gibi davranıyorlar.

17. Kendi gençlik yıllarındaki durumlara göre beni değerlendirmeye çalışıyorlar.

18. Benim yapabileceklerime değil kendi isteklerine önem veriyorlar, benim bir konuyu anlayıp anlamamam önemli değil çünkü anlamak zorundaymışım gibi davranıyorlar.

19. Kendileri hiç özür dilemedikleri halde benim sürekli özür dilememi istiyorlar.

20. Çok az sevgi gösteriyorlar.

21. Beni dinlerken başka taraflara bakıyorlar. Bir taraftan farklı işlerle uğraşırken benim günümün nasıl geçtiğini anlatmamı istiyorlar.

22. Annem ve babam kendi aralarında işbölümü yapmadığı halde benden işbölümü yapmamı istiyorlar.

23. Yemekler ve tatil günleri dışında hepimizin birlikte olabileceği kısa da olsa beraber olabileceğimiz zamanlar planlamıyorlar. Planlarımıza sürekli farklı aileleri de almaya çalışıyorlar.

24. Annem ve babam birbirlerini dinleyemiyorlar. İkisi de kendisi konuşmak ve karşı tarafın dinlemesini istiyorlar.


25. Annem ve babam benim olmak istediğim bir kişi gibi değil onların olmamı istediği kişi gibi davranmamı istiyorlar.

26. Dersim olduğu zamanlarda kendileri gezmeye gittikleri için aklım onlarda kalıyor.

27. Dersim olduğunda eve misafir kabul ettiklerinde dikkatimin zor toparlanmasına neden oluyorlar.

28. Kendi aralarında sorun varsa benimle de sinirli konuşuyorlar, aralarındaki sorunu kendi aralarında yaşayamıyorlar. Sorunun olduğu günlerde benim de tüm vaktim onların sorunlarından etkilenmekle geçiyor.

29. Çok çabuk sinirleniyorlar.

30. Onların öfkeli olduğunu evdeki ortamdan anlıyorum. Annem ve babam çok hoşgörülü davranmaya çalıştıklarında bile eğer sinirlilerse bana bakışlarından, yüzlerinin şeklinden ben onları kızgın ve sinirli olduğunu anlıyorum.


Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Anne Babaların En Sık Yaptığı Hatalar “çocukların Dilinden”" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Dnş.Fatma KIRIMLI TAŞKIN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Dnş.Fatma KIRIMLI TAŞKIN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma KIRIMLI TAŞKIN Fotoğraf
Uzm.Psk.Dnş.Fatma KIRIMLI TAŞKIN
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Doktor Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi219 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Dnş.Fatma KIRIMLI TAŞKIN'ın Makaleleri
► Karne Zamanı ve Anne Babaların Tepkileri Psk.Selin ALKIŞ AYTEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Anne Babaların En Sık Yaptığı Hatalar “çocukların Dilinden”' başlığıyla benzeşen toplam 25 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kendine Güven Haziran 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:05
Top