2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Klasik Tedavilerden Farklı, İlaçsız, Ameliyatsız Migren Tedavisi
MAKALE #7715 © Yazan Op.Dr.Nimet KAŞKARLI | Yayın Kasım 2011 | 5,851 Okuyucu
Halk arasında yarım baş ağrısı diye bilinen , başın ve yüzün yarısını kaplayan özel bir ağrıdır. ağrı bazen enseden başlar, bazen gözden belirli yeri olmayan siddetli bir ağrıdır. Ağrılar bazen bir noktadan yayılır ve tüm bölgeyi etkiler. Birkaç dakika sürebileceği gibi saatlerce hatta günlerce devam eder. Migren, beyinde oluşan herhangi bir hastalığın belirtisi'de olabilir. Başın yarısında zonklamalar, bulantı ve bazen kusma görülür. Gözünün önünde siyah benekler, bulanık lekeler, uçuşur. Bazı kimseler, konuşmakta da zorluk çekerler. Ağrı geldiği zaman, karanlık sesiz bir ortam ister.

Migren hastalığın nedeni


Hehangi bir sebepten dolayı, Boyun atlas omurga ve boyun C2 omurga ekseninde oluşan düzensizlikler ( Eksen kayması) migren hastalığının ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.

Boyun omurgaları tamamen mekanik duzeneklerden oluşur, görevi; Omurga kanalından geçen omurliğimizi korumak , beyin hücresi olan nörönları besleyen damarları muafıza etmek, Yüz, göz ve çevrisindeki sinirları da korumak, Kafatasımızın binlerce değişik fiziksel haraket yapma olanağı sağlamak gibi fonksiyonu vardır.
Migren hastalın'da; Boyun atlas ve C2 omurga eksen kayamaları , beyini besleyen vertebralis damarlar ve yüz bölgesindeki sinirleri baskı oluşturduğundan, bu bölgede gerilim yaratmaktadır, Gerilim belli seviye'ye gelindiğinde, şiddetli baş ağrısı, yüz sinirlerın'da ( tek yada çift taraflı Göz, dudak... vs) hassasiyet, ensede ağrı oluşmaktadır.

Migrenin Özellikleri:

Migrenli atağın (krizin) başlangıcında başın bir bölgesinde başlar. Bu özelliği sebebi ile yarım başağrısı olarak da bilinir. Bazen baş ağrı ile beraber göz, dudak, ense kökü ve sırtına yayılan ağrılar olur, Zonklayıcıdır, giderek şiddetlenir ve genişler, kafa yarısını veya tamamını etkiler. Ağrının şiddeti ve süresi değişkendir. Çok şiddetli olabileceği gibi orta veya hafif şiddette olabilir. Migren atakları bazı hastalarda haftada birkaç kez olurken diğer bir kısım hastada çok seyrek olabilir. Ancak genel bir ortalama ayda 2-3 atak şeklindedir. Beraberinde bulantı veya bulantı ile birlikte kusma, ışık ve gürültüden, sesten rahatsız olma vardır. Normal ışık ve sesler çok rahatsız edici olabilir. Bu yüzden bir kısım hastalar karanlık ve sessiz bir odada yatmayı tercih ederler.

Başağrı (migren) tetikleyen faktörler:

Stres ve Duygular: Emosyonel olaylar migrenin başlamasında önemli role sahiptirler.
Hormonal Değişiklikler: Migrenli kadınların yaklaşık %70'inde ataklar adet döneminde sıklaşır ve şiddetleri artar. Bazı kadınlarda ise migren krizleri sadece adet dönemlerinde olur. Bir kısım kadın hasta özellikle menstrüasyon sırasında olan ağrılarının daha şiddetli olduğunu ifade ederler.
Diyet Faktörleri ve Bazı İlaçlar: Yiyecek ve içeceklerde bulunan bazı maddeler damarlar üzerine direkt etki ederek onları genişletir ve böylece migreni başlatabilirken bir kısım maddeler de daha ziyade dolaylı yoldan etki ederek bazı refleks yollar ile ağrıyı başlatabilirler. Mesela alkol direkt etki ederken kafein ve nikotin gibi maddeler dolaylı yoldan etki etmektedir.
Uyku: Fazla uyku ve uykusuzluk migren krizini başlatabilir.
İklim Değişiklikleri: Bazı migren hastaları iklim ve hava değişikliklerinden etkilenebilirler.Kişisel Alışkanlıklar, Kokular vs: Sigara migreni provoke edebilir. Bazı ağır kokular migreni provoke edebilir, bu durumlardan kaçınılmalıdır.

Migren tedavisi;


Yüm hastalık tedavisinde; hastalığın esas klinik belirtisine yönelik değil nedenini tesbit ederek hastalıktan kurtarmak ve tedavi etmektir.

AHT karma Therapy son zamanlarda migren hastalığı için kullanılan yeni tedavi yöntemi olup, migren hastalığını nedeni'ne yönelik tedavilerdir.

AHT Therapy; Modern ve geleneksel tıbbı senteze ederek geliştirilmiş Ameliyatsız, İğnesiz , İlaçsız , Çok yönlü tedavi yöntemidir

AHT therapy; Geleneksel Çin tedavisi Tui na, Amerika birleşik devletleri chiropractic, Activator cihaz Ve diğer omurga eklem, disk düzeltme karma tedavi yöntemilerden oluşmaktadır


AHT therapy; Boyun Atlas ve C2 omurga kayması, Sinir ve damar sıkışmasıdan oluşan migren ağrısı için kullanılan yeni tedavi yöntemdir
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Klasik Tedavilerden Farklı, İlaçsız, Ameliyatsız Migren Tedavisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Nimet KAŞKARLI'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Nimet KAŞKARLI'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nimet KAŞKARLI Fotoğraf
Op.Dr.Nimet KAŞKARLI
İstanbul
Doktor "Genel Cerrahi"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Nimet KAŞKARLI'nın Makaleleri
► Akupunkturla Başağrısı ve Migren Tedavisi Dr.Cemalettin EKMEKCİOĞLU
► Ameliyatsız Bel ve Boyun Tedavisi Dr.Mehmet PORTAKAL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Klasik Tedavilerden Farklı, İlaçsız, Ameliyatsız Migren Tedavisi' başlığıyla benzeşen toplam 62 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:12
Top