2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İnferilitde (Kısırlıkta) Yanlış İnanışlar
MAKALE #5360 © Yazan Dr.Mehmet KOÇ | Yayın Ağustos 2010 | 5,751 Okuyucu
KADIN KISIRDIR ERKEK ADAMDA SORUN OLMAZ

( Kısırlık (İnfertilite)ile ilgili yanlış inanışlar)

1.Kadın kısırdır.Erkek adamda sorun olmaz.
Çocuk isteği ile başvuran hastaların % 40 ında kadınlarda % 40 ında erkeklerde problem var ken %20 sinde hem erkek hem de kadın da problem var Ya da ikisinde de herhangi bir sebeb bulunamamıştır.Kısırlık sebeblerinin yarısı kadına aitken diğer yarısı erkeğe aittir.

2.Hamile kalmak çok kolaydır evlenince hemen hamile kalınır.

Evli çiftlerin %15-20si çocuk sahibi olmak istediklerinde bu isteklerine ulaşmak için tedaviye ihtiyaç duyarlar.

3.Hepsi psikolojik çok sıkıntı yapıyor ailesi ve çevresi rahat bıraksa hemen hamile kalır.

Psikolojik etmenler ve çevresel faktörler tabiki önemli ancak kısırlığın sebebi çoğunlukla fiziksel olup tedavi gerektirir.

4.Daha çok zamanım var 35 yaşından sonra doğururum.

Belki de en sakıncalı inanç 30 yaş civarındaki kadınların %7 si -30-35 yaş arası %12 si 35-40 arası % 35 i .gebe kalmakta sorun yaşarlar.

40 yaş sonrası ise gebe kalmak çok zordur ve kadınların %90 ı isteselerde gebe kalamazlar.45 yaş sonrası ise gebelik mucize gibi bir şeydir.

5.Daha önce gebelik olmuş veya çocuk sahibi olmuşsam istediğim zaman tekrar çocuğum olur.

Zaman geçiyor daha önce saçlarımız da vardı hemde simsiyahtı.Ama şimdi erkekler de pist açıldı,sinekler kaymaya başladı.Kadınlarda da beyazlarla siyahların yarışında ibre her geçen gün beyazlara kayıyor.Maçın favorisi beyazlar.

Zamana direnmek mümkün değil ve yaş ilerledikçe özellikle kadınlar da gebe kalmak zorlaşır.Yeni problemler ortaya çıkabilir.Erkekler de özellikle sigara gibi maddeler sperm sayısına ve yapısına zarar verebilir.

6.Kısırlık (infertilite ) tedavisi pahalı ve zordur.

Çiftlerin %90 ı basit ve ucuz olan yumurta gelişimi ve bazende aşılama ile gebe kalabilirler.Ancak çok küçük bir kesime daha ileri tedavi ve tüp bebek gerekir.

7 .Tedavi ile oluşan hamileliklerde bebekler sakat olur .

İster aşılama ister tüp bebek hangi tedavi yöntemi ile hamile kalınırsa kalınsın sakatlık riski doğal yollardan hamile kalanlardan farklı değildir.

8.Diet sadece gebelikde önemlidir gebe kalmak için önemli değildir.

Şeker,un ,kafein,patlamış mısır,pilav gibi yiyeceklerden uzak durmak daha düzenli ve daha iyi kalitede yumurta gelişimini sağlar.Şekerli yiyecekler insülin salınımını hızlı uyarır ve hızlı düşürür sonuçda hormonal etkileşim sonucu kadınlarda testesteron hormonu artar oda yumurta kalitesini azaltır.

9 .Kilo az olursa kolay gebe kalınır.

Kilo normal sınırlar içerisinde olmalıdır.Hem fazla kilolu olmak hemde az kilolu olmak gebe kalmayı zorlaştırır.Vegetaryanlarda ,çok zayıf olanlarda yumurta gelişimi etkilenebilir.Buda infertiliteye sebeb olabilir.

10.Sigara gebelikte zararlıdır.Gebe kalmaya engel olmaz.

Hani Temel bakkala gitmiş.Sigara isterken sperme zarar verenden değil de öldürenden ver demiş.

Sigara hem sperme hemde yumurtaya zarar verir.Cinsel gücü azaltır.Çocuk isteniyorsa sigara terk edilmelidir.

11.Kısırlık(infertilite ) ilaçları kanser yapar.

Şuana kadar yapılan çalışmalarda bu ilaçların kanser yaptığına dair hiçbir şey gösterilmemiştir.


12. Tedaviye rağmen gebe kalınamıyorsa çözüm yoktur.


Hiçbir şey çaresiz değildir.Zorluklar var mı evet hala var.Ama anahtar kelime sabır.
Şu anda hiç sperm olmayan erkekler bile ameliyatla sperm bulunursa çocuk sahibi olabiliyorlar.

Op Dr. Mehmet KOÇ
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
(Tüp Bebek ve Üreme Endokrinolojisi)
Uzmanı
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"İnferilitde (Kısırlıkta) Yanlış İnanışlar" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Mehmet KOÇ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Mehmet KOÇ'un izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dr.Mehmet KOÇ
İstanbul
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Mehmet KOÇ'un Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'İnferilitde (Kısırlıkta) Yanlış İnanışlar' başlığıyla benzeşen toplam 61 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Tüp Bebek Nisan 2011
► Prolaktin Yüksekliği Kasım 2010
► Polikistik Over Ağustos 2010
► Cinsel İstek Bozukluğu Ağustos 2010
► Gebelikde Beslenme Ağustos 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:26
Top