2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diş Beyazlatma (Bleaching), Diş Estetiği ve Implant
MAKALE #5919 © Yazan Dt.Hakan Levent KISA | Yayın Kasım 2010 | 4,691 Okuyucu
Diş Beyazlatma ( Bleaching)

Eğer dişlerimizin şekil ve formundan memnunsanız ancak dişlerinizin daha beyaz olmasını istiyorsanız bu isteğinize kavuşmanız mümkün.
Bleaching olarak adlandırılan kimyasal beyazlatma yöntemi, oldukça etkili ve uygulaması kolay bir yöntemdir. Çeşitli sebeblere bağlı dişlerdeki renklenmeler bu yöntemle giderilir. Çocukluk döneminde alınan fazla flour ve antibiyotiklere bağlı oluşan renklenmelere dahi etkilidir. Beyazlatma diş temizliğinden tamamen ayrı bir işlemdir. Diş taşı temizliği dişeti sorunlarına karşı yapılan bir tedavi şeklidir. Diş taşı temizliği sonrasında var olan lekeler uzaklaştırılır. Fakat dişin kendi renginde beyazlatma işlemi hekim denetimine olmalıdır. Bu çok önemlidir. Beyazlatma öncesinde ağızdaki diş taşları uzaklaştırılmalı, dişetleri sağlıklı hale getirilmeli, eski dolgular kontrol edilmelidir. Sonrasında beyazlatmaya geçilir. Beyazlatma iki şekilde yapılır.

Ofis Tipi Beyazlatma:

Diş hekimi tarafından muayehane de uygulanır. Önce dudak diş etleri özel yalıtım maddeleri ile kaplanır. Diş üzerine sürülen beyazlatıcı maddeye beyazlatmayı hızlandırıcı ışın uygulanır. İşlem ortalama 45 dakika sürer. Ortalama 2-6 ton arası renk açılımı sağlar. Ufak hassasiyetler haricinde herhangi bir komplikasyonu yoktur. Bu da kısa süre içerisinde kendiliğinden geçer.

Ev Tipi Beyazlatma:

Diş Hekimi tarafından hastadan alınan ölçüler ile hastaya özel kalıplar hazırlanır. Hasta evde bu kalıbın içerisine beyazlatıcı jeli yerleştirir ve hekimin önerdiği süre zarfında ağızda tutar. Bu süre ortalama 6 saatdir. Ortalama bir hafta uygulanır. Ev tipi beyazlatma tek başına yapıldığı gibi ofis tipi beyazlatmayı pekiştirmek ve daha iyi sonuçlar elde etmek için beraberde yapılabilir.

Beyazlatma işleminden sonra geri dönüş süresi hastanın alışkanlıklarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Sigara kullananlar, kahve ve çay tüketen kişilerde geri dönüş daha hızlı olur. Ufak pekiştirmelerle tekrar istenilen beyazlığa kavuşur.

Beyazlatma uygulanırken ortalama 1 hafta çay, kahve, sigara, asitli içecekler, şarap gibi boyacı içecekler tüketilmemelidir. Yapacağınız düzgün fırçalama, günlük ağız hijyenini sağlamak beyazlatmanın uzun süre kalıcılığını sağlar.

Beyazlatma hemen herkese yapılabilir, yeter ki doğru ürün seçimi ve uygulaması yapılsın.

Dişeti Estetiği

Özgürce gülümsemek her şeyin başlangıcı olabilir. Güzel bir gülüş bir çok şeyi değiştirebilir. Güzel bir gülüş ve rahatça gülümsemek için her şey uyum içinde olmalıdır. Diş ve diş etlerinin uyumu çok önemlidir. Böyle bir uyum yoksa diş eti estetiği dediğimiz uygulamayla bunu sağlamak mümkündür.

Sağlıklı bir diş eti açık pembe renkli yüzeyi portakal kabuğuna benzer kanamasız olmalıdır. Gülümseme anında bütün dişler düz bir hizada birbirleriyle uyumlu görünmeli diş etleri fazla ortaya çıkmamalıdır. Pembe diş eti çok görünüyorsa (gummy-smile) bu durumda diş eti estetiği- pembe estetik (gingi vo plasti) uygulanmalıdır. Diş etlerinde ayrıca çekilmeler varsa diş eti grefti, ile bunlar düzeltilir. Bu şekilde asimetri ortadan kalkar. Bu uygulamada lokal anestezi yapılır ve hasta acı hissetmez. Eğer gerekiyorsa sonrasında lamina yada zirkonyum porselen uygulamaları ile çok iyi estetik sonuçlar elde edilir.

Implant

Implantlar diş eksikliklerini tamamlamak için çene kemiğine yerleştirilen küçük titanyum parçalarıdır. Bunlar doğal diş köklerinin vazifesini görürler. Çene kemiğine basit bir cerrahi işlemle yerleştirilirler.

Titanyum doku dostu olduğundan kemik, yerleştirilen implantı sarar ve yapılacak dişler için sağlam bir temel oluşturur. Ölçü ve prova aşamalarından sonra yeni dişler kullanıma hazırlanır ve doğal dişleriniz zarar görmeden diş eksiklikleriniz giderilir.


Implant, diş eksikliğinden oluşan kemik kayıplarını önlediği için yüz şeklini de muhafaza etmiş olur. İlk aşamada implant çene kemiğine yerleştirilir. 2-4 ay implant’ın çene kemiği ile uyumu beklenir. İkinci aşamada implant’ın üstü açılır ve daimi proteze destek olacak parçalar implant’a takılır. Bu yöntem ile doğal dişlerinize zarar gelmemekte sadece eksik dişlerin yeri doldurulmaktadır. Doğru teşhis, yeterli bilgi, tecrübe ve ekipmanla uygulandığında diş implantı, hasta ve hekim açısından olağanüstü başarılı sonuçlar verebilen bir tedavi şeklidir

Dt. Hakan Levent KISA




Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Diş Beyazlatma (Bleaching), Diş Estetiği ve Implant" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dt.Hakan Levent KISA'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dt.Hakan Levent KISA'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Hakan Levent KISA Fotoğraf
Dt.Hakan Levent KISA
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Hakan Levent KISA'nın Makaleleri
► Diş Beyazlatma (Bleaching) Dr.Dt. Selim AYDIN
► Bleaching (Diş Beyazlatma) Dt.Yeşim TÜNAL GÜZEY
► Diş Beyazlatma (Bleaching) Dt.Ayşe GÜR
► Diş Beyazlatma (Diş Ağartma - Bleaching) Dt.Halil İbrahim SAHİ
► Diş Beyazlatma Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Diş Beyazlatma Dt.Mesut MUTLU
► Tek Diş Beyazlatma Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Beyazlatma Dt.Murat KANLI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Diş Beyazlatma (Bleaching), Diş Estetiği ve Implant' başlığıyla benzeşen toplam 77 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:37
Top