2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lazer Lipoliz (Lazer Destekli Liposuction) Nedir?
MAKALE #7677 © Yazan Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN | Yayın Ekim 2011 | 7,645 Okuyucu
Lazer lipoliz nedir?

İstenmeyen, bölgesel yağ fazlalıkları günümüzde hepimizin ortak sorunlarından birisidir. Bu yağ fazlalıklarının ortadan kaldırılmasında son dönemlerde kullanılan en etkili yöntemlerden birisi Lazer lipoliz veya diğer bir tanımla Lazer destekli liposuction uygulamalarıdır.

Son zamanlarda liposuction yaptırmaya cesaret edemeyenler için kullanılan ’’Lazer Lipoliz’’ yöntemi, lazer ışığı ile doğrudan yağ hücresinin zarının parçalanması prensibine dayanmaktadır. Bu yöntem ile yağ hücrelerinin hücre çeperlerine yüksek frekanslı lazer dalgaları yollanmakta ve hücre duvarı yıkılarak yağ hücrelerinin doku içerisinde parçalanması sağlanmaktadır. Lazer lipoliz yöntemi etkili, iz bırakmayan, kanamayı önleyen ve kısa sürede iyileşmeye olanak veren ve bandajlama süresinin çok kısa olduğu bir vücut şekillendirme yöntemidir.

Lazer lipoliz yönteminin temel olarak uygulandığı bölgede 3 etki oluşturur:
1- Yağ eritme: Lazer ışığının fotomekanik etkisi ile yağ hücreleri kalıcı olarak parçalanarak bölgesel incelme sağlanmaktadır.
2- Kanamanın durdurulması: Fototermal etki ile damarlar koagüle edilir ve işlem sonrası morarma görülme ihtimali en aza indirgenir
3- Cilt sarkıklığının azaltılması: Lazer ışığının ısı etkisine bağlı olarak fotostimulasyon oluşur bu uygulama yapılan alandaki cildin toparlanamsına ve sarkıklığın ortadan kalkmasına yol açar

Özellikle klasik liposuction metotlarıyla vücut şekillendirmenin zor olduğu kol içleri, çene altı, boyun, üst karın bölgesi, sırt, ayak bilekleri gibi bölgelerde dahil olmak üzere tüm vücut bölgelerine rahatlıkla uygulanabilir. Lazer lipoliz vücudun özellikle birkaç bölgesinde az veya ortalama düzeyde yağ birikimi olan hastalar için son derece idealdir. Tüm vücutta ve ileri derecede yağ birikimi olan hastalarda ise liposuction ile birlikte kullanılırsa, uygulama sonrasında ciltte görülebilecek sarkma ve düzensizlikleri azaltarak elde edilen sonucun daha başarılı olmasını sağlar. Özellikle iç bacak ve kollar gibi bölgelerde cilt sarkıklığını azaltmak için kullanılabilir. Sıklıkla 1 seans küçük bölgelerde yeterli olur daha geniş alanlarda 3- 6 ay ara ile ek seans uygulanabilir.
Lazer lipoliz uygulamaları, uygulanacak alana bağlı olarak lokal anestezi ,sedasyon ( sakinleştirme) veya genel anestezi altında uygulanabilir.

Lazer lipoliz uygulaması öncesi mutlaka ön görüşme yapılıp tıbbi öykü alınır ve kullanılmakta olan ilaçlar sorgulanır, hangi ilaçların tedavi öncesi kesilmesi gerektiği belirlenir. Ön görüşmede tedavi edilecek alan fotoğraflanır ve arşivlenir. Tedavi sonrası alınacak fotoğraflarla karşılaştırma olanağı sağlanır.

Lazer lipoliz uygulaması sonrası iyileşme süresi oldukça kısadır. Bölgesel anestezi ile yapıldığında tedaviden 1-2 saat sonra eve gönderilir. Normal hayata başlama ise genelde 1-2 gün sonra olmalıdır. Genel anestezi uygulamaları sonrası ise 8 - 24 saat gözlem amacı ile hastanede kalınması istenmektedir.

Tedaviden sonra aşırı aktivite, alkol alımı ve ilaç kullanımı sınırlanır, uygulama yapılan alanlara yönelik baskılı pansuman uygulanır. Baskılı pansuman süresi kişinin cilt yapısına ve uygulama yapılan alana göre 2 -14 gün arası uygulanabilir.

Lazer lipoliz uygulaması
hamiler ve emziren annelere, kanama sorunu olan, aktif enfeksiyonu olan, kanserli, diyabetik hastalara uygulanmaz.

Lazer lipoliz uygulamaları özellikle bölgesel 500 cc aşmayan yağ fazlalıklarında tek başına kullanılabilir ve oldukça etkilidir. Yağ dokusu üzerine etkisi hızlı bir şekilde ortaya çıkar ve kalıcı sonuç verir, cilt toparlama amaçlı kullanımlarında etkisi daha uzun bir süreçte ortya çıkmaktadır. Liposuction uygulamalarından çekinen, küçük bir alandaki yağ fazlalığından şikayetçi olan hastalar için etkili ve iyileşme süreci hızlı olan bir yöntemdir
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Lazer Lipoliz (Lazer Destekli Liposuction) Nedir?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Çağhan BAYTEKİN Fotoğraf
Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'in Makaleleri
► Lazer Lipoliz (Lazer Liposakşın) Dr.Muhammet ERKAN
► Lazer Lipoliz Op.Dr.Diren ÇELİK
► Lazer Lipoliz Dr.Yasin ÜNAL
► Lazer Yağ Aldırma, Lipoliz Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
► Yağ Aldırma ve Lazer Liposuction Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
► Lazer Liposuction (Lazerlipo) Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Lazer Lipoliz (Lazer Destekli Liposuction) Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Soğuk Lipoliz Nedir? Ekim 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:50
Top