2007'den Bugüne 92,311 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Milli Değişim Hareketi
MAKALE #6037 © Yazan Psk.Dnş.M. Burak OLGUN | Yayın Kasım 2010 | 3,905 Okuyucu
Kurmuş olduğum tüm projelerin ana temasıdır Değişim!

Tüm organizasyonlarımda bu vurguyu genellikle yapmaya çalışıyorum.

Peki nedir Değişim? Ve nasıl bir Değişim?

Bu konuda çeşitli kaynaklardan birçok açıklama yapılabileceği gibi benim kastettiğim değişimi ifade etmeye çalışayım. Hayalimdeki değişimi…

Vermiş olduğumuz eğitimlerde temel nokta bireyin yaratılışı itibari ile mükemmel bir potansiyel ve hazır bulunuşlukla doğduğudur. Hepimizde bu muhteşem kaynak olmasına rağmen birçoğumuz hala bu mükemmelliğin farkında değiliz. Allah bizi yaratıp akıl, zeka yetenek gibi birçok donanımla yeryüzüne saldığında elimizde bu kaynakların tam olarak ne işe yaradığına dair bir kullanım kılavuzumuz yoktu. Kullandığımız potansiyelinde ne kadar olduğu yapılan araştırmalarla ortada. Bizim bu kaynakları tam olarak yani kullanım kılavuzuna uygun kullanıp kullanmadığımızı sorgulamamız gerekiyor.
Yaptığımız sorgulamada eğer kullanmadığımıza yada şöyle söyleyelim; yeterince kullanmadığımıza karar verirsek, o zaman işte yapılacak şey; DEĞİŞİM!

Peki hangi konuda Değişim?

Önce kendimizden başlayan, sonra ailemize yansıyan, ailemizden yakın çevremize, mahallemize, semtimize taşan ve sonunda tüm ülkeyi kapsayan bir değişim! Büyük bir hareket! Değişim Hareketi!

Milli Değişim Hareketi!

Atatürk’ün milli mücadele döneminde tüm ülkeyi kasıp kavuran kurtuluş mücadelesinin aynısı. O dönemin kurtuluşu için gerçekleştirilen büyük değişimi bizde kendi kişisel kurtuluş savaşımız için gerçekleştirmeliyiz. Bu savaşın lideri sizsiniz. Ve ihtiyacınız olan tüm donanımda zaten doğuştan size verilmiş durumda. Tek yapmanız gereken inanmak! Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin zafere inanması ve değişimi gerçekleştirmesi gibi siz de değişime inanmalısınız. İnanırsanız değişirsiniz!

Öncelikle hayata bakışınızı düşüncelerinizi değiştirmelisiniz. Düşüncelerinizi değiştirdikten sonra davranışlarınızda değişecektir. Öğrenme ise zaten kalıcı davranış değişikliğidir. Siz yaşamınızda bu kalıcı değişikliği gerçekleştirdiğinizde kendinizi de gerçekleştirme adına büyük bir adım atmış olacaksınız.

Bireysel ve kurumsalmisyonum tüm ülkede bu değişimi gerçekleştirmek!
İnsanların şu küçücük yaşamlarında huzurlu ve mutlu vakit geçirmesine katkıda bulunmak isteyen, kendi nacizane yöntemleriyle başta kendisi olmak üzere tüm insanlığı değiştirmeyi ümit eden, kitapları, seminerleri, yaşamı yalnızca ilham veren değil aynı zamanda harekete de geçiren biri olarak anılmak…

Peki bu değişimi nasıl gerçekleştirebiliriz? diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Bunun için size kendi hayatımda da kullanmaya çalıştığım bazı değişim stratejileri:

· Erken kalkın:

Yapılan araştırmalar 60 yıllık bir ömrün yaklaşık 20 yılının uykuda geçtiğini gösteriyor. Hayat yaşamaya değer! Her sabah biraz farklılık yapın ve 15-20 dakika erken kalkın. Güne erken başlamak kendinizi daha zinde ve mutlu hissettirir.

· İnsanları sevin:

Tüm insanlar değerlidir. Belki kimse kimseyi durduk yere sevmek zorunda değildir diye düşünebilirsiniz. Kafanızdan bu düşünceyi atın. Ve sırf yaratılışı itibariyle mükemmel bir varlık olduğu için onu sevin. Onu sevmek kendinizi sevmektir!

· Birine güzel bir şey söyleyin:

Hepimiz çevremizden, eşimizden, amirimizden vb. kişilerden iyi şeyler duymayı isteriz. Güzel bir şey duymak kadar bunu söylemek de önemlidir. Ve karşınızdaki kişiyi mutlu edip onu önemsediğinizi hissettirir.

· İhtiyaçlarınızın farkına varın:

Güne başlarken yapmanız gerekenler ve uymanız gerekenler hakkında bir planınız olsun. Bu plan ihtiyaçlarınızı belirleyerek size yol gösterecektir. Böylece zamanınızı daha verimli kullanmış olursunuz.

· Her zaman gülümseyin:

Gülümseyen bir yüz ifadesi sizin daha enerjik ve pozitif görünmenize, yaşama daha olumlu bakmanıza yardımcı olacaktır. Gülümseyerek birine kızmaya yada kötü bir söz söyleme çalışın.

· Sevdiklerinize sımsıkı sarılın:

Bu yazıyı okuduktan sonra sevdiğiniz birine gidin ve hiçbir şey demeden gülümseyin. Onu son görüşünüz olacağını düşünerek ona sımsıkı sarılın. Ve içinizden gelen güzel bir şey söyleyin. (Verdiği tepkileri buradan bizimle paylaşabilirsiniz J )

· İmajınıza önem verin:

Dış görünüşünüz önemlidir. İnsanlar ilk karşılaştıkları kişilerin görünümüne çok önem verirler. Hem fiziksel hem de ruhsal olarak görünümünüze çok dikkat edin.

· Neşeli ve pozitif olun:

Hayat olumlu bakmak ve gülümsemek için komik bir şeylerin olmasını beklemeyin. Mizahi yönünüzü geliştirmeye çalışın. Bu hem sizin daha ve olumlu neşeli olmanızı sağlar hem de karşınızdaki insanlarla olan iletişiminizi arttırır.

Bu sayılanlar değişim için yalnızca aklımıza gelen birkaçı. Siz de kendi değişim stratejilerinizi yaratabilirsiniz. Herkesin kendi stratejilerini bulması değişimin daha hızlı gerçekleşmesi için yararlı olabilir.
Şimdi Değişime Hazır mısınız?

Hemen karar verin ve harekete geçin. Bu büyük harekete katılın. Önce kendinizi sonra çevrenizi…

Milli Değişim Hareketi Başlıyor!

Muhammet Burak OLGUN
Nlp Trainer & MCC
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Milli Değişim Hareketi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.M. Burak OLGUN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.M. Burak OLGUN'un izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Psk.Dnş.M. Burak OLGUN
İstanbul
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.M. Burak OLGUN'un Yazıları
► Farkındalık ve Değişim Elif HERGÜNER
► Değişim, Değişeyim Ama Nasıl? Psk.Gülşah BEŞTAV
► Değişim ve Gelişim Üzerine Psk.Dnş.Serkan YILDIRIM
► Kendimizi Bulmak ve Değişim Psk.Dnş.İsmail SÖNMEZ
► Küreselleşme ve Eğitimde Değişim Süreci Psk.Dnş.Mehmet Zeki İLGAR
► Değişen Toplum (Toplumda Değişim) Psk.Burçak DEMİRKAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Milli Değişim Hareketi' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Bay Dahi: Beyin Eylül 2012
► Başarı Yolculuğu Kasım 2010
► İletişim mi Yetenek mi? Kasım 2010
► Kendini Bilmek Kasım 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:17
Top