2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diş Beyazlığında Beyond ve Beyazlatma Hakkında Sıkça Sorulanlar
MAKALE #7607 © Yazan Dt.Murat TOPALOĞLU | Yayın Ekim 2011 | 5,937 Okuyucu
Diş Beyazlığında “Beyond”

Beyazlatma işleminde kullanılan maddeler oksijen açığa çıkarır ve oksijenin ayrılmasıyla birlikte dişin rengi de açılır.

Dişlerin kaybettiği beyazlığını geri kazanmak için uygulanabilecek yöntemler arasında en hızlı ve en etkili diş beyazlatma sistemi “Beyond”dur. Bu yöntemde beyazlatma ürünü direkt olarak dişler üzerine uygulanır.
Diş hekimi dişetlerini ve yumuşak dokuları beyazlatıcı ajanın etkisinden korumak için koruyucu jel ile kapatır. İlaç uygulandıktan sonra Beyond sisteminin özel hava soğutması eşliğinde ışık uygulayan cihazı ile beyazlatma işlemine başlanılır.

Beyond sisteminde anında sonuç alınabilmektedir.Beyazlatma, ağız hijyeni iyi olan sağlıklı diş ve dişetlerine sahip hastalarda güvenle uygulanabilmektedir.

Dişlerimizin doğal, beyaz ve düzgün sıralanmış olması, yüzümüzdeki önemli estetik ayrıntılardan biridir. Hoş görünümlü ve asli fonksiyonunu yerine getiren dişlerin kişinin yaşamına pozitif katkı sağladığı bir gerçektir. Estetik diş hekimliği'nde diş beyazlatma 'nın önemi büyüktür. Dişlerimizde travma, sigara, çay ve kahve tüketimi, çocukluk yaşlarında kullanılan antibiyotik gibi nedenlerden renklenmeler oluşur. Diş beyazlatma ile gülüş estetiğini bozan renklenmeler giderilebilmektedir. Diş klinimiz'de hasta güvenliği ve rahatı için beyazlatma sistemlerinin en iyi geliştirilmiş ışık filtreleme sistemine sahip olan Beyond Polus Diş Beyazlatma Sistemi uygulanmaktadır. Beyond polus cihazının diğer beyazlatma cihazlarından ayıran en önemli özelliği filitreleme sistemine sahip olmasıdır. Ultraviyole ışınlarını filitrelediği için beyazlatmadan önce yapılmış ağızda bulunan eski kompozit dolgulara zarar vermez, dişeti'nde koyu renk oluşumuna yol açmaz.


BEYOND diş beyazlatma sistemi bu sektörde en son teknolojiyi kullanarak 1 saatten daha kısa bir zamanda istenilen beyazlığı ve estetiği sağlayabilmektedir.

Düzenli diş fırçalama ile yıllar boyunca dişlerimizin üzerinde oluşan kahve, çay, sigara boyalı yiyeceklerin oluşturduğu lekelenmelerin önüne geçilebilir; fakat daha derinde ve diş yapısının içine penetre olmuş lekelere karşı diş fırçalamak etkisiz kalabilir.

Beyond diş beyazlatma sistemi dentin kanallarının içine sızarak soğuk ışığının yardımıyla aktive olur ve oksijen moleküllerini kırar, dişlerin derinlerine işleyen lekeler açılır. Beyond diş beyazlatma sistemi dünyada kullanılan en popüler sistemlerden biridir, Hassasiyeti çok aza indiren jeli ile beraber kullanılan soğuk ışık, en hızlı , en nazik ve en etkili beyazlatma yöntemini sunar.
Yapılan Bilimsel çalışmalarda; dişlerde VITA skalasına göre 5 ton ila 14 ton arasında renkte açılma görülmüştür. Sonuçlar göstermiştir ki; BEYOND beyazlatma yöntemi diğer ev beyazlatma kitlerinden ve karşılaştırılan ürünlerden %30 daha iyi sonuç vermektedir

DİŞ BEYAZLATMA HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

1. Eğer dişlerimi beyazlatmak istersem hangi yöntemleri kullanabilirim? En etkili yöntem hangisidir?

Dişleri beyazlatmak için farklı yöntemler vardır. Birincisi diş hekimi yardımıyla profesyonel beyazlatma, diğeri ise evde diş hekimi' nin önerisi doğrultusunda uygulanan ev beyazlatma sistemidir. Son yapılan çalışmalarda iki yöntemin aynı anda kullanılmasının etkin bir beyazlatma için gerekli olduğu belirtilmiştir. Kısaca hastanın beyazlatma işlemi ofis tipi ile yapılsa bile rengin kalıcılığı için ev tipi ile desteklenmesi önerilmektedir.

2. Beyazlatma güvenli midir yoksa dişlere zarar verir mi?

Yapılan çalışmalar diş doktoru kontrolünde yapılan diş beyazlatma sistemlerinin kullanımında hiçbir zarar olmadığını göstermiştir. Yapısal değişiklik ve kalıcı hasar oluştuğunu gösteren tek bir araştırma bile yoktur. Diş doktorunuzun florür uygulamaları ile beyazlatma işlemi daha da güvenli bir işlem olmaktadır.

3. Diş beyazlatmanın yan etkileri nelerdir?


Bütün beyazlatma jelleri az çok hassasiyete sebep olur. Bu soğuk sıcak içeceklere ve havaya karşı bile oluşan hassasiyet rahatsızlık verir. Hassasiyet durumunda diş doktorunuzun uygulayacağı topikal florür bu diş hassasiyetini azaltacaktır. Ayrıca hassasiyeti azaltmak için içerisinde potasyum nitrat ve yüksek oranda florür bulunduran diş macunları da işe yarar.

4. Dişlerimin maksimum beyazlaması ne kadar sürecek?


Sonuçlar farklıdır. Bazı dişler 24 dakikada beyazlarken, bazıları için bir iki seans beyazlatma yapmak gerekebilir. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden ne kadar fazlaysa beyazlatma o kadar iyi olacaktır. Antibiyotik kullanımından kaynaklanan grileşmenin beyazlatılması daha zordur ve sonuca ulaşmak daha uzun bir süreç gerektirebilir.

5. Beyazlatma ne kadar süre etkisini korur?


Beyazlatma sonrasında dişlerinizin rengi asla başlangıçtaki rengine dönmez ama bir miktar renkleşme 6 ayla iki yıl arasında oluşur. Beslenme alışkanlıklarına göre bu renklenme farklılık gösterir. Her 6 ay veya yılda bir kez ev tipi beyazlatma ile bakım sağlanması tavsiye edilir.

6. Hamile veya yeni doğum yapanlara diş beyazlatma niye tavsiye edilmez?

Bu konuda bir araştırma yapılmamıştır ama üretici firmalar bu işlemin hamile ve emziren annelerde yapılmasını tavsiye etmezler.

7. Beyazlatma jeli kaplama, porselen kuronlarımı da beyazlatır mı?

Porselen kaplama kuron ve köprüler beyazlamazlar. Yeni beyazlamış dişinizin rengine uyması için bütün bunların değişmesi gerekebilir.

8. Beyazlatma sonrası kahve ve kırmızı şaraptan ne kadar uzak kalmalıyım?

Beyazlatma sonrası yaklaşık 2 gün yani 48 saat boyunca çay,kahve ,sigara ,kola ,kırmızı şarap ,asitli içecekler ve renkli yiyeceklerden uzak kalmak gereklidir,çünkü yapılan beyazlatmanın etkisi dentin tübüllerinde 48 saat boyunca devam eder. Bu süre zarfında da renkli yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalıdır
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Diş Beyazlığında Beyond ve Beyazlatma Hakkında Sıkça Sorulanlar" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dt.Murat TOPALOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dt.Murat TOPALOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Murat TOPALOĞLU Fotoğraf
Dt.Murat TOPALOĞLU
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Murat TOPALOĞLU'nun Makaleleri
► Diş Beyazlatma Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Diş Beyazlatma Dt.Mesut MUTLU
► Tek Diş Beyazlatma Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Beyazlatma Dt.Murat KANLI
► Diş Beyazlatma Dt.Osman NURSAL
► Dişleri Beyazlatma Dt.Aykut TAŞKIN
► Lazerle Diş Beyazlatma Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Beyazlatma (Bleaching) Dr.Dt. Selim AYDIN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Diş Beyazlığında Beyond ve Beyazlatma Hakkında Sıkça Sorulanlar' başlığıyla benzeşen toplam 75 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Süt Dişi Bakımı Aralık 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:35
Top