2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Karın Estetiği ve Yağ Aldırma (Liposuction)
MAKALE #6925 © Yazan Op.Dr.Eser AYDOĞDU | Yayın Mayıs 2011 | 19,015 Okuyucu
Günümüzde kadının doğurma yaşının geç olması, tüp bebek doğumların artması, ikiz – üçüz gebeliklerin çoğalması nedeniyle karın deformasyonu çok sık rastlanılan bir hale gelmiştir. Diğer bir sık sebep de halk arasında “mideye kelepçe takılması” denen ameliyatların yapılması ile aşırı kilo kaybı ve buna bağlı karın cildinde sarkma olmasıdır. Bunlara bağlı olarak da karın bölgesi estetiği artmıştır.

Abdominoplasti (tummy tuck); karın germe ameliyatı demektir. Karında yağlanma, ciltte aşırı sarkmaya bağlı olarak yapılan bir ameliyattır. Spora ve diyete rağmen zayıflayamayan ve cildinde toparlanma olmayan hastalarda tercih edilen bir operasyondur. Karın germe ameliyatında; doğuma bağlı, yaşlanmaya bağlı gevşemiş olan karın kasları toparlanır. Göbek deliği düzeltilir. Fazla yağ dokusu alınır ve sarkmış olan cilt dokusu çıkarılarak karın düz ve gergin hale getirilir. Eğer karın bölgesindeki problem göbek deliğinin üstünde ve altında ise yapılan işlem “tam karın germe”, eğer problem sadece göbek deliğinin altındaki bölgede ise yapılan işlem “mini-karın germe” olarak adlandırılır. Bel ve mide bölgesinde de yağlanma varsa bu bölgelere liposuction yapılabilir.

Karın germe ameliyatında iz; sezeryan izinden biraz daha uzun ve iç çamaşırının, bikinin içinde kalacak şekildedir.

Karın germe ameliyatında; kullandığınız bir ilaç varsa, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp veya damar hastalığı gibi bir hastalığınız varsa doktorunuza mutlaka bildiriniz. Çünkü eğer bu hastalıklarınız varsa riskli bir ameliyattır. Ameliyattan 1 hafta önce kesinlikle aspirin içmeyiniz. Ve en önemlisi ameliyattan en az 1 ay önce ve 1 ay sonra sigara içmemeniz gerekmektedir.

Doğumla ilgili olarak; karın germe ameliyatı doğum yaptıktan 1 yıl sonra rahatlıkla yapılabilir. Ve karın germe ameliyatı olduktan 18-24 ay sonra rahatlıkla doğum yapabilirsiniz. Karın germe ameliyatı bebeğin gelişmesine engel olmaz.

KARIN GERME AMELİYATI SIRASINDA YAŞAYACAKLARINIZ:

1- Doktorunuzla bir ön görüşme yapacaksınız. Karın bölgenizdeki fazlalıklar belirlenecek, Doktorunuz size karın kaslarınızın, yağ fazlalığınızın ve sarkmış cildinizin nasıl düzeltileceğini anlatacak.
2- Ve ameliyat gününüz belirlenecektir. Ameliyattan önce 1 hafta boyunca aspirin içmemeniz özellikle hatırlatılacaktır. Sigara içmeyi bırakınız.
3-Ameliyat olacağınız günün sabahı aç karnına hastaneye geleceğiniz size bildirilecek. Gerekli kan tahlilleriniz yapılacak ve anestezi doktoru sizi görecektir.
4- Tahlilleriniz sonrası doktorunuz gelip çizimlerinizi yapacak ve fotoğrafınızı çekecektir. Fotoğrafınızı çekmedeki amacımız; ameliyat öncesi ve sonrası görüntülerinizi karşılaştırıp size göstermektir. Hiçbir şekilde sizin izniniz olmadan hiçbir hastaya gösterilmez ve internet sitesinde yayınlamaz. Çizim ve fotoğraftan sonra yaklaşık 2-3 saatlik bir operasyona alınacaksınız.
5- Operasyon sonrası 1 gece hastanede kalacaksınız ve sabah doktorunuz gelip sizi görecek ve taburcu edecektir. Antibiyotik ve ağrı kesicileriniz reçete edilecektir.
6- Ameliyat sonrası en çok sorulan diğer bir soru çok ağrım olacak mı? Ameliyat sonrası verdiğimiz ağrı kesici ilaçlar ağrınızı yok etmek için yeterlidir. Gelişen teknoloji ve ameliyat teknikleri sebebiyle artık karın germe ameliyatları çok ağrılı değildir. Eskisi gibi günlerce yatmanızı gerektirecek bir ameliyat değildir. Ağrı eşiği tamamen kişiyle ilgili bir problem olmasına rağmen ağrınız iki- üç gün içerisinde azalacaktır.
7- Sorulan ikinci sık soru da ameliyattan sonra iki büklüm mü yürüyeceğim. ? Tabi ki hayır, yeni gelişen teknikler sayesinde günlerce iki büklüm yürümenize gerek yoktur.
8- Ameliyat sonrası 1 ay boyunca, vereceğimiz özel karın korsesi kullanacaksınız.
9- Ameliyattan sonra 3- 4 gün içinde bir kere sizi pansumana çağıracağız. Dikişleriniz kendiliğinden eriyecek. Banyo yapmanıza ilk pansuman sırasında karar verilecektir.
10- Spora başlamanıza ise doktorunuz takiplerinde 1-2 ay içinde izin verecektir.
11- Ameliyat sonrası karın bölgenizde şişlik, morluk, uyuşukluk (hissizlik) olabilir. Bunlar normaldir. Hissizlik 6 ay içerisinde düzelecektir.

YAĞ ALDIRMA

LİPOSUCTİON öncelikle bir zayıflama ameliyatı değildir, bölgesel olarak yağların alınarak bedensel incelme sağlayan bir işlemdir. Kısacası kilo vermek için yapılmaz.
Liposuction (yağ alma ameliyatı); hem kadınlar hem de erkekler için yapılan bir ameliyattır.
Liposuction özel kanüller yardımıyla vücudun belli bölgelerinden yağ alınması ve vücudun şekillendirilmesidir. Bu ameliyatta yağ hücreleri alındığı için o bölgedeki yağ hücreleri azalır ve tekrar kilo alındığında aynı bölgede eskisi gibi görüntü olmaz.

Liposuction yapılacak bölgeler;
- Gıdık bölgesi
- Kol
-
Sırt
- Bel
- Karın
- Mide bölgesi
- Basen
- Uyluk içi
- Erkeklerde meme büyümesi
- Diz içi

Ameliyat öncesi özel çizimler yapılır. İşlem lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilir. Yağ alınacak bölgelere özel bir serum verilir. Bu tekniğe “tümescent tekniği” denir ve dünyada en sık uygulanılan liposuction yöntemidir.

Ameliyat sonrasında 4 hafta korse kullanılması gerekmektedir. Ve günde 2-3 litre su içilerek ödem atılır. Ameliyat sonrası şişlik ve morlukların kaybolması 1-2 hafta içinde gerçekleşir. Ve vücudun gerçek şeklini alması 2 ayı bulacaktır.


Spora rağmen, diyete rağmen bazı vücut bölgelerinizdeki yağlar erimiyorsa veya yağlarda azalma olmuyorsa liposuction için uygun bir adaysınızdır.

Liposuction ameliyatı kurallara uygun yapılması gereken bir ameliyattır. Kişinin yüksek tansiyon, şeker, kalp hastalığı, kan hastalığı varsa veya aspirin kullanıyorsa liposuction riskli bir ameliyattır.

Liposuction ameliyatında bir seansta en fazla 5-6 litre yağ alınmalıdır. Bunun üstünde alınan yağ miktarları sağlığı tehlikeye atar.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Karın Estetiği ve Yağ Aldırma (Liposuction)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Eser AYDOĞDU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eser AYDOĞDU Fotoğraf
Op.Dr.Eser AYDOĞDU
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi49 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun Makaleleri
► Liposuction - Yağ Aldırma Dr.Güner UYSAL
► Liposuction (Yağ Aldırma) Ameliyatı Op.Dr.Aliye Ceyla ÖZBAYOĞLU
► Yağ Aldırma ve Lazer Liposuction Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Karın Estetiği ve Yağ Aldırma (Liposuction)' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Estetik Uygulamalar Kasım 2014
► Awt Uygulamaları Kasım 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:17
Top