2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vajinismus ve Gebelik
MAKALE #7427 © Yazan Op.Dr.Ebru ZÜLFİKAROĞLU | Yayın Eylül 2011 | 8,764 Okuyucu
VAJİNİSMUS ve GEBELİK

Vajinismuslu hastaların cinsel birleşme olmadan da gebe kalmaları son derece nadir olsa da mümkün. Vajinismuslu eşlerin dış genital bölgesine ejekulasyon sonucu atılan spermler hareket edebilirler. Önce vajinaya, vajina içinden de rahim ve sonrasında tüplere ulaşarak ovulasyonla atılmış bir yumurtayı dölleyerek gebelik oluşumuna neden olabilir. Cinsel birleşme olmadan kızlık zarının hala olduğu, bakire bayanlarda da benzer gebelik tabloları ile karşılaşmaktayız.

Kliniğimize vajinismus tedavisi için başvuran hastalarımızın en büyük arzuları çocuk sahibi olabilmek ve ailelerinin devamlılığını sağlamak. Daha önceden yanlış tedavi merkezlerinde yanlış tedavi uygulamaları nedeniyle vajinismus tedavisinin başarılı olacağına inançları kalmayan hastaların çoğunun direk çocuk sahibi olabilmek için tüp bebek merkezlerine başvurduklarına da tanık oluyoruz. Her ne kadar çiftlerin tüp bebek veya aşılama ile çocuk sahibi olma şansları olsa da, vajinismus ve cinsel problemleri çözüme ulaşamayacaktır.

Cinsel birliktelik yaşayamamış çiftlerin çocuk sahibi olmak için başvurdukları tüp bebek veya aşılama ile gebelik şansları % 30- 40 oranında değişmektedir. Kullanılan hormon ilaçlarının yan etkisi, tedavi için geçen zamanın yorucu ve uzun olması ve yüksek maliyeti bu tedavi sırasında mutlaka gözönünde bulundurulmalıdır.

Tüp bebek tedavisi ile yorucu, stresli bir tedavi ile sonrasında yaşadıkları başarısızlık cinsellikle birlikte yaşadıkları hayal kırıklığını daha da derinleştirecek ve mutsuzluklarını artıracaktır.

Oysa vajinismusun doğru tedavi merkezlerinde ortalama 3 veya 4 gün içinde yapılabilecek % 100 tedavisi ile hem doğal yollardan gebelik şansınızı hem de kalıcı olarak cinsel probleminizi çözme şansınızı yakalayacaksınız.

Çoğu zaman vajinismusu görmezden gelip zaman içinde bu problemin kendiliğinden geçeceğini düşünen çiftler maalesef sorunlarında çözüme ulaşamaz ve hayal kırıklıkları daha da derinleşir. Başlangıçda vajinismusun ne olduğunu bile bilmeyen çiftler üzerlerinde nazar olduğunu düşünerek büyücü ve cinci hocalara başvurmaktadırlar. Problemi aşamadıkları zaman genital organ yapısında bir sıkıntı olabileceği düşüncesiyle doktorlara başvurabilmektedirler. Çoğu zaman kas gevşetici ilaçlar ve ağrı kesici özelliği olan krem önerileri hastalarımızda rahatlama sağlamadığı gibi tedaviye olan inançlarının daha da azalmasına neden olmaktadır. Bazı hastalarımızda ofis ortamında uyutularak veya belden alt bölgesinin uyuşturularak cinsel birliktelik denemeleri yaptıklarını öğreniyoruz. Yine endikasyonu olmadan kızlık zarı çıkartılması da vajinismus tedavisinde umutsuzluklara neden olmaktadır.

Vajinismus problemininin çözüme ulaşması ile çiftlerin birbirleri ile iletişimi daha da güçlenir ve sosyal ortamlarda kendilerine olan güvenleri artar. Hem özel hayatlarında hem de iş hayatlarında daha mutlu ve huzurlu hissederler.

Vajinismus sorunununda başarıya ulaşmış hastalarımızın hemen hepsi tedavi sonrası hayatlarından bir sanki bir sis perdesinin kalktığını ve bu kadar kolay tedavi olabileceklerini tahmin etmediklerini şaşkınlıkla ifade ederler.

Vajinismuslu hastalar çoğu zaman kendilerinin gerçekten vajinismus olmadığını ve zaman içinde bu problemin kendiliğinden düzeleceğini düşünürler. Birlikteliklerinde belli bir süre geçip hala cinsel ilişkiye giremediklerinin farkına vardıklarında da tedavi için pek çok mazeret öne sürerler ve tedavi olmaktan kaçınırlar. Ancak bu süre içinde çiftlerin ilişkilerinde pek çok geri dönüşü olmayan hasarların geliştiğine tanık olmaktayız.

Vajinismuslu çiftler eğer bir şekilde tedavi kararı alıp, uygulamaya geçtiklerinde ise maalesef yanlış merkezlerde yanlış tedavi yöntemlerinin uygulanması çiftlerde gereksiz para ve zaman kaybına neden olmaktadır.

Zaten tedaviye çok çekinerek gelen çiftlerin tedavi olacaklarına yönelik inançları tükenerek, hayal kırıkları yaşamaktadırlar. Bu nedenlerden dolayı vajinismuslu çiftlerin tedavi alacakları klinikleri çok iyi araştırmalarını öneririz.

Uygulanan YANLIŞ TEDAVİLER nedeniyle depresif ruh hali, kendilerine güvensizlik daha da derinleşir ve sonraki ilişkilerde kasılmalar daha da fazlalaşır.

Bu tip tedavi yaklaşımlarının hepsinde vajinismusun kalıcı olarak tedavisinin mümkün olmadığı için çiftlerin tedavi sonrasında çoğu zaman başarılı tedavi olacaklarına yönelik inançlarının tamamen yok olduğunu görmekteyiz. Bu tedavilerle geçen süre içinde gereksiz para ve zaman kaybının yanı sıra çiftlerin ilişkilerinin negatif yönde etkilendiği bir gerçek.

Önerilmeyen bu tedavilerle hastaların karamsarlıkları ve endişelerinin daha da yoğunlaştığı ve sorunun çözümü yerine daha da büyüdüğü unutulmamalıdır
Evliliklerinin başında birbirlerini çok seven çiftler, sorunu görmezden geldikçe birlikteliklerinde de geri dönüşü olmayan sorunlarla karşılaşmaya başlarlar.

Vajinismus problemi için kliniğimize başvuran çiftlerin ağrısız, ilaçsız ve tamamen bilimsel yöntemlerle ortalama 3 veya 4 gün içinde KESİN olarak tedavileri mümkün.

CİNSEL TERAPİST JİNEKOLOG OP DR EBRU ZÜLFİKAROĞLU

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Vajinismus ve Gebelik" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Ebru ZÜLFİKAROĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Ebru ZÜLFİKAROĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ebru ZÜLFİKAROĞLU Fotoğraf
Op.Dr.Ebru ZÜLFİKAROĞLU
Ankara
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi149 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Ebru ZÜLFİKAROĞLU'nun Yazıları
► Gebelik Öncesi Dönem ve Gebelik Takipleri Prof.Dr.İlker GÜNYELİ
► Dış Gebelik (Ektopik Gebelik) Prof.Dr.Alparslan BAKSU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Vajinismus ve Gebelik' başlığıyla benzeşen toplam 39 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:06
Top