2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ameliyatsız Liposuction Zeltiq Coolsculpting
MAKALE #7219 © Yazan Dr.Arda KATIRCIOĞLU | Yayın Temmuz 2011 | 8,835 Okuyucu
ZELTIQ™ in CoolSculpting™ tedavisi vücudun göbek, yan bölge, sezeryan doğum sonrasında oluşan alt karın, sırt, basen, bacak gibi bölgelerinde oluşan yağ birikimlerinin %20 ile %40 oranında kalıcı olarak azalmasını sağlayan bir tedavidir. Her yaştan erkek ve kadınlara uygulanabilen, özellikle yoğun tempolu iş ve özel yaşamlarından ödün vermek istemeyen kişilerin tercih ettiği ağrısız, acısız, zahmetsiz ve sadece bir seanslık bir işlemdir.

Zeltiq ameliyatsız liposuction yöntemi, bugün uygulanan diğer yöntemlerden daha gelişmiş ve farklı bir yöntemdir.

Zeltiq Soğuk Lipoliz Kimlere Uygulanabilir?

· Vücudunuzun belirli bölgelerinde bir türlü eritemediğiniz bölgesel yağlanmalarınız varsa,
• Bu yağlarınızdan artık kurtulmak istiyor ama bunu doğal yollarla yapmak istiyorsanız,
• İlaç ya da kimyasal madde almayı tercih etmiyor, cerrahi bir müdahaleyi hiç düşünmüyorsanız,
• Böyle bir tedavi için birkaç saatten fazla zaman ayırmak istemiyorsanız,
• Cerrahi bir müdahale yaptırıp daha sonra günlük yaşamınıza dönmek için günlerce iyileşmeyi beklemek istemiyorsanız ve tüm bunları doğal görünümünüzü bozmadan yapmak istiyorsanız, ZELTIQ™ sizin için uygun bir yöntemdir.
ZELTIQ, hamileler ve soğuğa alerjisi olanlar haricinde bay bayan herkese uygulanabilmektedir.

Zeltiq Sistemi Nasıl İncelme Sağlıyor?

Soğuk lipoliz “Zeltiq” yönteminde cilt altındaki yağ tabakası cilde zarar vermeden kusursuz bir kontrolle soğutulmaktadır. Önceden belirlenen bir zaman diliminde uygulanan soğutma yağ hücrelerinin apoptozis sürecine girmelerine sebep olmaktadır.
Apoptozis yani programlanmış hücre ölümü, yağ hücre fonksiyonları küçülmesi geri dönüşümsüz kaybı anlamına gelmektedir. Ölü yağ hücreleri vücudun doğal inflamatuvar sistemi ile vücuttan atılarak, zaman içersinde yağ tabakasında önemli bir miktarda yaklaşık %20-40 oranında incelme meydana gelmesini sağlar.

Zeltiq Coolsculpting Hangi Bölgelerde Uygulanabilir?

Soğuk lipoliz; göbek, bel, alt-üst karın, sırt, sütyen alt bölgeleri, bacak, basen ve kollara uygulanabilmektedir.

Zeltiq Nasıl Uygulanmaktadır?

Soğuk lipolizin uygulanacağı bölge ya da bölgeler doktorunuz tarafından belirlendikten sonra cildinizin korunması için ıslak mendil benzeri koruyucu özel bir malzeme vücudunuzun ilgili bölgesine kaplanır.

Daha sonra cihazın uygulama başlığı belirlenen bölgeye yaklaştırılır. Bundan sonrası Zeltiq cihazı tarafından yapılır. Hafif bir vakum ile cihaz otomatik olarak ilgili bölgeyi haznesinin içine çeker ve yaklaşık bir saat sürecek tedavisine başlar. İşlem sırasında cihaz yağ tabakasının bulunduğu alanı soğutur. Uygulama sırasında, tedavinin uygulandığı bölgeye bağlı olarak kişi oturur ya da yatar durumda kalır, gazete-dergi okuyabilir, TV izleyebilir ya da müzik dinleyebilir.

Zeltiq Ağrılı Bir Yöntem midir?

Zeltiq uygulaması tamamen ağrısız bir yöntemdir, hastalar 1 saat boyunca diledikleri şeyle meşgul olabilirler.

Zeltiq Sonrasında Neler Oluşmaktadır?

İşlem sonrasında, ilgili bölgede kızarıklık ve geçici bir kaşınma-uyuşma hissi oluşsa da bu çok kısa bir süre sonra ortadan kalkar ve kliniğe girdiğiniz gibi yürüyerek çıkabilirsiniz. Zaman içerisinde 2 ile 4 ay arasında bir sürede, uygulamanın yapıldığı bölgede %20 ile %40 oranında bir incelme meydana gelecektir.

Zeltiq Kaç Seans Uygulanır?

Zeltiq soğuk lipoliz sadece 1 seans uygulanmaktadır. Bu tek seans yağların %20-40 azalmasını sağlamaktadır.

Zeltiq Uygulama Seansı Ne Kadar Sürer?

1 bölgeye uygulama 1 saat sürmektedir. Örneğin hasta her iki bel bölgesine uygulama yaptıracaksa işlem 2 saat sürecektir.

Zeltiq Soğuk Lipoliz Uygulaması Sonrasında Sonucu Ne Zaman Görebilirim?

3. haftadan itibaren gözle görülür etkiler ortaya çıkar, 1.5 ayda belirginleşir, 4 ay boyunca da etki ve yağların azalması olumlu yönde devam eder.

Zeltiq Soğuk Lipolizin Yan Etkisi Var mıdır?

Uygulama yapılan alanda geçici kızarıklık, belirli bir süre boyunca da uyuşukluk olacaktır. Bunların haricinde bir yan etki yoktur.

Zeltiq Uygulaması Yaptırdım, Sonuç İçin Diyet Spor Gerekli mi?


Hayır, sonuç almak için hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Elbette kilo almamaya gayret göstermek genel sağlık açısından faydalı bir durumdur.

Zeltiq Soğuk Lipoliz Sonuçları Kalıcı mıdır?


Zeltiq diğer bütün medikal yöntemlerden farklı olarak tıpkı liposuction gibi yağ hücre sayısını azaltır, bu yüzden elde edilen sonuçlar kalıcıdır.

Zeltiq Soğuk Lipoliz Fiyatları Nedir?

Soğuk lipoliz fiyatları uygulama yapılacak alan adedine göre değişmektedir. Eğer problemli olan bölgeleriniz için tedavi fiyatlarını öğrenmek istiyorsanız doktorunuza muayene olmanız gerekmektedir.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ameliyatsız Liposuction Zeltiq Coolsculpting" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Arda KATIRCIOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Arda KATIRCIOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Arda KATIRCIOĞLU Fotoğraf
Dr.Arda KATIRCIOĞLU
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi10 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Arda KATIRCIOĞLU'nun Makaleleri
► Liposuction (Liposakşın) Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Liposuction (Yağ Alma) Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Liposuction - Yağ Aldırma Dr.Güner UYSAL
► Liposuction (Yağ Aldırma) Ameliyatı Op.Dr.Aliye Ceyla ÖZBAYOĞLU
► Yağ Aldırma ve Lazer Liposuction Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
► Lazer Liposuction (Lazerlipo) Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
► Ameliyatsız Yüz Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Op.Dr.Ayşe BARUTÇU
► Ameliyatsız Estetik Dr.Güner UYSAL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Ameliyatsız Liposuction Zeltiq Coolsculpting' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Penis Estetiği Temmuz 2012
► Kepçe Kulak Estetiği Şubat 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:14
Top