2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Facelift, Estetik Yüz Germe Ameliyatı
MAKALE #5489 © Yazan Op.Dr.Arsın ULUÇ | Yayın Eylül 2010 | 5,779 Okuyucu
Yüz germe; yüz ve boyun derisindeki sarkma ve kırışıklıkların düzeltilerek yüzün gençleştirilmesi ameliyatıdır. Genellikle 40 yaşın üzerindeki erkek ve kadınlara bu ameliyat uygulanır. Yüz germe ameliyatına aday ideal kişiler, yüz ve boyun derisi sarkmaya başlamış ancak cildi hala elastikiyetini tam kaybetmemiş , ciddi ek sağlık problemi olmayanlardır. Yaşlanma ile birlikte yerçekiminin etkileri ortaya çıkmaya başlar, boyun derisi gevşer ve boyunla çene arasındaki açı kaybolur.

Yüz gençleştirme ameliyatlarında yüz üç ana bölümde değerlendirilmektedir. Üst (alın ve kaşlar) , orta (gözler hizası ile ağız hizası arasındaki kısım) ve alt yüz bölümü (ağız kısmı ve boyun). Facelift veya ritidektomi de denilen klasik yüz germe ameliyatı orta ve alt yüz bölgesinde ortaya çıkan yaşlılık belirtilerini gidermek amacıyla yapılan bir ameliyattır. Tek başına uygulanabileceği gibi alın germe, kaş kaldırma, estetik göz kapağı ameliyatı, yağ enjeksiyonu, botoks ve dolgu gibi yöntemler klasik yüz germe ameliyatı ile birlikte yapılabilir. Bu sayede ameliyata küçük "dokunuşlar" yapılarak tüm yüz bölgesine müdahale etmek ve gençleştirmek mümkün olmaktadır.

Eski yaklaşımlara göre en önemli fark cildin aşırı gerilmesi değil yerçekimi etkisiyle gevşemiş cilt altı (SMAS) dokuların özel dikişlerle orijinal yerlerine asarak yüzün gençleştirilmesidir. Böylece çok daha doğal sonuçlar elde edilmekte. Ancak özellikle alt yüz ve boyun bölgesinde deri sarkmaları oluşmuş ise fazla derinin çıkartılması zorunludur.

Yüz germe ameliyatı hastane koşullarında, anestezi uzmanının gözetiminde yapılır. Yapılacak işlemlere göre ortalama 2-4 saat sürer. Bir gün sonra eve gitmek mümkündür. Ek işlemler (estetik gözkapağı ameliyatı, yağ enjeksiyonu ) yapılırsa ameliyat uzayabilir. Drenler en geç 2 gün içinde çekilir. Pansuman 2 gün sonra açılır. Dikişler 5-7 gün sonra alınır.

Ameliyat sonrası hafif ağrılar olabilmektedir. Ancak bunlar ağrı kesicilerle etkin şekilde kontrol edilir. Ameliyatın ertesi günü elastik bandaj çıkartılıp pansumanlar değiştirilir. Yüzdeki şişlik ve morluklar 24 ile 48 saatte maksimuma ulaşır. Bundan sonraki günlerde hızla inmeye başlar. Ödem ve morluklar yaklaşık 1 haftada büyük ölçüde kaybolmakla birlikte şişliklerin tam olarak kaybolup yüz derisinin normal durumuna gelmesi birkaç haftayı bulmaktadır. Yüzünüzde erken dönemde geçici his azalması olabilir. Dikişlerin alınmasından sonra hasta makyaj yapabilir ve günlük hayatına dönebilir. Ayrıca ameliyat sonrası birkaç hafta güneşten korunma ve güneşten koruyucu kremler önerilmektedir. Yüz germe ameliyatı sizin genç görünmenizi sağlar ama yaşlanmayı duruduran bir mucize değildir. Operasyon sonrası yıllar sonra bile yüz germe ameliyatı olmamış halinizden daha iyi görünmeye devam edeceksiniz.

Mini yüz germe ameliyatı son 10 yılda klasik yüz germe ameliyatına ciddi bir alternatif olmuştur. Yaşlanmayla süreciyle sarkan yüz derisinin klasik yüz germe ameliyatına göre çok daha az iz kalacak şekilde yapılan daha basit ve daha az travmatik bir ameliyattır. Mini facelift ile sadece kulak önünde çok belirsiz bir iz kalmaktadır.

Temelde yapılan kulağın yanak ile birleştiği sınırda bir kesi yaparak yanak üzerindeki deri fazlalığını çıkarmak. Avantajı yapılan izi azaltmak ve az invazif olarak iyileşmeyi hızlandırma. Boyun derisinde sarkma ve kırışıklık olmamasına rağmen yüz kırışıklıkları rahatsız edecek hale gelirse ideal tedavi yöntemidir. Kulak arkası ve saçlı deride ek kesiler olmaz. Ameliyat sırasında ayrıca yanak dokularını (SMAS) yukarı doğru asan özel dikişler konur. Yüz germede iki farklı tabaka gerilmektedir. En üstteki tabaka deridir ve sadece bunun tek başına fazla gerilmesi ile “rüzgara karşı yürüyen bir insanın yüz görünümü” ortaya çıkabilir. Önemli olan ikinci tabaka, yani yüze uyum ve istikrar sağlayan, SMAS denilen tabakadır. Bu tabakayla birlikte boyun, yüzdeki dokuların etkili olarak gerilmesi ile yüze eski doğallığını ve dinamizmini kazandırır.

Bu teknikle yüz daha genç bir ifade kazanır. Amerika’da Paces Plastic Surgery kliniğinde bu tekniğin yaratıcısı olan Dr. Nahai’nin kendisinden öğrenme şansım oldu ve sonrasında uygulayıp olumlu sonuçlarını gördüm. Mini yüz germe ameliyatına eklenen bazı tekniklerle elde edilen sonuçlar klasik yüz germe ameliyatı ile kıyaslanır olmuştur, üstelik klasik ameliyata göre daha az travmatik olmasında rağmen. Hastanede kalış süresi ise 1 gündür.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Facelift, Estetik Yüz Germe Ameliyatı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Arsın ULUÇ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Arsın ULUÇ'un izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Arsın ULUÇ Fotoğraf
Op.Dr.Arsın ULUÇ
KKTC (Kıbrıs)
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Arsın ULUÇ'un Makaleleri
► Yüz Germe - Facelift Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK
► Yüz Germe( Facelift) Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Kol Germe Ameliyatı PDF Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Yüz Germe Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Boyun Germe Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Karın Germe Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Facelift, Estetik Yüz Germe Ameliyatı' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:15
Top