2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vücudunuzu Detoksla Temizleyin, Selülitlerinizden Kurtulun
MAKALE #7444 © Yazan Dyt.Erinç KUTLU | Yayın Eylül 2011 | 4,370 Okuyucu
VÜCUDUNUZU DERİNLEMESİNE TEMİZLEYİN! “DETOKS DİYETİ” YAPIN

Her gün yaşadığınız ortamı, evinizi, işyerinizi temizler düzenlersiniz ve mutlaka detaylı bir temizlik günü de olur. Peki her gün yaşadığınız, sizi taşıyan, bütün o gündelik işlerinizi yapmanızı sağlayan eviniz yani vücudunuzu temizliyor musunuz?

Vücudunuza beslenmek için birçok besin alıyorsunuz. Hayatımızı idame ettirmek için her gün yağlı, tuzlu, şekerli besinler tüketiyoruz ve bunların arasında alkollü içecekler, katkı maddesi içeren ve toksik maddeler oluşturan besinler de var. Bu besinler vücudunuzda toksik maddeler biriktiriyor ve metabolizmamızın düzgün çalışmasına engel oluyorlar. Yaşadığımız şartlar göz önüne alındığında bu tür gıdalardan ne yazık ki kaçamıyoruz. Toksinler vücudumuzda barsak duvarında veya vücudun diğer organlarında yağ dokusu, tümör veya sertleşmiş mukus tabakası olarak biriktiğinden derinlemesine temizlik de şart oluyor. Burada devreye detoks diyetleri giriyor.

Peki nedir bu detoks diyeti?

Detoks diyetleri uzun süreli uygulanacak bir beslenme şekli değildir. 3-21 günlük detoks diyetleri vardır ve bunlardan hangisinin size uygun olduğunu bir beslenme uzmanı karar vermelidir. En önemli kural bol su içmektir. Bunun yanı sıra bitki çayları da tüketebilirsiniz. Kahve veya siyah çay gibi kafein içeren içeceklerin yanı sıra alkollü içeceklerden de uzak durmalısınız.

Detoks diyeti için vücudunuzu toksinlerden uzak tutmalı, vücudunuzu yoran sindirimi zor besinleri tüketmemelisiniz. Örneğin hazır gıdaları tüketmek yerine sebze ve meyveyi bol bol tüketmelisiniz. Et ve et ürünlerini hatta protein içeriği yüksek olan besinleri özlemeniz için de güzel bir fırsat. Hatta vücudunuzun dinlenmesi için iyi bir tatil dönemi. Detoks diyeti ağır bir diyettir ve muhakkak doktora veya beslenme uzmanına danışılarak yapılmalıdır. Düşük tansiyonlu kişiler ya da yorucu bir işte çalışanlara bu diyet önerilmez. Kendinize zaman ayırabileceğiniz bir tatil döneminde uygulamanız önerilir.

Bu şekilde bir arınma diyeti vücudunuzdaki toksin maddelerin atılmasına ve metabolizmanızın çok daha iyi çalışmasına neden olacaktır. Böylelikle vücudunuza iyi bir yatırım yapmış olacaksınız. Bunun yanı sıra detoks diyetleri kilo vermenizi de sağlamaktadır.

Vücudunuzu derinlemesine temizleyin ve dinlenmesi için ona bir şans verin.

SELÜLİTLERİNİZDEN KURTULABİLİRSİNİZ

Yazın gelmesiyle tatil planları başladı ve sahillere gitme vakti geldi. Bikini ve mayoları giymekten en çok çekindiğimiz görüntü ise selülit. Her yaştan ve kilodan kadının yaşayabileceği bu sorundan kurtulmak aslında çok basit. Beslenmenize bağlı olarak yağ dokuları kasların arasında sıkışır ve sertleşir, böylelikle selülit oluşur. Bu nedenle beslenmenizi düzenleyerek ve birkaç egzersiz hareketi yaparak selülitsiz bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

Selülitlerinizden kurtulmanız için birçok yeni ve gelişmekte olan uygulamalar yapılıyor. Bir akşamda kurtulabileceğiniz bir sorun olmamakla birlikte bu tür uygulamalar selülitlerinizden sizi kısa süreliğine uzaklaştırır. Kesin ve daimi bir sonuç almak istiyorsanız sabırlı olmalı ve uzun süre size önerilen beslenme ve egzersiz programlarını uygulamalısınız.

• Vücudunuzu temizlemek için bol lif içeren besinleri tercih etmelisiniz. Tam tahıllı ekmek, kepekli pirinç, kepekli makarna ve kabuklu meyveleri beslenmenize ekleyin. Lif içeriği yüksek olan besinler vücudunuzu toksinlerden arındırır. Bunu yanı sıra meyve ve sebzeler yağ oluşumunu da engeller.

• Su tüketimi selülitle savaşınızda en güçlü askeriniz. Onu ihmal etmemeli ve günde en az 8-10 bardak su tüketmelisiniz. Özellikle yaz aylarında bu miktar da yeterli olmayacağından yaz aylarında bu miktarı arttırmalısınız. Su tüketerek ödem sorununuzu ortadan kaldırır, cildin nemini ve elastik yapısının bozulmamasını sağlarsınız. Kuşkonmaz ödem konusunda en iyi besindir.

• Su oranı yüksek olan meyve ve sebzelerin yerini günlük beslenmenizde arttırmalısınız. Portakal, kavun, salatalık, kabak, marul, roka, domates gibi su içeriği yüksek olan besinleri tercih etmelisiniz.

• Tuz selülit oluşumuna en iyi yardımcıdır. Sodyum oranı arttıkça vücudunuzdaki ödem de artar. Bu nedenle yemeklerinize tuz eklememelisiniz. Bunların yanı sıra sucuk, sosis, füme yiyecekler, et/tavuk bulyon, soya sosu, ketçap, turşular, salamura besinler de tuz oranı yüksek olan besinlerdir. Bu nedenle sofra tuzu ile birlikte bu ürünleri de beslenmenizden çıkarmalısınız.

• Alkolden uzak durmalısınız. Alkol tüketimi vücudunuzda yağ oluşumuna neden olur ki yağ selüliti besleyen en iyi kaynaktır.

• Kafeinin çok tüketilmesi su kaybına neden olur ki selülitlerden kurtulmak için suya çok ihtiyacınız var. Bu nedenle kahve alışkanlığınız çok ise kafeinsiz olanları tercih etmelisiniz.

• Yağlı besinlerden uzak durmalısınız. Fast food tüketmemeli ve kızartma yerine daha sağlıklı pişirme yöntemleri ile pişirilmiş besinleri tüketmelisiniz.

• E vitamini içeriği yüksek olan besinleri beslenmenize ekleyin, böylelikle cildinizin güzelleşmesini de sağlarsınız. Badem, ceviz, fındık gibi yağlı tohumlardan günde 1 avucu geçmeyecek şekilde tüketebilirsiniz. Balık ise en iyi E vitamini kaynaklarından biridir.


Görüldüğü gibi kısa süreli uygulamalar yerine beslenmenizi düzenleyerek kalıcı olarak selülitlerinizden kurtulabilirsiniz.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Vücudunuzu Detoksla Temizleyin, Selülitlerinizden Kurtulun" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Erinç KUTLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Erinç KUTLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Erinç KUTLU Fotoğraf
Dyt.Erinç KUTLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi7 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Erinç KUTLU'nun Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Vücudunuzu Detoksla Temizleyin, Selülitlerinizden Kurtulun' başlığıyla benzeşen toplam 8 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ramazan Ayında Beslenme Eylül 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:23
Top