2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cerrahi Olmayan Estetik Müdahaleler: Kavitasyon - Pressoterapi, Botoks ve Dolgu
MAKALE #6261 © Yazan Prof.Op.Dr. Ömer Refik ÖZERDEM | Yayın Ocak 2011 | 5,197 Okuyucu
Kavitasyon+pressoterapi

Kavitasyon+pressoterapi bölgesel fazla yağların azaltılması için kullanılır. Kavitasyon+pressoterapi, bel, karın, göbek, kol, kalça ve sırttaki vb. depo yağlarını ultrason dalgaları ile parçalayıp eritmek ve selülitli bölgelerin görünümünün bir ölçüde azalmasına yardımcı olmak amacıyla kullanılan bilimsel bir yöntemdir. Peşisıra uygulanan pressoterapi parçalanan ürünlerin lenf dönüşünü hızlandırarak tedaviye yardımcı olmaktadır.

Kavitasyon+pressoterapi, liposuction veya abdominoplasti yani karın germe denilen cerrahi yöntemlere alternatif olabilir mi?Öyle olsaydı Estetik Cerrahi olmazdı. Bazı hastalarda, özellikle de sınırlı-bölgesel yağlanması ve gergin-sarkmamış vücut yapısı olanlarda kavitasyon+pressoterapi tek başına etkili olabilmektedir. Ancak çoğu hastada, özellikle de fazlaca yağ birikimi ve bölgesel sarkmaları olanlarda (doğum sonrası, kilo verme sonrası vb.) daha radikal bir çözüm, yani operasyon gerekli olabilmektedir. Operasyondan sonra bir çok hastamıza destek tedavisi olarak kavitasyon+pressoterapiyi biz de öneriyoruz. Kısacası bu yöntemleri birbirinin alternatifi değil de farklı durumlarda uygulanan yöntemler olarak görmek daha doğru olacaktır.

Kavitasyon+pressoterapi uygulamasıöncesinde ve sonrasında hastanın ölçüleri alınır. Bu bize ani etki konusunda bir fikir verir. Uygulama bir el aleti yardımı ile deri üzerinden bildiğimiz ultrason aleti gibi uygulanır. Derinin bir santimetre altındaki yağ dokusu hedeflenmektedir.

Kavitasyon-pressoterapi uygulamasına başlamadan bir gün önce ve uygulamadan sonraki gün, en az 2,5 litre su içilmesi gerekir. Bu, eritilmiş olan yağların vücuttan atılması için çok gerekli ve önemlidir. Kavitasyon uygulaması, haftada bir yada iki seans olmak üzere, kişinin fiziksel durumuna göre 6-10 seansta tamamlanır. Bir seans ortalama 40 dakika sürer. Tedavi sırasında bir uygun bir diyet uygulamanız (ideal olarak bir diyetisyenin kontrolünde) çok önemlidir.

BOTOKS

Botoks bugün A.B.D.'de 2009 istatistiklerine göre en fazla uygulanan cerrahi olmayan estetik girişimdir. Botoks sadece kaslar üzerinde etkilidir. Botoks başka cerrahi veya cerrahi olmayan yöntemlere destek olarak uygulanabilmektedir. Ayrıca, derin kırışıklıklarda botoks'un etkisi yanında dolgu maddelerinden de yararlanılabilinmektedir. Botox, kasların gevşemesini sağlayan ve çok ileri ve hassas bir teknoloji ile üretilen bir maddedir. Botox enjeksiyonu ile mimik kaslarında yani yüzdeki çizgilenmelere neden olan kaslarda gevşeme meydana gelir. Bu da kasların üzerini örten cildin kırışıklıklarının azalmasını sağlar. Botox mimik kaslarının aşırı kullanımı sonucunda -özellikle- alın bölgesindeki yatay çizgilenmelerde, burun sırtında, kaşların arasındaki dikey çizgilenmelerde ve kaz ayağı denilen göz kenarındaki kırışıklıklarda kısaca yüzümüzün üst yarısında ortaya çıkan çizgilenmelere karşı uygulanan bir tedavi yöntemidir. İlaç, çok az miktarda ve ince bir iğne yardımıyla tedavi edilecek kasın içine enjekte edilerek kasın gevşemesine yol açar ve sinir iletimini geçici olarak engeller. Gevşeme ile kırışıklıklar düzelir. Bu etki ilk haftada kendini gösterir ve kişiden kişiye değişmekle beraber ortalama 4-6 ay boyunca sürer.

Botox’un diğer kullanım alanlarında özellikle sık migren atakları geçiren hastaların önemli oranında, migrenin sıklığını ve şiddetini azalttığı bilimsel olarak bilinmektedir. Önce İngiltere'de, son olarak da aylar öncesinde A.B.D.’de FDA tarafından resmi olarak botoksun migren tedavisindeki yeri kabul edilmiştir.

Botox’u kullandığımız alanlardan birisi de koltukaltında aşırı terlemedir. Uygulama sonrasında çoğunluk hastanın şikayetinde ortalama 4-6 ay boyunca önemli gerilemeler olduğu bilimsel yayınlarda bildirilmektedir.

DOLGU

Dolgu kullanımı bir ofis işlemi olarak yüzdeki derin ve yüzeyel kırışıklıkların giderilmesinde başta Hyaluronik asit olmak üzere dolgu maddeleri kullanılabilir. Doğal olarak vücudumuzda var olan hyalüronik asidin işlevi, deriye suyu taşımak ve sabitlemektir. Allerjik reaksiyonlardan kaçınmak için hayvan orijinli ürünler yerine sentetik ürünler günümüzde daha çok tercih edilmektedir. Kısa, pratik bir işlemdir. Kalıcı olmayan bu işlemde etki süresi kullanılan dolgu maddesine ve kullanılan bölgeye göre değişmek üzere yaklaşık 6-12 ay'dır.

Uygulamaların, resmi makamlar tarafından onaylanmış koşullarda ve yine bu makamlar tarafından ruhsatlandırılmış, yani kullanılmasına izin verilmiş ürünlerle yapmak sağlığınız açısından çok önemlidir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cerrahi Olmayan Estetik Müdahaleler: Kavitasyon - Pressoterapi, Botoks ve Dolgu" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Op.Dr. Ömer Refik ÖZERDEM'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Op.Dr. Ömer Refik ÖZERDEM'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ömer Refik ÖZERDEM Fotoğraf
Prof.Op.Dr. Ömer Refik ÖZERDEM
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Op.Dr. Ömer Refik ÖZERDEM'in Makaleleri
► Botoks ve Dolgu Uygulamaları Dr.Engin KOCABAŞ
► Estetik, Sanat ve Estetik Cerrahi Op.Dr.Esra ÇELİK
► Erkeklerde Estetik Cerrahi Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM
► Zayıflama ve Estetik Cerrahi Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
► Estetik Cerrahi Üzerine Prof.Op.Dr. Ömer Refik ÖZERDEM
► Estetik Cerrahi Ameliyat Fiyatları Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Cerrahi Olmayan Estetik Müdahaleler: Kavitasyon - Pressoterapi, Botoks ve Dolgu' başlığıyla benzeşen toplam 36 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Estetik Cerrahi Üzerine Şubat 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:18
Top