2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Güzel Bacaklar İçin Sağlıklı Beslenmek Gerekir.
MAKALE #8349 © Yazan Dyt.Ferin BATMAN | Yayın Şubat 2012 | 5,757 Okuyucu
SAĞLIKLI BESLENME, SADECE KİLONUZA DEĞİL, BACAKLARINIZA DA YANSIR!
İnce ve sütun gibi bacaklara sahip olmak için beslenmenin gerçekten etkisi olabilir mi?

Kalın baldırlar, dizler ve ayak bilekleri, genellikle kalıtımsal faktörlere bağlı olsa da, yanlış beslenmeye ve hareketsizliğe bağlı olan, dolaşım sorunları, selülit, veya şişmeler problemin daha da üzücü boyutlara varmasına neden olur. Ancak az yağ, bol miktarda lifli besin içeren, alkol ve tatlı tüketiminin sınırlı olduğu, vitaminler ve mineraller açısından zengin bir beslenme pek çok şeyi değiştirebilir.
Az yağlı bir beslenme programı; vücudunuzdaki fazla yağı zaman içerisinde ve kademeli olarak azaltır. Buna bacaklarınız da dahildir. Bu programla hem bacağınız incelir, hem de ayak numaranız küçülür. Bacaklarda kalınlığa yol açabildiğinden mümkün olduğunca tuzdan ve diğer iki beyazdan yani şeker ve rafine undan uzak durun. C vitamininden zengin beslenme de damar duvarlarını ve özellikle toplar damarları koruduğu için bacaklarda varis oluşumunu önler. Böylelikle hem ince hem de sağlıklı bacaklara kavuşursunuz. Ayrıca günlük aldığınız yağ miktarını günde 30 grama düşürün. Bu 30 gramın en fazla 10 gramını doymuş yağlardan karşılayın. Yemeden önce etlerde bulunan yağı iyice ayıklayın. Esmer ekmek, makarna, bulgur pilavı, fasulye ve tahıl gibi karbonhidratları tercih edin.


Bol C vitamini almak, bol su içmek, düzenli uzun yürüyüşler yapmak..


Taze meyve ve sebzenin de güzel bacaklara sahip olmak için şart olduğunu unutmayın. Bilinçli beslenmeyle selülitten kurtulup, biriken yağlarınızı yakabilir ve şişliklerin indiğini gözlerinizle görebilirsiniz. Düzenli olarak yapılan yürüyüşler de kan basıncını dengeleyecek ve bacak kaslarınızın gelişmesine ve beslenmesine yardımcı olacaktır.

Yürüyerek yakabilirsin ancak..!


“Yaşın ilerlemesiyle birlikte kilo almayı yavaşlatmanın yolu yürümekten geçiyor” diyor The American Journal Of Clinical Nutrition raporları.

Yaşları 18 ile 30 arasında değişen 5.000 kadın ve erkeğin kilo ve yaptıkları egzersizler 15 yılı aşkın zamandır sürdürülen bir araştırmayla gözlem altında tutuldu. Araştırma içinde yer alan ve sık sık yürüyüş yapan en ağır kadının bile zaman içinde kilo aldığı görüldü. Ancak hiç yürüyüş yapmayan diğer kadınlara göre sekiz kilo kadar daha az aldığını söylüyor araştırmanın yazarı Doktor Penny Gordon.

İşte arkasında durabileceğimiz bir zayıflama stratejisi:

Fazla yağlarla savaşmak için yağ ye..!


Vücudun ihtiyacı kadar karbonhidrat, protein ve yağ alımı sağlıklı beslenmenin başlıca kurallarındandır yağlı yiyeceklerden, kalp dolaşım sistemini olumsuz yönde etkileyecek damar içi yağlanmalara sebep olabilecek besinlerden uzak durmamız gerekir. Aşırı karbonhidrat ve protein alımı da bacaklarda yağlanmalara sebep olur.
University of Georgia araştırmalarında, yağ hücrelerinde gelişebilme özelliğine sahip bir hücre kültürüne omega 3 yağ asitleri eklendiğinde yağ hücrelerinin aktivitelerini durdu. Nasıl mı? “Yağ asidi, genç yağ hücrelerini öldürüyor ya da büyümesini engelliyor.” Diyetinize somon ve tuna gibi balıkları eklemenizi, (haftanın üç gün, 85 gr yeterlidir) bunun yanı sıra, günlük bir balık yağı tableti tüketmenizi öneririm.



Doğru besin seçimleri yaparak ve bu besinlere sofranız da sık sık yer vererek, Bacaklarınızdaki fazla yağlardan kurtulup yerine ince, uzun ve kuvvetli kaslar koyabilirsiniz..

1. Greyfurt: Scripps klinik de yapılan bir araştırma,12 hafta süresince öğün öncesi greyfurt yiyenler de ortalama 1,5 kilo kaybı olduğunu gösterdi. Bu C vitamini deposu meyve, içerdiği benzersiz kimyasal maddeler ile kandaki insülin seviyesini ayarlıyor.

2.Hindi eti: Proteinler metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur, kas yapımında kullanılırlar. Böylece daha çok kalori yakılır.
100 gm hindi etinde 120 kalori, 26 gm protein ve sadece 1 gram yağ vardır

3. Yulaf: İçerdiği liflerle uzun süre tok tutar, spor yapmanız için gereken enerjiyi verir. Kolesterolle savaşır.

4. Brokoli: Yalnızca kalsiyumdan değil aynı zamanda C vitamininden de zengin bir besin

Olduğu için yağ yakımı metabolizmasında etkin olan kalsiyumun emilimini kolaylaştırır.

Lahana familyasının diğer üyeleri gibi A vitamini ve liflerden de zengin. Çok güçlü fito kimyasallar içeriyor.

5. Yeşil Çay: Araştırmalar yeşil çayın metabolizmayı hızlandırdığını, bacaklardan ödem atılmasını ve kilo kaybını artırdığını göstermiştir. Morali de düzelten yeşil çay kanserden koruyucu ve kalp hastalıklarını önleyen maddeler içerir. Harika bir içecek aynı zamanda çok da lezzetli.

6. Çorba: Penn State Üniversitesin de yapılan çalışmaya göre, Çorba, yemekte başlangıç veya, ara öğün olarak, bir küçük kase çorba içerek hem daha az yemiş, hem de yağlarınızı hızla yakmış olursunuz. Çorba bol sıvı içeriği ve doyurucu özelliği ile iştahı kapatır.

7. Light yoğurt: Çok zengin kalsiyum kaynağı olduğu için zayıflama metabolizmasında çok etkili, protein bakımından da zengin olduğu için tok tutuyor.

8. Elma ve armut: Araştırmalara göre Günde 3 elma veya armut yiyenler yemeyenlere göre daha kolay inceliyorlar. Tatlı krizlerinde oldukça etkili bol lifli..


9. Acı biber: Stres hormonlarını azaltan capsaicin sayesinde vücutta daha az yağ depolanmasını sağlıyor. Metabolizmayı hızlandırıyor.

10. Su: Yeni yapılan bir araştırma su içmenin gerçekten kilo vermeyi hızlandırdığını gösteriyor. Yaklaşık 500 ml. su alımı artışı ile metabolizma hızında yüzde 30 artış oluyor. Su aynı zamanda iştahı baskılıyor, sodyum ve toksin atılmasını da sağlayarak ödem ve selülit oluşumunu önlüyor, Yeterli su içmek susuzlukla açlığı karıştırmanızı da önler.

Bolca su için. Sabah kalkar kalkmaz ve gün boyu su içmeye devam edin.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Güzel Bacaklar İçin Sağlıklı Beslenmek Gerekir." başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Ferin BATMAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Ferin BATMAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ferin BATMAN Fotoğraf
Dyt.Ferin BATMAN
İstanbul
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi123 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ferin BATMAN'ın Yazıları
► Sağlıklı Beslenmek Doyasıya Yaşamaktır Dyt.Funda GÖÇER TUZGÖL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Güzel Bacaklar İçin Sağlıklı Beslenmek Gerekir.' başlığıyla benzeşen toplam 59 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sonbaharda Beslenme Kasım 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:34
Top