2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Göğüs Büyütme Silikon Meme Protezi
MAKALE #6329 © Yazan Prof.Op.Dr. Kutlu SEVİN | Yayın Ocak 2011 | 6,452 Okuyucu
Göğüs büyütme ameliyatı, en sağlıklı olarak silikon jel meme protezi ile yapılabilir. Göğüsler, kadınlığı simgeleyen en önemli fonksiyonel ve estetik organlardan birisidir. Göğüs boyutlarının normaldenküçük olması ya da gelişememesi birçok kadın için önemli bir problem teşkil eder. Küçük ya da gelişemeyen göğüslerin büyütülmesi ya da normal büyüklüğe getirilmesi için en uygun sağlıklı ve kalıcı metod, silikon jel protez ile meme büyütme ameliyatıdır. Göğüslerin tek veya iki taraflı gelişme geriliği ya da doğumdan sonra kilo verme sonucu, göğüsler küçülebilir estetik görünümü bozulabilir veya biraz sarkabilir. Bazen de doğum sonrası meme içi boşalarak aşırı bir küçülme oluşabilir. Bu durumu düzeltmekiçin en geçerli ve kalıcı uygulama silikon jel protezleri ile göğüs büyütme estetik ameliyatıdır. Bu gibi durumlarda göğüs büyültme ve dolgunlaştırmaya yönelik yapılan girişimler ile daha dolgun, daha iri, estetik olarak daha güzel görünümlü göğüsler oluşturmak mümkündür. Göğüs büyütme en kolay ve kalıcı olarak silikon meme protezi ile yapılabilir. Göğüs büyütme konusunda en çok sorulan sorulardan biri de göğüs protezi ya da ameliyat dışında daha basit bir yöntem olup olmadığıdır. Günümüzde uygulanan ve kesin sonuç alınan tek geçerli göğüs büyütme yöntemi göğüs protezi kullanılarak göğüs büyütmektir. Bu amaçla özellikle birtakım ilaçlar, kremler kullanılmasını kesinlikle önermiyorum.

Göğüs büyütme amacıyla kullanılan ilaçlar ne kadar doğal oldukları iddia edilse de, genellikle hormon içeren preparatlardır. Bu maddeler kullanıldıkları sürece göğüs dokusunda hafif bir ödem oluşturarak çok az bir büyüme sağlayabilirler ancak ilaç kesildiği anda göğüs tekrar küçülür. BU ilaçların sürekli kullanılması ise hem sağlık yönünden riskli hem de maliyet yönünden pek mümkün değildir. Ayrıca bu ilaçların vücut hormonal dengesini bozmaları olsaıdır.

Göğüs protezi kullanımında esas amaç göğüs büyütme olmalıdır. Sadece sarkmayı düzeltmek amacıyla silikon jel göğüs protezi kullanılması hatalı olur. Ancak protez yardımıyla meme göğüs büyütme ile çok hafif derecede sarkma olan memelerde bir miktar dikleşme etkisi olabilir. Ancak bu etki kısıtlıdır.

Göğüs büyüme oranı büyük ölçüde meme derisinin esnekliğine bağlıdır. Özellikle doğum yapan kadınlarda göğüs derisi daha esnek olur ve büyüme oranı daha fazladır. Yine büyük miktarda kilo veren hastalarda meme derisi daha boldur ve daha fazla büyüme imkanı vardır.

Meme büyüme oranı en kesin ameliyat sırasında belli olur. Ancak göğüs cebinin alabileceğinden daha fazla boyutta bir protez konması tercih edilmez. Şartların zorlanması, istenmeyen sonuçlara, kapsül kontraktürüne neden olabilir. Bu sebeple cebe hafif bol şekilde girecek boyutta bir protez seçilmelidir. Böylece doğal bir göğüs büyütme sonucu elde edilebilir.

Ameliyat öncesinde ne kadar büyüklükte bir meme protezi konulacağına hasta ile birlikte karar verilir. Bunun için en sık kullanılan 250 cc ve 300 cc hacimde deneme protezi hastanın göğsü üzerine konularak penye ya da yumuşak bir sütyen takılır. Hasta ayna karşısında göğüslerine bakarak fikrini söyler. Buna göre ortalama bir protez hacmi kararlaştırılır. Kesin ölçüsü ameliyat sırasında belli olur.

Ameliyat öncesi devrede diğer önemli konu, protezin konması için kullanılacak kesi yeridir. Bunun için en uygun iki bölge meme ucu halkası ve meme altıdır. Meme alt kenarına yapılan kesii ortalama 4 cm uzunluktadır ancak bu iz daha belli olabilir. Meme ucunda ise çok daha az iz kalır. Bunda ise meme ucunda çok çok az da olsa his kaybı riski vardır. Meme ucu kesisinde meme kahverengi halkasının alt yarısı yarım daire şeklinde kesilir. Bu kesiden meme içinden geçilerek meme arkasına ulaşılır. Göğüs arkasında protezin konulacağı cep açılır. Bu cep kas ile meme dokusu arasındadır. Meme altı kesisinde ise meme dokusuna hiç girmeden meme arkasına ulaşılır ve cep hazırlanır.

Yine diğer önemli konu, protezin kas önüne ya da arkasına konmasıdır. Protezin kas arkasına konması için kasın yapışma yerlerinin kesilmesi gerekir. Buna bağlı olarak ameliyat sonrası biraz daha sıkıntılı olacaktır. Ayrıca 6-12 ay içinde kas atrofiye olarak incelecek ve küçülecektir.

Kas arkasına konması için meme dokusunun 2 cm den küçük olması gerekir. Bunun dışında protez rahatlıkla kas önüne konabilir. Ameliyat sonrasında 1 ay kadar kol hareketlerine dikkat eidlmeli, kol zorlanmamalı, zorlama hareketler yapılmamalıdır.

Göğüs büyütme ameliyatından sonra 4-7 gün istirahat genellikle yeterli olur.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Göğüs Büyütme Silikon Meme Protezi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Op.Dr. Kutlu SEVİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Op.Dr. Kutlu SEVİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Kutlu SEVİN Fotoğraf
Prof.Op.Dr. Kutlu SEVİN
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Op.Dr. Kutlu SEVİN'in Makaleleri
► Meme Büyütme (Göğüs Büyütme) Op.Dr.Defne ERKARA
► Meme (Göğüs) Büyütme Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Silikon Göğüs Protezleri Op.Dr.Mahmut Serden DİNÇLER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Göğüs Büyütme Silikon Meme Protezi' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Cinsel Estetik Aralık 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:30
Top