2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İlk Geceniz ‘ Sertleşmeme Sorunu ’
MAKALE #7105 © Yazan Doç.Dr.Tuncay TAŞ | Yayın Haziran 2011 | 7,126 Okuyucu
İlk geceniz ‘ Sertleşmeme sorunu ’

Sertleşme sorunu, erkeklerin çok hassas olduğu bir konudur. Karşısındaki doktoru da olsa, onu utandıran bu durumu geçiştirme gayreti içerisinde olabilmektedir. Öncelikle bu durumu kabullenin ve gerektiğinde profesyonel destek almaktan çekinmeyin.

Doktorlar bu durumda daha özenli ve alakalıdır. Polikliniğe sertleşme sorunu nedeniyle başvuran erkeklerden rahatlıkla hastalığın öyküsü alınabilmekte iken, polikliniğe uzun süredir, cinsel birleşme olmadığı yakınması ile gelen erkelerden öykü çok zor alınmakta, doktor ek gayret ve sabır göstermektedir. Doktorlar saklanmaya çalışılan durumu görme sanatı üzerine eğitim almıştır. Hastalık saklanır hasta saklar…

Sanılanın aksine erkekler sertleşmelerini daha kundakta kazanıp mezara kadar sürdürebilirler. Sağlıklı olan, normal olan budur. Erkekte sertleşme bozukluğuna “erektil disfonksiyon, empotans, ikdidarsızlık” da denir. “...bir erkeğin sürekli ya da tekrarlayan şekilde, cinsel performans için yeterli penis sertleşmesine ulaşamaması ve/veya bunu koruyamaması” “Bir erkeğin en az 6 ay süreyle seksüel ilişki için yeterli penis sertleşmesine ulaşamaması ve/veya bunu sürdürmede yetersizlik” olarak tanımlanır. Aşağıdaki risk faktörleri sertleşme sorunlarınızı tetikleyecektir.

* Stres
* Sigara kullanımı
* Uyuşturucu madde kullanımı
* Aşırı alkol kullanımı
* Beslenme bozuklukları
* Obezite
* Spor yapmama, hareketsiz yaşam

Stresin tetiklediği ilk gecenizde gergin olmanız normaldir. Gerginliğin sonucu; erkekte kazanılamamış ya da sürdürülememiş sertlik olarak ortaya çıkabilir. Heyecanın tetiklediği başarısızlık korkusu ve onun tetiklediği erkeğin özgüveninin sarsılması; sertleşememe ve diğer sorunların çığ gibi büyümesine sebep olur. Şimdi şu örneklere dikkat edin. Köpeğin kovaladığı bir erkeğin sertleşmesi neredeyse imkânsızdır. Bu örneği çoğaltabiliriz mastürbasyon ya da seks sırasında kapının çalınması, futbol maçının heyecanlı son dakikaları… Buna sebep olan mekanizmanın temelinde heyecan anında vücutta aktif olan hormon sistemin ve diğer mekanizmaların sertleşmeyi engellemesi yatar.

Sertleşme sorunu yaşayan erkek profesyonel destek almazsa eşini gardiyan, hayatını zindan, günlerini ziyan edebilir. Ya da olması gerekeni yapar hiç çekinmeden sıkılmadan profesyonel destek almak için doktora başvurur.

Doktora başvuran sertleşme yakınması olan erkelerin %90’na yakın tedavi olma şansı vardır eğer başvurmazsa altta sıralanan durumlara maruz kalması muhtemeldir.
Kaygı, stres Özgüven kaybı Sosyal ilişkiler üzerinde olumsuz etki Depresyon
İlk gecenizde yeteri kadar sertleşemediğinizi düşünürseniz, şunları unutmayın.
Cinsel mutluluğunuz da sorunlarınız sadece eşinizi ve sizi ilgilendirir unutmayın, ilk gece yaşadığınız bu problemi profesyonel kişiler dışında biriyle paylaşmayın.
Erkekliğe vurmak ya da kontrolü elinde tutmak gibi kaygılarınız varsa bu fikirden vazgeçin kontrolü eşinize bırakmakta çekinmeyin. Siz erkekler, eğer yeteri kadar sertleşmediğinizi düşünürseniz, sakinleşip kontrolü eşinize bırakın. Eğer eşinizin seks hocası gibi davranmaya devam ederseniz gülünç duruma düşeceğinizi kabullenin.
Erkeklerin ilk cinsel deneyiminde gergin olması normaldir. Bu gerginliğin sonucu erkekte kazanılamamış ya da sürdürülememiş sertlik olarak ortaya çıkacaktır. Bu durumda kadının eşine daha çok dokunması tavsiye edilir. Kadının ön sevişmenin kontrolünü ele alması istenir. Kadınlar, cinsel yönden kuvvetli olduğunu ifade eden erkeklerin bu konu hakkında yalan söyleyebileceğini unutmamalı. Elbette eşinize önyargıyla yaklaşmayın fakat gördüğünüze inanın duyduğunuza değil. Eşinize destek olmayı sürdürün, desteğe ihtiyacı olacağını unutmayın, eşinizin ben hallederim demesine kanmayın.
Özgüveniniz sizin sertliğinizin kalitesini belirleyen önemli etkenlerdendir. Özgüveninizin olduğu taklidi yapmayın, eğer yoksa kabullenin kazanmaya çalışın. Bilgisizliğinizin suçunu cinsel organınızda ve eşinizde aramayın günahı onlara atmayın.
Cinsel birleşmeden önce ön sevişmenin süresinin uzun tutun.

Profesyonel destek almadan önce stress durumunun ortadan katlığı zamanı bekleyin, birleşmeyi tekrar deneyin.



Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"İlk Geceniz ‘ Sertleşmeme Sorunu ’" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Doç.Dr.Tuncay TAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Doç.Dr.Tuncay TAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tuncay TAŞ Fotoğraf
Doç.Dr.Tuncay TAŞ
İstanbul
Doktor "Üroloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Doç.Dr.Tuncay TAŞ'ın Yazıları
► Sigara Sorunu Dr.Serhat İPEKÇİ
► Sertleşme Sorunu Dr.Mehmet Levent SOYLU
► Yüz Kızarması, Kızarıklığı Sorunu ÇOK OKUNUYOR Op.Dr.Bayram Ali ÖZUSLU
► Hayır Diyememe Sorunu Dr.Ofelya CABRAL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'İlk Geceniz ‘ Sertleşmeme Sorunu ’' başlığıyla benzeşen toplam 85 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Cinsel Bitkisel Ürünler Mayıs 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:12
Top