2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Liposuction, Lipofilling, Yağ Enjeksiyonu
MAKALE #5491 © Yazan Op.Dr.Arsın ULUÇ | Yayın Eylül 2010 | 6,353 Okuyucu
Liposuction (yağ alma ameliyatı) vücutta belli bölgelerde toplanan yağların vakum yardımı ile milimetrik ince kanüller kullanılarak alınması işlemidir. Liposculpture, lipoplasty, liposhaping gibi evsanevi isimlere sahip olsa temelde yapılan operasyon liposuctiondur. Liposuction vücüdun daha dengeli ve orantılı ölçülere sahip olmasını sağlar. Bu ameliyatta amaç belli yerlerde toplanan ve ne kadar rejim, spor yapılırsa yapılsın verilemeyen yağları almak. Liposuction diet yapmayan bir kişinin zayıflama yöntemi asla değildir.

Erişkin insanların vücudunla yağ hücresi sayısı sabittir. Yaşla birlikte yağ hücrelerinin sayısı değişmez fakat hacimleri artar ve bu durum kilo alımına yol açar. Karın, bel yanları, basen, kalça, çene altı, bacak iç ve dış yüzleri ile diz iç bölgesinde biriken bu yağlar egzersize daha dirençlidir. Liposuction diğer bölgelerine göre daha fazla yağ toplanması olan yerlerden yağlar alınarak vücuda daha orantılı bir şekil kazandırılmaktadır.

İdeal olarak kilosu normal ya da normalden biraz fazla olan ancak vücudun belli bölgelerinde diğer bölgelerden daha fazla yağ toplanması olan kadın ve erkekler için uygulanmaktadır. Sarkık ve elastik olmayan ciltte liposuction daha da sarkmaya neden olacağından tek başına etkin değildir. Küçük bir alanda çalışılacaksa lokal anestezi tercih edilebilse de çoğunlukla genel anestezi altında yapılır. Kanülün gireceği yerlere en büyüğü 3-4 mm’lik ince kesiler yapılır ve operasyon sonrası belli belirsiz iziniz kalır.
Liposuction ameliyatından sonra yağ alınan bölgelerde ödem ve morluklar oluşabilir. Morlukların geçmesi 1-3 haftayı, şişliklerin tam olarak inmesi 6-8 haftayı bulabilmektedir. 2-4 hafta korse giymelisiniz. Morluklar geçinceye kadar bu alanlar güneşten korunmalıdır. Tüm ameliyatlarda olduğu gibi kesin kalıcı sonucu görmek için aylar geçmesi gerekmekte. Liposuction dünyada en fazla tercih edilen estetik operasyon ve kadınlarda olduğu gibi erkeklerin bu operasyona ilgisi hızla artıyor. Erkeklerde en uygun bölgeler bel çevresi ve karın, karnın yanları ("love handle") ve boyun altı (gıdı). Bölgesel yağ birikiminden şikayetciyseniz ve dietle verebileceğiniz kiloyu verdiyseniz liposuction sonuçları sizi oldukça mutlu edecektir.

Yakın zamanda popüler olan popo estetiğinde çounlukla "Brezilya tarzı" yani yüksek ve dışa bombe olması amaçlanmakta nadiren de daha az belirgin hale getirilmesi istenmektedir. Biçim ve kontur büyük oranda kişinin kemik ve kas yapısına bağlıdır. Hacim ve büyüklük yağ oranına bağlıdır. Bu yağın dağılımı da kalçanın güzel görünmesinde çok önemlidir. Cilt kalitesi ise diğer önemli unsurdur.

Kalça ve popo estetiği için yapılan ameliyatlar; liposuction, kalça protezi yerleştirilmesi, popo dikleştirme ve popoya yağ dokusu enjeksiyonlarıdır. Yapısal olarak gereğinden fazla büyük olan kalçalar liposuction yöntemi ile küçültülerek biçimlendirilir.
Yağ dokusu enjeksiyonunda ise; fazla olan yerlerden yağların liposuction ile alınarak eksiklik duyulan alanlara enjekte edilmesi yani doldurulmasıdır. Bu durumda hastanın kendi yağ dokusu kullanılacağı için daha sağlıklı ve doğal olacaktır. Dezavantajı konulan bu yağların bir kısmı vücut tarafından emilmesidir bundan dolayı birkaç seans gerekebilir.

"Dikişle popoyu asma" tekniği magazin basınında sıklıkla yer almakta. Ancak bu gibi tekniklerin temel problemi kalıcı değiller. Genellikle 3–6 ay arasında bu "dikiş" gevşiyor ve etkisini kaybediyor.

Popo bölgesine silikon protez uygulamasında protezin yerleştirilmesi için yapılan kesinin izi kalmaktadır. Hiç iz kalmasın ama her şey mükemmel olsun istiyorsanız bu silikon protezle neredeyse imkânsız diyebilirim. Ayrıca protez oturulan bölge civarına yerleştirildiği için uzun süreli hassasiyete neden olabilir. Silikon meme protezlerinin aksine silikon popo protezleri şu anki yöntemlerle popüler değil.

Bence popo şekillendirmede şu iki cerrahi seçeneği değerlendirmek en mantıklı:Birincisi eğer fazlalık mevcutsa basenlere yani poponun yan, alt bölgelerine liposuction yapmak.İkincisi poponun üst bölgelerine yağ enjeksiyonu yaparak dolgunluk sağlamak.
Popo büyük oranda kaslardan oluşur ve spor yapmak bu bölgeyi ciddi şekilde dolgun gösterir. Bunların en basitleri "step" veya merdiven çıkmak.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Liposuction, Lipofilling, Yağ Enjeksiyonu" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Arsın ULUÇ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Arsın ULUÇ'un izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Arsın ULUÇ Fotoğraf
Op.Dr.Arsın ULUÇ
KKTC (Kıbrıs)
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Arsın ULUÇ'un Makaleleri
► Yağ Dolgusu – Lipofilling Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Yağ Enjeksiyonları (Lipofilling) Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Yağ Enjeksiyonu ile Kalıcı Güzellik Op.Dr.Selahattin TULUNAY
► Yağ Enjeksiyonu, Dolgu Maddeleri Op.Dr.Arsın ULUÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Liposuction, Lipofilling, Yağ Enjeksiyonu' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:10
Top