2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vajina Daraltma Ameliyatları
MAKALE #5657 © Yazan Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ | Yayın Ekim 2010 | 10,680 Okuyucu
VAJİNA DARALTMA OPERASYONLARI

Bu bölümde vajina daraltma ameliyatları, vajina daraltma ameliyatlarının nasıl yapıldığını ve vajen darlığının nasıl oluştuğunu bulabileceksiniz. Öncelikle vajen (vajina) hakkında bilgiler verelim.

Vajina (vajen) nedir?






Vajina kadınlarda cinsel ilişkinin gerçekleştiği 8-9 cm uzunluğunda, esneme özelliği bulunan bir kas dokusundan oluşan bir kanaldır.

Kadınlarda vajina aynı zamanda doğum kanalı ve rahimden gelen adet kanının dışarıya boşaldığı kanaldır. Ayrıca vajina içinden geçen idrar kanalı (üretra) kadınlarda işeme fonksiyonunu sağlar.

Vajinanın sınırları iç genitalya ile dış genitalyayı ayıran kızlık zarı ile başlar, rahim ağzı organının olduğu alanda sonlanır.

Vajina “vagina” veya “vajen” olarak da ifade edilebilmektedir.

Vajen daraltma ameliyatı nedir?

Vajinanın yaş, doğumlar, jinekolojik müdahaleler, kürtajlar ve sık cinsel ilişkiler sonucunda sıkılığı ve darlığı azalabilir. Vajina sıkılığının azalması, gevşemesi, esnekliğinin azalması cinsel tatminsizliği de beraberinde getirebilir.

Genişlemiş vajinaya yeniden sıkılık vermek için yapılan ameliyatlara “vajinal daraltma ameliyatları” (vajen daraltıcı operasyon) denir. Vajinal daraltma ameliyatları, vajina estetiği ameliyatları kapsamında ele alınmaktadır.

Vajina daraltma operasyonlarının diğer isimleri nelerdir?

Vajina daraltma ameliyatları; vajina daraltıcı ameliyatlar, vajen daraltma ameliyatları, vajina yenileme ameliyatları, vagina daraltma operasyonu, vajen düzeltme ameliyatları, vajina sıkılaştırma (sıkılaştırıcı) ameliyatlar, vajina düzeltme (düzeltici) ameliyatlar gibi değişik isimlerle de anılmakta olup "vajina darlığı" için yapılmaktadır.

Vajina daraltıcı ameliyatlar İngilizce’de “vaginal rejuvenation” veya “vagina tightening surgery” olarak geçen cinsel estetik operasyonları arasında bulunmaktadır.

Vaginoplasti (vajinoplasti) nedir?

Vajina sıkılaştırma operasyonları vajinoplasti (vaginoplasti) ameliyatları olarak da bilinmek ile birlikte aslında bu tabir doğru değildir. Çünkü vaginoplasti (vajinoplasti) “ vajina oluşturma” anlamına gelmektedir.

Vajinoplasti ameliyatları; vajinası kör şekilde sonlanan (Rokitansky Meier Küstner Hauser Sendromu) veya vajinanın doğuştan gelen yapısal (anatomik) problemlerinde tercih edilen bir ameliyat çeşididir.

Halbuki vajina daraltıcı ameliyatlarda vajina oluşturmaktan çok vajinayı yenileme ve sıkılaştırma amaçlanmaktadır. Bu bölümde de sık kullanımından ötürü vajen daraltma operasyonları ile vajinoplasti eş anlamda kullanılmıştır.

Vajinoplasti İngilizce’de “vaginoplasty” olarak geçmektedir. Vaginoplasty operasyonları özellikle yurt dışında da büyük ilgi gören cinsel estetik ameliyatları arasındadır.

Neovajinoplasti nedir?

Neovajinoplasti (neovaginoplasty), “yeni vajina oluşturmak” için yapılan ameliyatlardır.

Açmamız gerekirse neovajinoplasti , erkek cinsiyetinden kadın cinsiyetine geçiş için yapılan cinsiyet değiştirme (transseksüalite) ameliyatlarında kişiye “yeni bir vajina oluşturmak” amacıyla yapılan işleme verilen isimdir.

Vajina daraltıcı ameliyatlar hangi amaçla yapılır?

Cinsel haz ve cinsel tatmin amaçlı

Vajina daraltıcı ve vajina sıkılaştırıcı ameliyatları esas itibari ile genişlemiş vajinayı sıkılaştırmak, vajina darlığını sağlamak, gerginliğini arttırmak ve bu şekilde hem kadında hem de erkekte cinsel ilişki sırasında hazzı arttırmak amaçları ile yapılmaktadır. Vajinanın sıkılaşması hem kadında hem de erkekte ilişki sırasında hissi arttırarak cinsel hazzı olumlu yönde etkilemektedir.

İlişkide vajina içinden çıkan seslerin giderilmesi

Gevşemiş, esnemiş, deforme olmuş ve bollaşmış vajina içinden ilişki sırasında seslerin gelmesi çiftlerde konsantrasyonun bozulmasına da neden olabilmektedir. Vajen daraltma ameliyatı sonrasında vaginadan gelen bu tuhaf sesler de kaybolmaktadır.

İdrar torbası ve barsak sarkmasının düzeltilmesi

Vajina darlığı için yapılan ameliyatlar sırasında hastada idrar torbası sarkması (sistosel), idrar kaçırma problemi ve barsak sarkması (rektosel) problemleri de varsa aynı seansta bu sorunlar da düzeltilebilir.

Doğum izlerinin düzeltilmesi, ağrılı cinsel ilişkinin tedavisi

Kötü iyileşmiş ve iz bırakmış doğum izleri (epizyotomi skarları) de vajen darlığı ameliyatı sırasında çıkartılarak estetik olarak daha iyi bir görünüm sağlanabilir.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Vajina Daraltma Ameliyatları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman ESERDAĞ Fotoğraf
Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
İstanbul
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi47 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'ın Yazıları
► Genital Vajina Estetiği - Vajina Daraltma Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
► Vajen Daraltma Operasyonları Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
► Vajina Estetiği Op.Dr.Esra ÇELİK
► Vajina Estetiği Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
► Vajina Estetiği Dr.Naci ÇELİK
► Vajina Estetiği (Daraltılması) Op.Dr.Verda TUNÇBİLEK
► Vajinoplasti - Vajina Estetiği Op.Dr.Kutlugül YÜKSEL
► Doğumdan Sonra Vajina Genişlemesi Op.Dr.Kutlugül YÜKSEL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Vajina Daraltma Ameliyatları' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Vajinismus Tedavisi Nisan 2014
► Vajinismus Egzersizleri Nisan 2014
► Vajinismus Belirtileri Nisan 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:28
Top