2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Erkek Estetiği: Jinekomasti ve Saç Ekimi
MAKALE #6926 © Yazan Op.Dr.Eser AYDOĞDU | Yayın Mayıs 2011 | 4,983 Okuyucu
JİNEKOMASTİ

Jinekomastinin tedavisi cerrahidir. Kilo vermekle düzelmez. Erkekte meme büyümesi 4 evreye ayrılır. Hepsinin tedavisi farklıdır. Eğer gerekli görülürse meme ultrasonu çekilir ve yağ fazlalığı yoğunlukta ise liposuction yapılabilir. Cerrahi olarak sadece meme dokusu veya sarkmış cilt ile beraber meme dokusu çıkarılabilir. Her ikisi de ameliyathanede hastane ortamında yapılır. Ameliyat süresi 1- 2 saattir. Eğer liposuction yapılacaksa lokal anestezi altında, cerrahi işlem yapılacaksa genel anestezi altında yapılır. Komplikasyon olarak kanama, asimetri, enfeksiyon görülebilir. Ameliyat sonrası 4 hafta boyunca atlet şeklinde bir korse giyilmesi gerekmektedir. Hasta 2- 3 gün içinde normal hayatına dönebilir. Dikişler kendiliğinden eriyen iplik olduğu için alınmasına gerek yoktur. Ameliyattan 1 ay sonra rahatlıkla spor yapabilirsiniz.

Saç Ekimin de Mikromotor FUE Yöntemi

Lokal anestezik ilaç ile saç kökü alınacak ve ekim yapılacak olan bölge uyuşturulur. Kıl, folikül ve onu çevreleyen yağ dokusu ile birlikte, silindirik bir tarzda kesilmiş olur. Bir mikro penset yardımı ile alınır ve foliküler ünite çıkarılmış olur. Saçsız bölgede kanallar doğal görünüm için çok ince slitlerle açılır.

MIKRO MOTOR FUE TEKNİĞİ İLE SAÇ EKİM UYGULAMASININ BASAMAKLARI:

1- Saçınız tarafımızdan hastanede tıraş edilir. ( Kendinizin saç tıraşı olmanız gerek yoktur.)

2- Saç ekimine başlamadan önce doktorunuz elinize bir ayna verecektir, hangi bölgelere ekim yapılacağı, saçınızın ön çizgisinin nasıl olacağına dair bir çizim yaparak size tekrar bilgi verecektir.

3- Lokal anestezi ile uyuşturma yapılır. Saç alımı sırasında ağrı hissetmezsiniz. Ve saç ekimi sırasında uyanık olduğunuz için gazete okuyabilir ve televizyon seyredebilirsiniz.

4-Başınızın arka bölgesindeki saç kökleri micromotor ile tek tek toplanmaya başlanır. Toplanan kökler özel solüsyonlarla muhafaza edilmektedir. Ensede kesi yapılmadığı için dikiş izi olmaz.

5-Saç kökleri alındıktan sonra, doğal görünümü sağlamak için ince uçlu slitlerle saç kanalları açılır. Bu işlem sizin saç köklerinizin yönünü, sıklığını ve doğallığını belirleyecek olan işlemdir.

6- Saçın ekilmesi aşaması: Açılan saç kanallarına toplanan saç köklerinin tek tek yerleştirilmesi işlemidir. Bu işlemde yine saç kök yönlerinize uygun olarak ekim yapılmakla beraber ekilen saçlar doğal olması için birli veya ikili gruplar halinde ekilir.

7- Saç ekimi bittikten sonra saçınızın arka bölgesine pansuman yapılacaktır, ekim yapılan bölge açık bırakılacaktır.

8- Doktorunuz size kullanacağınız ilaç ve şampuanlar için bir reçete verecektir.

9- Ekim sonrası hastanede kalmanıza gerek yoktur.
Doktorunuz plastik cerrah mı?

- Hastane ortamında mı ekim yapılıyor?

- Ve öncellikle megaseans, ultraseans gibi, kök sayısının 8.000- 10.000 gibi olduğu abartılı, yanlış ifadeler kullanılıyor mu?

SAÇIN YAPISI:

İnsan vücudundaki 5 milyon olan kıl sayısı, saçlı deride 100-150 bin kadardır. Genellikle günde ortalama 150-200 saç kılı dökülür.

Saç bir çeşit keratin içerir ve üç farklı tabakadan oluşur: kütikül, korteks ve medulla. Kütikül dış tabakadaki koruyucu bölümdür ve birbirinin üzerini örten kiremite benzer hücrelerin oluşturduşu bir çok tabakadan oluşur. Saçın büyük bir bölümünü korteks oluşturur.

Saçın farklı renk ve tonları melanin pigmentasyonunun bir sonucudur. Saçtaki melanin esas olarak saçın etrafındaki melanositler tarafından üretilir. Saç, yaşla birlikte grileşir. Ancak gerçek gri saçlar ileri yaşlara kadar ender görülür; sıklıkla gri saçlar adı verilen saç, beyaz ve pigmentli saçın bir karışımıdır.

Saçın yaşam döngüsü 3 fazdan oluşmaktadır: Anajen (aktif büyüme), katajen (geçiş) ve telojen (dinlenme). Anajen faz yaklaşık olarak 1000 gün, katajen faz birkaç hafta ve telojen faz da yaklaşık olarak 100 gün sürer. Herhangi bir zamanda saçların %5-10'u telojen fazdadır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Erkek Estetiği: Jinekomasti ve Saç Ekimi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Eser AYDOĞDU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eser AYDOĞDU Fotoğraf
Op.Dr.Eser AYDOĞDU
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi49 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun Makaleleri
► Jinekomasti(Erkek Meme Büyümesi) Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Jinekomasti - Erkek Meme Büyümesi Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
► Jinekomasti (Erkek Meme Büyümesi) Op.Dr.Alaattin ÖZTÜRK
► Jinekomasti - Erkek Meme Büyümesi Problemi Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
► Lazer ile Jinekomasti Tedavisi Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN
► Saç Ekimi Dr.Sinan KAYA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Erkek Estetiği: Jinekomasti ve Saç Ekimi' başlığıyla benzeşen toplam 42 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Estetik Uygulamalar Kasım 2014
► Awt Uygulamaları Kasım 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:55
Top