2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evliliklerde Cinselliği Yeniden Canlandırmak
MAKALE #5848 © Yazan Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE | Yayın Ekim 2010 | 7,697 Okuyucu
EVLİLİKLERDE CİNSELLİĞİ YENİDEN CANLANDIRMAK

Birkaç yıl birlikte yaşadıktan sonra kişinin, sevdiği partnerini daha az arzulaması normal gibi görünmektedir. Bu çoğu zaman sevgi eksikliğinin işareti değildir. Sevgi şekli ilk günlerdeki yoğun tutkudan sevecen bir ilgiye dönüşür. Birçok çift bunu kabul eder. Ancak bazen partnerlerden biri fazlasını ister ve bunu kendine dert eder. Ne mutlu ki cinselliklerini yeniden keşfetmek için çiftlerin uygulayabileceği davranış terapisi programları mevcut.

Partnerinizle ilişkinizin eskisi gibi arzulu, heyecanlı ve zevkli olmadığını düşünüyor musunuz? Her ne kadar ortada somut bir sorun görülmese de artık birlikte daha az mı vakit geçiriyorsunuz? Hatta zamanla birbirinizden uzaklaşıyor musunuz? Yanıtlarınız "evet" ise; ilişkinizin ilk zamanlarında hissettiğiniz arzuyu, heyecanı, romantizmi ve saflığı yeniden yaşamaya ne dersiniz? İşte ateşinizi yeniden alevlendirmenin ip uçları: Aşk oyunları. Cinsel beraberliklerinizde ve partnerinizle iletişiminizde şimdiye kadar hiç tatmadığınız zevkleri tadabilmek, hiç eğlenmediğiniz kadar eğlenmek ve hiç yakınlaşmadığınız kadar yakınlaşmak için aşk oyunlarına başvurabilirsiniz.

Birgül ve Galip
12 yıldır mutlu bir şekilde evliydi. Galip sigorta temsilcisi olarak çalışıyordu, Birgül de ev hanımıydı ve yarı zamanlı olarak muhasebeci olarak çalışıyordu. Günlük hayatları rutin olmuştu, ama çift bunu seviyordu. Ancak zayıf bir nokta vardı – seks yapma sıklığı son senelerde azalmıştı. Bu kısa bir süre önce, Galip bir bayan mesai arkadaşını çekici bulduğunu fark ettiği zaman sorun haline gelmişti. Bu mesai arkadaşı kendisini baştan çıkarmak için kesinlikle bir şey yapmadığından bu arzusunun, cinsel sıkıntıya dayandığına karar verdi; evde az seks yaşanması, onun başka bir şeye özlem duymasına neden oldu. Evliliği genel anlamda iyi gittiğinden bu sorunu karısıyla paylaştı. Bir terapiste gitmeye karar verdiler. Terapide Galip ve Birgül bir şeyler değiştirmek için her şeyi yapmaya hazır olduklarını gösterdiler. Ancak neyle başlayacaklardı? Birçok çiftin cinsel örneklere tabi olduğunu – hem de cinsel ilişkilerinin henüz ilk altı ila on iki ayı içerisinde – öğrendiklerinde bu onlar için hem teselli edici hem de şaşırtıcı olmuştu, çünkü Galip’i tatmin etmeyen nokta tam da bu seks rutiniydi. Çiftin diğer hayat unsurları hakkındaki sohbet hem terapiste hem de çifte, ikisinin yeni şeyleri genelde ne kadar az yaşadıklarını fark ettirdi – akşamları neredeyse hiç dışarı çıkmıyorlardı, arkadaşlarını ziyaret etmek veya sinemaya gitmek yerine evde televizyon seyretmeyi ve evde yemek yemeyi tercih ediyorlardı. Bu evliliğin bir değişikliğe ihtiyaç duyduğu sonucuna birlikte vardılar. Çift, mahremiyeti yeniden öğrenmek zorundaydı ve birlikte daha fazla aktivite yapmalıydı. Kendilerini evden dışarı çıkaran ve birlikte yapacakları eğlenceli bir proje bulmaları, bir evlilik uyum programını izlemeleri ve seksi, bir egzersizle yeniden öğrenmeleri tavsiye edildi kendilerine. İlginçtir ki evlilik uyum programının en başarılı olanının olduğunu anlattılar, çünkü hassas duyguları canlandırmıştı ve taze âşıklar olarak nasıl olduklarını kendilerine hatırlatmıştı.

Evlilik uyum programı
için birlikte eski anılarınızı hatırlayıp hazzını yaşayın:
· İlk randevularınız
· İlk romantik duygularınız
· İlk kez karşılaştığınızda partnerinizde sizi çeken şeyin ne olduğu
· İlk haftalarda onda sevdiğiniz şey

Günde en az üç kere partneriniz hakkında olumlu bir şey söylemelisiniz – evlilik hayatınızın sonuna kadar!

Sekse anlam kazandıran küçük şeylere yoğunlaşmayı öneriyoruz. Bunlar gibi:
· Sekste partnerinizin ruh hallerine dikkat ediniz.
· Mahremiyet için kendinize vakit ayırın.
· Partnerinizin vücuduna en iyisi duyumsal bir masaj şeklinde daha fazla sevgi dolu uyarım veriniz.
Kaynak: Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı – Dr. A. Cem Keçe
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Evliliklerde Cinselliği Yeniden Canlandırmak" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayavar Cem KEÇE Fotoğraf
Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
Ankara
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'nin Yazıları
► Umudu Canlandırmak Psk.Emine ÖZDEMİR
► Kadın Cinselliği Psk.Meltem BİLGİCİ
► Cinselliği Konuşmak Dr.Psk.Dilek AKGÜL
► Ergen Cinselliği Psk.Dnş.Barışcan ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Evliliklerde Cinselliği Yeniden Canlandırmak' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Doğaçlama Seks Eylül 2013
► Çocuk Gelinler Eylül 2013
► Penis Kırılması Mayıs 2012
◊ Hayat Böyle Devam Edemez Aralık 2011
◊ Yaş Farklılıkları ve Evlilik İlişkisi ÇOK OKUNUYOR Ekim 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:48
Top