2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Estetik Cerrahide Doğru Bilinen Yanlışlar
MAKALE #6275 © Yazan Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM | Yayın Ocak 2011 | 4,554 Okuyucu
- Plastik ve Estetik Cerrahi izsiz ameliyatlar yapar.

Ne yazık ki hala bu görüş yaygın olarak toplumumuzda dile getirilmektedir. Oysa az ya da çok, belli veya belirsiz olsun izsiz bir ameliyat yoktur. Plastik ve Estetik Cerrahi ameliyat izlerinin en iyi şekilde kalması için en uygun sutürasyon (yani dikiş) yöntem ve kurallarını uygular. Diğer bir deyişle, izin mümkün olduğu kadar ince ve kısa kalmasını sağlar veya bu izleri gizlemeye çalışır. İzin ne kadar kalacağı aynı zamanda tamamını kapsamamakla beraber şu faktörlere de bağlıdır: 1)Yaranın kalınlığı/boyutu, oluş şekli, temizliği, bakımı vb. 2) Kişinin deri yapısı (rengi, yağlı olup olmaması, kötü nedbeye eğilim vb genetik faktörler), 3) Ameliyat olduğu vücut lokalizasyonu (örneğin omuz ve 2 meme arası bölge daha çok iz bırakmaya daha eğilimlidir), 4) Sigara içimi, beslenme şekli vb. yaşam kalitesi, 5) Güneş ışınına maruz kalma vb. 6) Operasyonun genişliği.

- Plastik ve Estetik Cerrahi her hangi bir izi kaybedebilir.

Dünyada hiç bir yöntem varlığından rahatsızlık duyulacak derecedeki izleri tamamen yok edememektedir. Cerrahi olarak izlerin kalınlığını inceltmek, yönünü değiştirmek veya lazer ile rengini biraz açmak mümkün olabilmektedir (skar revizyonu yöntemi). Ancak sonuca, yukarıda belirttiğimiz faktörler yine etkili olmaktadır.

- Plastik ve Estetik Cerrahide ameliyat sonuçları kalıcıdır.

Vücudumuz her anında doğal ve genetik tüm etkiler ile değişime uğramaktadır. Örneğin yüz germe operasyonunun kalıcılığı için, kişiden kişiye değişmekle beraber, ortalama 10 yıl telaffuz edilmektedir. Bu değişimin hızı doğrudan kişilerin yaşam tarzları, kalitesi ve vücut yapıları (genetik faktörler) ile de ilgilidir. Estetik ameliyat sonrası kişilerin sonuçların daha kalıcı olabilmesi için doktorlarının ameliyat sonrası tavsiyelerine uymaları önemlidir.

- Yazın, sıcaklarda estetik ameliyat olunmaz.

Sıcak veya soğuk aylarda ameliyat olunup olunmaması daha çok hasta konforu ile ilgilidir. Estetik ameliyatların mevsimsel bağlılığı bulunmamaktadır. Ancak örneğin operasyon bölgesinin en azından birkaç ay boyunca güneş ışınlarından korunması önemlidir. Operasyondan sonra doktorunuz size güneş koruyucu kullanmanızı ve uzun süreli direk güneş ışınlarına maruz kalmamanızı öğütleyecektir. Yine korse kullanımı yaz aylarında sorun olabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, yoğun iş temposu nedeniyle estetik ameliyat olmayı özellikle yaz aylarında, yani yıllık izin döneminde seçen önemli bir hasta grubu da bulunmaktadır.

- Liposuction ile fazla kilolarımdan kurtulabilirim.

Liposuction, yani vakumla yağ çekme yöntemi, bölgesel veya yaygın uygulansın, fazla yağlardan kısa sürede kurtulabilmenin en pratik yoludur. Tek bir seansta yüksek miktarda fazla yağ dokusu sadece bu operasyon ile uzaklaştırılabilir. Bu operasyon kilo verme amaçlı yapılmaz. Liposuction ile kişilerin vücutlarına kabul edilebilir bir kontur verilmesi ve bedende incelme amaçlanır.

- Meme Büyütmede Protez dışında bir çok seçenek vardır.

1900'lü yılların başında yağ enjeksiyonu ile meme büyütme denenmiş, ama enfeksiyon oranında fazlalık, transfer edilen yağ dokunun erimesi ve kistler nedeni ile bu yöntem rutin uygulamaya girmemiştir. Herhangi bir dolgu maddesinin uygulanması, bilimsel verilerle desteklendikten sonra mümkün olmaktadır.

- Meme büyütmede kullanılan protezler kanser yapabilir, ilerde süt vermeyi engeller:

Meme büyütmede kullanılan protezlerin kansere kesinlikle neden olduklarına dair kanıt bulunamamıştır. Metodlardan biri olan areola (meme başı çevresi) girişimlerinde süt kanallarının etkilenebileceği belirtilmektedir.

- Ameliyat sonrası sigara içebilirim:

Sigara içimi ameliyat sonrası yara iyileşmesi safhasının en büyük düşmanlarındandır. Sigara içiminin ameliyat öncesi ve sonrası sonlandırılması önerilmektedir. Aksi durumda yara iyileşme problemleri ve enfeksiyon ile karşılaşmak mümkündür. Ayrıca izi de arttıran bir yan etkisi bulunmaktadır. Hedef sigara sayısını azaltmak değil, bırakmak olmalıdır.

- Başkasında çok güzel duran bir burun bana da aynı şekilde yapılabilir:

Burun ameliyatı olmak isteyen bazı hastalarımızdan bu istek ısrarla gelebilmektedir. Plastik ve Estetik Cerrahi, kişinin vücut yapısının özelliği ile belli bir organın genel vücuda oranını hesaba katarak kişiye özel planlama yapan bir branştır. Kişinin istekleri dışında onun iskelet (kemik, kıkırdak dokusu) ve deri yapısının özellikleri (kalın veya ince, yağlı vb.), burun septumunun düzgün veya eğri olması vb. pek çok özellik hesaba katılarak cerrahi yönteme karar verilmektedir. Sonuç da doğal olarak kişiden kişiye değişmektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Estetik Cerrahide Doğru Bilinen Yanlışlar" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gökhan ÖZERDEM Fotoğraf
Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM
Antalya
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM'in Makaleleri
► Estetik Cerrahide Yeni Trendler ve Yaz Öncesi Estetik Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Estetik Cerrahide Gerçekler ve Vaatler Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Estetik Cerrahide Doğru Bilinen Yanlışlar' başlığıyla benzeşen toplam 69 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Burun Estetiği Ameliyatı Aralık 2012
► Erkeklerde Estetik Cerrahi Aralık 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:56
Top