2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsel Fantezi Olmalı Mı, Olmamalı mı?
MAKALE #7528 © Yazan Psk.Dnş.Melis BERK | Yayın Ekim 2011 | 17,441 Okuyucu
Kişinin kafasında cinsel coşkuyu arttıracak nitelikte hayaller canlandırmasına cinsel fantezi denir. Cinsel fanteziler cinsel arzusu olan her insanın gerek duyduğu, cinsel heyecanı arttıran ve orgazmı kolaylaştıran bir yoldur. İnsanların çoğu mastürbasyon yaptıkları esnada ya da cinsel birleşme sırasında kafalarında birtakım fantezi sahneleri yaratırlar. Bu fantezileri düşünmek onların cinsel eylem esnasındaki istek ve coşkularının artmasına yardımcı olur.

Cinsel fanteziler bazen çok canlı ve net olabildiği gibi bazen de çok belirsizdir. Kişinin hayallerinde yer alan kişiler gerçek kişileri yansıtabileceği gibi tamamen hayal ürünü kimliklerden de oluşabilmektedir.

Sanılanın aksine sadece erkekler değil kadınlar da cinsel fantezi kurarlar. Ancak bunu eşlerine ifade etmekte zorlanırlar. Çünkü “Bunu nereden biliyorsun?”, ya da “Daha önce böyle bir şey yaşadın mı?” sorularına maruz kalıp suçlanıp yargılanmaktan korkarlar. Halbuki bu hayaller öğrenme yoluyla değil tamamen kişinin yaratıcılığını kullanıp hayal kurması yoluyla ortaya çıkar. Ancak toplumumuzdaki ayıp, günah kavramları o kadar baskındır ki hemen her konuda sınırsız hayal kurabilirken iş cinselliğe gelince hayallerimiz sınırlanır. Böyle şeyler düşünmekten çekinir, utanır ve suçluluk duyarız.
Cinsel fanteziler, kişinin cinsel ilişkiden önce partneriyle paylaşacağı anın hayalini kurarak cinsel isteğini arttırmasında ciddi bir rol oynar. Ayrıca kadın ve erkeğin daha kolay orgazma ulaşmasına yardımcı olur. Cinsel fantezi kurmak özellikle ileri yaşlarda cinsel istek problemi yaşayan çiftlerin cinsel isteklerini arttırarak uyarılma kolaylığı sağlamaktadır.

Çoğu çift istekleri ve fantezileri hakkında konuşmak yerine toplum tarafından kazandırılan cinsel mitlerden dolayı sessiz kalmayı tercih ederler ve monoton bir ilişki yaşamayı kabullenip, fantezinin ilişkinin heyecanını arttıran bir etken olduğu gerçeğini görmezden gelirler. Oysa cinsel fantezi kurdurma cinsel sorunları ortadan kaldırmak için cinsel terapistlerin en çok verdiği ev ödevleri arasında yer almaktadır. Özellikle de çiftin cinsel isteğini ve performansını engelleyen bazı problemler varsa cinsel hayatı canlandırmak ve çiftin hazzını arttırmak için cinsel fantezi kurmak bir tedavi biçimi olarak kullanılmaktadır.

Fanteziler hayal dünyasında kaldığı ve kişinin kendisine, partnerine ya da topluma zarar vermediği sürece zararsızdır. Cinsel fanteziler gereklidir ancak sınırı çok önemlidir. O sınır aşıldığında sapkınlığa varan sonuçlara da neden olabilmektedir. Örneğin; anne, baba, kardeş, akrabalar, çocuklar ve hayvanlarla ile ya da homoseksüel cinsel ilişki kurma fantezisi uygun değildir. Sadist, mazoşist ve tecavüz sahnelerinin olduğu fanteziler acı çekmek ve acı vermekle yani saldırganlıkla ilgili olduğu için uygun değildir, çünkü cinsel ilişki kurmak romantik bir eylemdir. Her şey düşünmekle başlar. Kişi böyle şeyleri düşünerek bu görüntüleri beyninde normalleştirebilir ve sadece hayal olan şeyler birden gerçeğe dönüşebilir. Buda kişiyi sapkınlığa giden bir yola sürükler.

Ayrıca fanteziler cinsel olarak uyarılmak, zevk almak ve orgazma ulaşmak için bir zorunluluk haline gelmişse tehlike başlamış demektir. Birçok erkek ve kadın bedenin belli bölgelerinden cinsel olarak uyarılırlar. Bu normal bir durumdur ancak bir erkek, kadınların ayaklarından başka hiçbir yerinden tahrik olmuyorsa bu fetişizme girer ve normal dışı bir durumdur. Yani, herhangi bir durum, nesne ya da fantezinin sapkınlık olarak kabul edilmesi için tekrarlayıcı, sabit, kişiye ve diğer insanlara zarar veren nitelikte ve cinsel uyarılma sağlamak için zorunlu olması gerekir.

Bunların dışında ilişkiye farklılık katmak için yatak odası dışında evin herhangi bir yerinde cinsel ilişki yaşmak, yeni ve erotik içi çamaşırları kullanarak ya da değişik ses ve ışık ortamları kullanarak monoton ilişkiyi canlandırmak için kullanılan fanteziler normal ve bazı durumlarda gereklidir.


Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cinsel Fantezi Olmalı Mı, Olmamalı mı?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Melis BERK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Melis BERK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Melis BERK Fotoğraf
Psk.Dnş.Melis BERK
Adana
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Melis BERK'in Makaleleri
► Cinsel Fantezi Nedir? Abdullah ÖZER
► Evlilik Gerçekçi Olmalı Psk.Namık ACAR
► İyi Bir Ana Okulu Nasıl Olmalı ? Psk.Dnş.E.Aygül ÇELİK İNCİ
► Ergene Yaklaşım Nasıl Olmalı? Psk.Dnş.Nurullah SARI
► Çocuğum Ne Kadar Özgür Olmalı? Psk.Dnş.Alaaddin DEBGİCİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Cinsel Fantezi Olmalı Mı, Olmamalı mı?' başlığıyla benzeşen toplam 39 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Vajinismus Erkekleri Eylül 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:40
Top