2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Estetik Diş Hekimliğinde Acil Çözümler
MAKALE #7748 © Yazan Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU | Yayın Kasım 2011 | 6,016 Okuyucu
Diş estetiği kişi için her zaman zaruri bir ihtiyaç değildir.Beğenilme arzusu, eleştirilme korkusu bazı dönemlerden önce kişide tavan yapabilir.Bu anlamda kişi o güne kadar dişinin renginden ya da aralığından şikayetçi değil iken bir düğün öncesinde veya tören öncesinde daha iyi bir görünüm arzusuyla kısa sürede daha iyi bir görünüme kavuşmak isterler.Bu nedenle kişiye değişim fırsatını vermek gerekir.Kişiye kendinden emin bir gülümsemeye kavuşmak için öncelikle neler yapılabileceğinin bir demosu yapılır.
Kişiden alınan fotoğraflarla ihtiyaçları belirlenir.Kişi dişinin hangiözelliklerinden memnun değil , küçük test sorularıyla ulaşılır;
-Şeklinden mi,
-Birbirine oranla konumundan mı,
-Gülümserkenki görünümünden mi
-Dişetlerinden mi ?


Bu anlamda yapılan analizlerle problem gözler önüne serilir.Hastamız acil yapılacak tedaviye uygun mu belirlenir ve ana bir deneme gülümsemesi yani tasarımı yapılır.Bu tasarımın fotoğrafları çekilerek ,tasarım kişinin ihtiyaçlarını karşılıyor mu değerlendirilir.Kişinin ihtiyaçları belirlenip tedavi planlaması yapıldıktan sonra tedaviye başlanır.

DİŞETİ TEDAVİSİ; Dişeti seviyelerinin ayarlanması
Dişetlerinin kızarık ve iltihaplı görüntüsü ve düzensizliğini düzeltmek için öncelikle diş taşı temizlenmesi daha sonra lazerle dişeti seviyesi ayarlanması yapılabilir.Diş eti seviyesindeki düzensizlikler, dişler kadar gülümsemeyi etkiler.
Gülümseme esnasında dişler kadar diş etleri de görünümde önemli rol oynar. Çok fazla görülmesi, hiç gözükmemesi veya düzensizliği, istenmeyen görüntü oluşturur. Bu nedenle bu dişler olduklarından daha kısa gözüküyorlar. Yani gülümsemede daha çoğunlukla yan küçük azı dişlerinin diş etleri gözüküyor. Bu da gülümsemede istenen bir durum değil. Diş etlerinin seviyesi ayarlanmadan ne yapılırsa yapılsın bu dişler kısa gözükecek.
Bu uyumsuzluğu gidermek için yaklaşık olarak 1-1.5 mm kadar diş etinden kesmemiz gerekecek.
Dişi saran diş eti iki kısımdan oluşur.
Yapışık Diş Eti: Bu kemiğe yapışık olan diş eti kısmıdır.
Serbest Diş Eti: Dişin boyun kısmında yer alan aynı tırnağımızın çıkış yerinde yer alan et gibi kemiğe yapışık olmayan diş etidir. Diş eti düzenlemesi bu kısımda yapılır. Bu işlem diş eti manikürü diye de adlandırılır.

Diş Eti Düzenlenmesi (Gingivektomi) Bize Ne Gibi Avantaj Sağlar?
Dişlerin dudak ile uyumuna yardımcı olur. Örneğin gülümseme esnasında sadece diş etlerinin gözüktüğü durumlar vardır. 2. Dişlerin diş eti seviyeleri arasında düzensizliğin olduğu durumda bir diş uzun, bir diş kısa duracaktır. Yani ne yaparsanız yapın dişler arasında tam bir uyum sağlamak mümkün değildir. Tam bir simetri sağlamak için mutlaka diş eti boylarının da uyumlu olması gerekir.
.



DİŞ BEYAZLATMA ; Ev tipi , ofis tipi beyazlatmalar,lazerle diş beyazlatma
Bütün bu yöntemlerin amacı kişinin daha beyaz bir diş görüntüsüne kavuşmasını sağlamaktır.
Sigara lekelenmesi özellikle damat adaylarında çirkin ve bakımsız bir görüntüye neden olur.Gelin adayında ise sigara renklenmesi asla istenen bir görüntü değildir.Bu nedenle düğün öncesinde fotoğraflarda rahat rahat gülümsemek için mutlaka TEMİZ bir diş görüntüsüne sahip olunmalıdır.

DİŞLERDE NON İNVAZİV TEKNİKLE YAPILAN YENİ TASARIMLAR;
-Dişlerin arasındaki aralıklar,
-Dişlerin hafif çapraşıklıkları,
-Dişlerin ucundaki kırıklar,
-Dudaklardan gözükmeyen dişler,
-Çok kısa ve pasif bir görünüme sahip , gülümseme anında görünmeyen dişler,
-Alt dişlerin arasında aralıklar sonucu bakımsız bir görünüme sahip dişler,

Diş dokusundan her hangi bir frezleme yapılmadan KOMPOZİT ile restore edilebilir.Buna KOMPOZİT LAMİNETE diyoruz.

DİŞLERİN ARASINDA MEYDANA GELMİŞ ÇÜRÜKLER;
Dişlerde siyah ve kirli bir görüntüye sebep olur, bu nedenle temizlenip doldurulmalıdır.

Her hastanın her zaman değişim ihtiyacı oluşabilir.Bu nedenle kişiye bu değişim fırsatı verilmelidir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Estetik Diş Hekimliğinde Acil Çözümler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU'nun Yazıları
► Diş Hekimliğinde Aneztesi Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Diş Hekimliğinde Probiyotiklerin Önemi Dt.Hatice Betül SAYLAR
► Diş Hekimliğinde Kullanılan Lazerler Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Hekimliğinde Ozonun Yeri Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Hekimliğinde Ozon Tedavisi Dr.Dt. Kerime Gözde IŞIKSAL
► Acil Yaklaşım Gerektiren Diş Sorunları Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Acil Yaklaşım Gerektiren Diş Sorunları Dt.Yeşim TÜNAL GÜZEY
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Estetik Diş Hekimliğinde Acil Çözümler' başlığıyla benzeşen toplam 79 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Diş Hassasiyeti Nedir? Mayıs 2020
► Dental Detox Nisan 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:40
Top