2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Selülit ve Beslenme
MAKALE #6012 © Yazan Dyt.Andaç YEŞİLYURT | Yayın Kasım 2010 | 5,541 Okuyucu
Selülit ve Beslenme

Bayanların en büyük problemlerinden bir tanesi selülitlerdir. Günümüzde kadınların yaklaşık %80’ini rahatsız eden bu problem her yaş grubunda ve her kilodaki bayanda görülebilmektedir. Selülit oluşumunu etkileyen temel faktörler; hormonlar, dolaşım bozuklukları ve beslenme şeklidir. Beslenme şeklinizi değiştirerek selülitlerinizden kurtulmanız veya oluşumunu azaltmanız mümkündür.

• Selülitlerle başa çıkmak için mutlaka tuz tüketiminizi kısıtlamalısınız. Aşırı tuz tüketimi sadece selülit değil hipertansiyon gibi birçok sağlık problemine de neden olmaktadır. Tuz tüketiminden kastımız sadece yemeklere koyduğunuz sofralık tuz değil aynı zamanda tuzlu besinlerdir, dolayısıyla turşu, salamura, kraker ve benzeri hazır tuzlu besinlerden de uzak durmalısınız.
• Selülitlerden kurtulmak ve sağlıklı bir cilt istiyorsanız mutlaka su tüketiminizi arttırmanız gereklidir. Su içmek için susamayı beklemeyin, susuzluk hissiniz oluştuğunda aslında çoktan vücudunuz kurumaya başlamıştır, ağzınızdaki kuruluk artık vücudunuzun alarm verdiğinin sinyalidir.
• Aşırı alkol tüketimi selülit oluşumunu tetikleyen bir diğer faktördür
• Kafeinin çok tüketimi vücuttan su kaybettirmekte ve kan dolaşımınızı olumsuz etkilemektedir. Eğer kahveyi seviyorsanız kafeinsiz kahve tüketmeyi deneyin.
• Bitkisel çaylar dikkatli tüketilmelidir. Bitkisel olan her şey onların sağlıklı olduğu anlamına gelmez, bilinçli tüketilmelidirler. Aşırı laksatif etkili çaylar yine vücudunuz için çok kıymetli olan suyu kaybetmenize neden olabilir.
• Fazla kilolarınızdan kurtulmalısınız ancak hızlı kilo vermekten kaçının, doğru bir beslenme programıyla yavaş ve istikrarlı bir şekilde kilo verin. İdeal kilonuza geldiğinizde onu korumaya çalışın çünkü kilonuzdaki dalgalanmalar cildinizi yıpratacaktır, çatlak ve selülitlerin de artmasına neden olacaktır.
• Selülitlerden ve diğer birçok hastalıktan uzak durmak istiyorsanız o zaman sigaradan da uzak durmanızı öneririm.
• Çok yağlı yiyeceklerden ve kızartmalardan uzak durun, deri altındaki fazla ve dolaşımdan uzaklaşmış yağ dokusu selülitlere neden olur.
• Yağlı yemeklerden uzak durun ama günde bir avuç yağlı tohumlardan uzak durmayın, özellikle ceviz, fındık ve badem içerdikleri E vitamini ve omega 3 ile cildinizi güzelleştirmeye yardımcı olacaktır.
• Portakal gibi bir görünüm istemeseniz de portakal yemenizi öneririm. A, C, E vitaminleri vücudumuzdaki toksinlerle savaşmak ve cildinizi güzelleştirmek için yanınızda olmasını istediğiniz dostlarınızdır.
• Turuncu en sevdiğiniz renk olabilir. Beta karoten, A vitaminin öncü maddesi cildinizin güzelliği ve selülitlerden kurtulmanız için en doğru seçimdir. Turuncu renkleri takip ederseniz ona kolaylıkla ulaşabilirsiniz, kayısı, havuç, bal kabağı, kavun gibi.

Selülitlerden korunmada sizlere rehber olabilecek örnek bir beslenme programı aşağıda yer alıyor, bu menüyü zenginleştirerek uygulayabilirsiniz.

Örnek Menü

Sabah:
1 dilim az yağlı beyaz peynir
Domates, maydanoz, havuç üzerlerine biraz limon
2 dilim tam buğday ekmeği

Ara Öğün:
2 adet kuru kayısı, 3-4 adet ceviz

Öğle:
1 tabak taze fasulye
1 kase yoğurt
2 dilim tam buğday ekmeği

Ara Öğün:
1 adet portakal

Akşam:
Izgara levrek
Akdeniz Salatası (Marul, roka, endivyen, kırmızı biber, zeytinyağı).
1 dilim tam tahıllı ekmek.

Ara Öğün:
1 bardak ılık az yağlı tarçınlı süt
1 adet küçük boy elma

Ve gün içerisine dağıtarak toplam 2 litre su tüketmeyi unutmayın.


Dyt. Andaç YEŞİLYURT
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Selülit ve Beslenme" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Andaç YEŞİLYURT'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Andaç YEŞİLYURT'un izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Andaç YEŞİLYURT'un Yazıları
► Selülit ve Beslenme İlişkisi Dyt.Sinem KOLBAKIR AYDIN
► Selülit, Çatlaklar ve Beslenme Dyt.Gizem ŞEBER
► Selülit Diyeti Dyt.Neslihan AKTEPE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Selülit ve Beslenme' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Oksidatif Stres Nisan 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:26
Top