2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Karın ve Bel Bölgesinin Şekillendirilmesi (Karın Germe ve Liposuction)
MAKALE #5368 © Yazan Op.Dr.Esra ÇELİK | Yayın Ağustos 2010 | 7,801 Okuyucu
Kadın ve erkekte, karın ve belin şekli gerginliği, konturları vücut güzelliği için önemli kriterlerden birisidir.
Kadında karın bölgesi düz, bel oyuntusu belirgin, karın kaslarının bir miktar belirgin olması, göbek deliğinin olduğu kısmın diğer kısımlara göre daha konkav (çukur) ve karnın alt kısmının hafif oval görünümde olması istenir. Gevşemiş, yağlanmış bir karnın güzel olmadığı gibi, dümdüz tahta gibi bir karın da kesinlikle güzel ve çekici bir görünüm sağlamaz.
Erkekte ise, bel oyuntusu olan, karın bölgesi düz ve karın kasları belirgin, karnın alt kısmı kadındakinin tersine düz biten bir karın olması hoş görünür.
Doğumdan sonra, aşırı kilo alıp verme sonucu sarkmış, özellikle bel ve karın bölgesinde yağ birikimi sebebiyle konturları bozulmuş karınları güzelleştirmek için çeşitli ameliyat prosedürleri uygulanır.
- Karın ve beldeki yağ depolanmalarının azaltılması ve kontur vermek için: liposuction,
- Karın bölgesindeki gevşemiş ve sarkmış karnın sıkıştırılması için: karın germe (abdominoplasti) (mini veya total)
uygulanır. Bu işlemlerin ikisi aynı seansta hastaya uygulanabilir.

Liposuction da 2-3 mm lik küçük deliklerden girilerek içerideki yağ eritilerek vakumlu bir aspiratör veya enjektör yardımıyla çekilir.
Karın germe ise, karnın gevşeklik derecesine bağlı olarak tam veya mini karın germe şeklinde uygulanır. Tam karın germede çamaşır içinde 25-30 cmlik bir iz kalır. Karın kasları sıkıştırılarak onarılır. Karın içerisindeki tüm yapılar eski haline getirilmeye çalışılır. Ayrıca karnın gerilmesi esnasında atılacak dokular saklanarak doku kokteyli olarak yüz ve vücudun çeşitli bölgelerinde kontur sağlamak için kullanılabilir. Ameliyat izi ilk başlarda kızarıktır. Zamanla solar ve çoğu kişide pek fazla göze çarpmaz. Ayrıca elimizdeki iyileştirici laserler sayesinde bu izlerin görünümünü çok düzeltmek mümkündür. Bazı hastalarımız izi sevdikleri dövmelerle gizleme yoluna da gitmektedirler. Mini karın germe ise daha az deforme olmuş, sarkması az olan hastalarda uygulanır. Hangi tekniğin uygulanacağına karar vermek için hastanın muayenesi şarttır. Çünkü dokuların gevşekliği, karında fıtıklaşma olup olmadığı gibi çeşitli durumlar ancak hastanın muayenesinden sonra anlaşılır.

Karın germe için en uygun hastalar, kilo vermiş, fazla yağı olmayan, yakın zamanda tekrar doğum yapmayı düşünmeyen hastalardır. İdeal kilosuna en yakın kiloda gelen hastalarda en iyi sonucu almaktayız. Ayrıca ameliyattan önce sigaranın bırakılması istenmeyen sonuçların önlenmesi için son derece önemlidir.

Karın germe ve liposuction ameliyatından sonra hastaya bir korse uygulanır ve bunu en az 6 hafta kullanması önerilir. Karın germe ameliyatından sonraki birkaç gün içeride birikebilecek kanı boşaltmak için kasık bölgesinden çıkan 2 adet ince dren (silikon borucuklar) bulunur. Bunlar drenaj azalınca 1-3 günde çekilir. Karın germe dikişinin bulunduğu yerdeki gerginliğin giderilmesi için ilk bir hafta hastanın hafifçe öne eğilerek yürümesi önerilir. 2. veya 3. haftadan sonra doktorunuzun önerdiği şekilde LPG uygulanması daha hızlı iyileşmenizi sağlar.

Ameliyattan sonra karın bölgesinde uyuşukluk olur ve bu 2 hafta-2 ay arasında düzelir.
Ameliyattan sonra kanama, hematom (kan birikmesi), enfeksiyon, yara yerinde açılmalar,yağ nekrozu, emboli (pıhtı) gibi komplikasyonların görülme riski mevcuttur. Ancak çok şişman olmayan, sigara içmeyen ve titiz cerrahi teknik ile ameliyat edilmiş, özellikle ameliyattan önce antibiotik tedavisi alan hastalarda bu olasılık oldukça düşüktür. Doğru hasta seçimi ve doğru teknik ile bu olumsuzluklar pratikte neredeyse hiç görülmemektedir.

Karın ve bel bölgesi şekillendirici ameliyatlarında en önemli faktörlerden biri de cerrahın estetik bakışı, cerrahi teknik ve yeteneğidir. Hasta beklentisinin doğru bir şekilde yönetilmesi hastanın da cerrahın da mutlu olmasını sağlar.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Karın ve Bel Bölgesinin Şekillendirilmesi (Karın Germe ve Liposuction)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Esra ÇELİK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Esra ÇELİK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Esra ÇELİK Fotoğraf
Op.Dr.Esra ÇELİK
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi19 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Esra ÇELİK'in Makaleleri
► Karın Germe Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Karın Germe Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Karın ve Bel Bölgesinin Şekillendirilmesi (Karın Germe ve Liposuction)' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Vajina Estetiği Eylül 2011
► Burun Estetiği Eylül 2010
► Kepçe Kulak Estetiği Temmuz 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:08
Top