2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Düğün Öncesi Acil Zayıflama
MAKALE #7095 © Yazan Dyt.Rabia YILDIZ | Yayın Haziran 2011 | 15,752 Okuyucu
DÜĞÜNÜME KADAR ACİL ZAYIFLAMALIYIM

Hepimiz, yaza girerken, kilolarımızı saklayamadığımız ince kıyafetlere merhaba derken, ve bir de önemli sosyal cemiyetler öncesinde, formumuza daha bir dikkat ederiz nedense. Her ne kadar, kısa zamanda kilolarımızın tamamını veremeyeceğimizi bilsek de; elimizden gelen bütün çabaları gösterip, büyük kilolar vermeye çalışırız. Bütün genç kızların, hayallerini süsleyen gelinlikleri giymeden önce de, yine aynı telaşe ile kilo vermeye çalıştıklarına şahit oluruz. Her gelin, düğününde en güzel görünen olmayı ister. Güzel bir cilde ve en önemlisi muhteşem bir vücuda sahip olmak ister. Fakat unutmayın, hayatınızın en önemli günlerinden birinde, sırf yanlış diyet yapmaktan dolayı, halsiz-bitkin-solgun-sağlıksız görünmeyi hangimiz ister? Bu hayal uğruna, bazı genç kızlar; kimi zaman sağlıklarından bile olmayı göze alabiliyorlar! Gelinlik içinde incecik görünmek için şok diyetlere başvuran genç kızlar, aslında evlilik sonrasında hızla kilo alma tuzağına düşüyorlar. Evlilik öncesi yapılan hızlı diyetler, hızlı kilo kayıplarını da beraberinde getirir. Evlilik genel anlamda çeşitli hormonel nedenlerle kilo aldırabilmektedir; bir de çok düşük kalorili diyetler yaptıktan sonra bir anda bu diyetleri bırakmak, diyet öncesi kilonuzu bile özler hale getirebilir. Unutmayın; önemli olan zayıf değil güzel, enerjik ve neşeli bir gelin olmanız ve sağlıklı kalmanızdır.Doğru ve dengeli bir beslenme planı ile, hem kısa zamanda, hem de sağlıklı yoldan gelinliğinizi en güzel şekilde taşıyabilirsiniz.

Eğer düğününüz yaklaştıysa, şu hususlara dikkat etmeniz çok işe yarayacaktır:

1)Hedefinizi belirleyin: Eğer zamanınız kıymetliyse doğru kullanmalısınız. İdeal kilonuzun ne olduğunu, ideal kilonuza ulaşmak için kaç kilo vermeniz gerektiğini öncelikle belirleyin. Haftada 0,5-1 kg vermeyi hedefleyerek, kaç haftaya ihtiyacınız olduğunu belirleyerek diyete başlama tarihine karar verebilirsiniz.

2)İyi Beslenin :Sağlıklıbeslenmenin anlamı pahalı besinler tüketmek değildir. Taze sebze ve meyveler, tam tahıllılar, süt ve süt ürünleriyle dengeli ve sağlıklı beslenmek, işlenmiş gıdaları hayatımızdan mümkün olduğunca uzaklaştırmak, enerji düzeyini korumanıza yardım edecektir ve metabolizmanızın yavaşlamasına engel olacaktır.

3)Bol bol su için :Her gün 2 litre civarında su içmek, vücuttan toksinleri atmanıza yardımcı olurken aynı zamanda tokluk hissetmenizi sağlar. Sağlıklı ve dengeli bir diyetin yanında bol su içerek sadece güzel bir vücuda sahip olmakla kalmayacak, ışıldayan bir cilt, parlak saçlar, güçlü tırnaklara da sahip olacaksınız. Makyajınızın miktarı ne olursa olsun, etrafınıza ışık saçtığınızı hissedeceksiniz.

4) Sevdiklerinizden destek alın :Arkadaşlarınızdan, aile üyelerinden, müstakbel eşinizden düzenli egzersiz yapma ve sağlıklı beslenme konusunda sizi motive etmeleri için yardım isteyin. Hemen hemen herkes, düğüne kadar kilo vermeyi dener. Bu yüzden de siz, niyetinizi dostlarınıza ve sevdiklerinize açarsanız, size ihtiyacınız olan bütün desteği vereceklerdir.

5)Beslenme uzmanına başvurun: 6 haftada rahatlıkla 5 -6 kilo verip gelinliğinizin içinde harika görünebilirsiniz. Düzenli ve dengeli bir diyet, ayrıca düzenli sporla birlikte; hedeflediğiniz kiloya sağlıklı bir şekilde ulaşmanız hiç zor değil. Kendinizi hazır hissettiniz an en yakınızdaki beslenme uzmanına başvurarak işe başlayabilirsiniz. Ne kadar kilo vermem gerekli? Boyum, yaşım ve vücut tipime göre ideal kilom nedir? Ne tür bir diyet yapmalıyım? Kilo vermemde bir sakınca var mı? Fazla kilolu olmamın nedeni bir hastalık mı? Kilom sağlığı riske atıyor mu? Zayıflama sırasında mutlaka tüketmem gereken ya da kaçınmam gereken besinler var mı? Sorularına cevap alacağınız en doğru adres, diyetisyeniniz olacaktır.


6) Spor Yapın: zayıflarken, vücudunuzun deforme olmasını istemiyorsanız, spor da çok önemlidir. İster spor salonunda, ister yüzme havuzunda, ister dışarıda tempolu yürüyüşlerle de vücudunuzu şekle sokabilirsiniz. Örneğin haftada mutlaka en az 3 kere, 45 dakikalık tempolu yürüyüşler yapın. Mümkün olduğu kadar hareketli olun.
7) Dinlenin:Dinlenmeye ve toparlanmaya ihtiyacınız vardır. Yeterli süre uyumadığınızda vücudunuz büyük bir miktarda stres altında olacaktır. Stres kortizol seviyesinde bir artışa neden olur ki, kortizol seviyelerindeki düzenli artış yağ birikimine katkıda bulunacaktır ve kilo ve yağ kaybetmenizi zorlaştıracaktır. Vücudunuzun bir mabet olduğunu ve ona bu yolla bağış yaptığınızı düşünün. Bunu bu adımları izleyerek yapacak ve toplam kilo kaybı hedefinize ulaşmak adına doğru yolda olacaksınızdır! Bu dönem büyük ihtimalle hayatınızda yaşayacağınız en stresli dönemlerden biri olacak. Bu nedenle stres faktörünü göz önüne alarak hareket edin. Sizi strese sokacak insan ve ortamlardan uzak kalmaya çalışın. Stresinizi yemekle atlatan biriyseniz, bol bol çiğ yenilebilen sebzeler ve su tüketin. Ayrıca stresinizi tetikleyebilecek kafeinden mümkün olduğunca uzak durup, bunun yerine sevdiğiniz bitki çaylarını tercih edebilirsiniz. Susuz kalmamaya dikkat edebilir, açlığında stresinizi tetikleyeceğini göz önüne alarak mutlaka ufak da olsa ara öğünler yapabilirsiniz (meyve, süt, ayran, yoğurt vb).

DÜGÜN GÜNÜ GELİN ADAYLARI BESLENMELERİNDE ÖZELLİKLE NELERE DİKKAT ETMELİDİR?
Uzun bir gece sizi bekliyor, gecenin ilerleyen saatlerinde uykusuzluk ve mide problemleri çekmemek için düğün günü hafif yiyecekler ve küçük porsiyonlar tercih edilmelidir. Pilav, makarna, kızartma ve ağır bir tatlı tüketiminden kaçınarak yemek sonrasında oluşabilecek ağırlık, hazımsızlık ve uyku hali engellenebilir. Büyük günün vereceği stres ve heyecanı yenmek için gün içerisinde melisa ve papatya çayları 1 bardak kadar tercih edilebilir. Yine o gün şişkinliği önlemek adına bol miktarda su içmek, iyi bir tercih olacaktır. Düğün günü ve öncesindeki son birkaç gün sebze meyve ağırlıklı beslenmek, tuz kullanımını minimum düzeye çekmek, şeker ve şekerli ürünleri tüketmemek; sindirim sistemi sorunlarınızdan da kurtularak oluşabilecek şişkinliklerini önlemenizi sağlarken, uykunuz da düzenleyecektir.

GELİN ADAYLARININ DAHA ÇOK FORMDA GÖRÜNMELERİ İÇİN ÖZEL PÜF NOKTALARI
.Gün içinde küçük şekerlemeler yapmak ve günlük hayata kıyasla daha erken saatlerde uyumak; metabolizmanın dinçleşmesi, dolaşımın hızlanması ve sindirim sisteminin korunması adına son derece önemlidir. Düğün gününün tadını çıkartmak için bu sürede alışkanlıklarınızı yeniden yorumlayın. Toksinlerden arınmak adına belli aralıklarla pasif terlemeye yardımcı olabilecek sauna kullanımını olabilir. Gelin hamamı da yararlıdır. Hamama giderek, cildinizi temizlemiş olursunuz.

DÜĞÜN GÜNÜ VE ÖNCESİNDE GAZ, ŞİŞKİNLİK VE HAZIMSIZLIK YAPABİLECEK BESİNLER NELERDİR?
1. Bakla, fasulye, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kurubaklagiller,
2. Bezelye, karnabahar, soya fasulyesi
3. Erik, kayısı
4. Turp, soğan, enginar, kereviz
5. Kızartılmış besinler, yağlı ve soslu besinler
6. Krema içeren tüm besinler
7. Sakız
8. Alkollü ve yüksek kafeinli içecekler
9. Şarküteri ürünleri, sakatatlar
10.Daha önce tüketmediğiniz besinlere de asla bu dönemde girmeyiniz. Daha önce tüketmediğiniz farklı besinlere karşı, vücudunuzun nasıl bir reaksiyon göstereceğini bilmezsiniz ve düğün öncesi son günler yeni besinler denemek için en yanlış zamandır.
11. Tüm bu önerilere rağmen, strese bağlı mide ve gaz problemleri yaşarsanız; günde 1 fincan rezene çayı ile bu problemin üstesinden gelebilirsiniz.
12. Stres yapmayın, stres de yine rahatsızlıklara sebep olur. Gülümseyin.


     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler  
► Düğün Öncesi Diyet Dyt.H.Kübra BAL
► Düğün Öncesi Beslenme Dyt.Turgay KÖSE
► Yeşil Çay ile Zayıflama Dyt.Nursel EROĞLU
► Zayıflama İlaçları Dyt.Aydın GÜL
► Zayıflama Diyetleri Dyt.Turgay KÖSE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Düğün Öncesi Acil Zayıflama' başlığıyla benzeşen toplam 63 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
 
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:34
Top