2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Aşk Oyunları: Aşk Repertuarınızı Yenileyin
MAKALE #5529 © Yazan Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE | Yayın Eylül 2010 | 4,810 Okuyucu
Aşk repertuarınızı yenileyin!

Cinsel beraberliklerinizde ve partnerinizle iletişiminizde şimdiye kadar hiç tatmadığınız zevkleri tadabilmek, daha çok eğlenmek ve hiç yakınlaşmadığınız kadar yakınlaşmak için aşk oyunlarına başvurabilirsiniz.

Toplumumuzda cinsellik doğuştan bilinmesi gereken bir yetenek gibi algılanıyor. Oysa cinsellik sonradan öğreniliyor. Kişi, haz almayı ve haz vermeyi deneme-yanılma yoluyla önce kendi bedenini daha sonra da karşı cinsin bedenini keşfederek öğreniyor. Yani cinsellik öğrenilebilen ve geliştirilebilen bir davranış, tıpkı araba kullanmayı öğrenmek gibi. Cinsellik; rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanarak, haz alıp haz verebilme, ruhu ve bedeni paylaşabilme bilim ve sanatıdır. Bu sanata daha iyi vakıf olabilmek, cinselliği tam olarak yaşayabilmek için kullanılabilecek bazı egzersizler var. Cinsel egzersizler cinsel işlev bozukluklarında kullanıldığı gibi, bu egzersizleri cinsel sorunu olmayan ancak cinsel hayatına farklılık getirmek isteyen çiftler de uygulayabilir. Biz cinsel egzersizler yerine aşk oyunları demeyi tercih ediyoruz.

İlk dersimiz: KONUŞMAK

Cinsellikten daha fazla haz almak için öncelikle konuşmak gereklidir. Çoğu çiftin cinselliği konuşmadıklarını görüyoruz. Çünkü erkekler cinsel güçle erkekliği özdeşleştirdikleri ve eşlerini tatmin etmeyi bir erkeklik meselesi olarak gördükleri için cinsel konularda eşleriyle konuşmuyorlar. Kadınlar ise ya fazla istekli görünmemek için ya da toplumda yaygın olan ‘yatakta her şeyi erkek yapmalıdır’ düşüncesi yüzünden isteklerini paylaşmıyor. İki taraf da konuşmayınca birbirlerinin istek, arzu, beklentilerinden de haberdar olamıyor. Oysa cinsellik kadın ve erkek arasında paylaşılan özel bir durumdur ve her iki taraf da duygu ve düşüncelerini ne kadar açık ve samimi bir biçimde dile getirirse o kadar güzel bir cinsel yaşantı olacaktır. Konuşmada önemli olan, verilecek mesajların yanlış anlaşılmamasına dikkat etmektir. Kişi “Hep kendini düşünüyorsun, benimle ilgilenmiyorsun, benim cinsel haz almam senin için önemli değil” demek yerine, “Ön sevişmeyi uzun tutarsak, yatakta birlikte daha fazla vakit geçirebiliriz, böylece seni daha çok hissedebilirim” diyebilir. Konuşurken düşüncelerinizi bu şekilde ifade ederseniz, partneriniz bunu yakınma olarak algılamayacaktır. Üstelik kendine eleştiri yapılmış gibi hissetmeyecek ve sizi rahatsız eden davranışlarını yeniden gözden geçirmeyi kabul edecektir.”

Ortam hazır mı?

Keyifli ve haz dolu bir cinsellik için ideal ortamı oluşturmak da çok önemli. Sevişmek için çiftin rahatsız edilmeyeceği, rahat olacağı, ısının, ışığın yeterli olduğu bir ortam gereklidir. Tabii ki ortam çiftin özel istek ve beğenilerine göre de düzenlenebilir. Tatlı konuşmalar, yumuşak yastıklar ya da dinlendirici bir müzik, çiftlerin cinsel enerjisini artıracak ideal bir ortamdır. Yemek yedikten sonra sevişmeyin. Sevişmeden önce soğuk içeceklerden, dondurmadan ya da buzdan kaçının. Çükü hazımsızlık veya soğuk yiyecekler cinsel enerjiyi azaltabilir. Yorgun, aç ve kızgınken de cinsel ilişkiden kaçının. Çünkü bu da cinsel enerjinizde dengesizliğe neden olabilir. Sevişmeden yarım saat önce tuvalet ihtiyaçlarınızı giderin. Dolu idrar torbasıyla cinsel ilişkiye girmek sıkıntı vericidir. Aşırı soğuk ya da aşırı sıcak havalarda sevişmek elektromanyetik alanda dengesizliğe yol açabilir. Sevişmeden önce ve sonra çok çalışmayın. Kaslar gevşediğinden enerji toparlamak zorlaşabilir.

Cinsellik bir bütündür

Cinselliğin yüzde 90’ı okşamak, sevişmek, öpmek, dokunarak haz alıp vermekten geçiyor. Geri kalan yüzde 10 ise penisin vajina içindeki hareketleridir, aslına bakılırsa o da bir sürtünme ve dolaylı dokunma eylemidir. Dokunmak çift arasındaki yakınlığın ve rahatlığın gelişmesi açısından çok önemli. Cinsel mutluluğun sırrı çiftlerin birbirini çok iyi tanımalarında yatar. Partnerinin vücudunu iyi tanımak için dudaklar, yüz, göğüs bölgesi, eller, kalça, bacaklardan ayak parmaklarına kadar cinsel haz alarak ve cinsel haz vererek sevgiyle dokunmak şart. Böylece kişi partnerinin gizemini dokundukça keşfedecek, karşısına çıkacak yeni duygular hoşuna gidecek ve hem kadın hem erkek oldukça heyecanlı ve zevkli anlar yaşayacak. Biz çiftlere birbirlerine erotik masaj yapmalarını öneriyoruz. Cinsel organlara ve göğüslere dokunmadan, önce erkek kadına, sonra da kadın erkeğe bebek yağı ile yumuşak dokunuşlarla erotik masaj yapabilir. Burada önemli olan anın tadını çıkarmak, dokunan tarafın dokunurken parmak uçlarında hissettiklerine odaklanması, dokunulanın da partnerinin dokunuşlarına ve dokunulmaktan aldığı hazza odaklanmasıdır. Cinsellikte o ana odaklanmak, yapılan eylemden başka bir şeyi düşünmemek gereklidir. Böylece çift birbirine daha da yakınlaşır, samimiyet ve güven duygusu artar. Yeterli bir ön sevişme her iki tarafı da hazza götürecektir. Daha uzun, duyarlı ve keyifli bir cinsellik yaşamak, erkeklerde boşalmanın denetim altına alınması, kadınlarda ise daha kolay orgazma ulaşılması için son derece gerekli olan ön sevişme, cinsellikten alınan hazzın arttırılması ve cinsel uyumsuzlukların daha az görülmesi için de gereklidir.

Kegel egzersizlerinden de faydalanılabilir

Kegel egzersizleri hem kadın hem erkek için faydalı egzersizlerdir. Biz bu egzersizlere aşk kası egzersizleri adını veriyoruz. Kegel egzersizleri danışanlara tarif edilirken, her gün bir ya da iki kez aşk kaslarını kasması söylenir. Pek çok kadın aşk kaslarını bulmakta güçlük çekiyor. Egzersizler esnasında aşk kaslarının yerine karın ya da uyluk kaslarını çalıştırıyor. Danışanlar aşk kaslarından haberdar değilse, karın ve kalça kaslarının gevşek olmasına dikkat etmek kaydıyla, kendisine sık sık idrar yapmaya başlaması ve hemen ardından durdurması söyleniyor. İdrar akışını durdururken kasılan kaslar aşk kaslarıdır. Bu alıştırma danışanlara zor gelirse vajinanın içine işaret ve orta parmaklarını yerleştirip, parmaklarını sıkıştırmaya çalışması öneriliyor. Bu alıştırma esnasında çalışan kasları kegel egzersizleri esnasında çalıştırılacak kaslardır. Erkekler de yine makat kaslarını sıkıp gevşeterek kegel egzersizlerini yapabilirler. Kegel egzersizlerinde başarı, uygun teknik kullanmaya ve düzenli egzersiz programına uymayla doğru orantılıdır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Aşk Oyunları: Aşk Repertuarınızı Yenileyin" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayavar Cem KEÇE Fotoğraf
Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
Ankara
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'nin Yazıları
► Aşk Oyunları Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Tıpta Algı Oyunları Psk.İzzet GÜLLÜ
► Aşk Kasları ve Cinsel Aşk Oyunları Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Okul Öncesinde Zeka Oyunları Psk.Dnş.Göksenin TETİK
► Bilgisayar Oyunları: Destek Mi, Köstek mi? Psk.Mustafa Varol YORULMAZ
► Sosyal Becerileri Destekleme Oyunları Psk.Günay BAYDAROĞULLARI
► İlişkilerde Güç Oyunları ve Kontrol Hissi Psk.Nilüfer YALINÇETİN
► Antisosyal Kişilik-"Taht Oyunları" Örneği Psk.Rüveyda ÇELENK YILMAZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Aşk Oyunları: Aşk Repertuarınızı Yenileyin' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Doğaçlama Seks Eylül 2013
► Çocuk Gelinler Eylül 2013
► Penis Kırılması Mayıs 2012
◊ Hayat Böyle Devam Edemez Aralık 2011
◊ Yaş Farklılıkları ve Evlilik İlişkisi ÇOK OKUNUYOR Ekim 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:05
Top