2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kızlık Zarı Estetik Tamiri veya Kızlık Zarı Dikim Teknikleri
MAKALE #8515 © Yazan Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU | Yayın Mart 2012 | 13,202 Okuyucu
Kızlık zarı Estetik Tamiri veya Kızlık zarı Dikimi :

KALICI DAYANIKLI BEKARET (Kızlık Zarı ) TAMİRİ-DİKİMİ ve FLEEP DOKU BİRLEŞTİRME YÖNTEMİ HAKKINDA DETAYLI BİLĞİ:

Bu operasyon kopan bir dokunun yeniden birleştirilmesidir tıpkı kopan bir parmagın tekrar yerine dikilmesi gibi.Dokuların tutması için ayrılan damarların birleştirilmesi gerekir.

Fleep doku birleştirme yöntemi kızlık zarı onarımı kızlık zarı dikiminde en kalıcı-uzun süreli dayanabilen tek kızlık zarı onarımı, kızlık zarı dikimin de güvenilir yöntemdir.Kızlık zarı fleep doku birleştirme yönteminde kızlık zarı dikimi vajina girişinden kaldırılan iki damarlı canlı dokular ayrılmış,yırtılmış veya parçalanmış kızlık zarı kalıntıları fleep yani doku parçası ile kızlık zarı yeniden bir araya getirilmekte,kaynaştırılarak eski bozulmadan önceki saglam kızlık zarı haline getirilmektedir.Kızlık zarı Hymen dikimi ameliyatı hymenoplasty adıylada bilinen Kızlık zarı dikimi operasyonu özel bir operasyon olup ancak başarılı olması için kızlık zarı dikiminde ve kızlık zarı tamirinde klinik tecrübe ve çok fazla deneyim gerektirir .Ancak o zaman kızlık zarı dikimi-kızlık zarı tamiri yani hymenoplasty işleminde mükemmel sonuç ve kesin kanama olabilir.Genital estetik cerrahi kliniğimizde bu operasyonla çok fazla karşılaştığımız için ve toplumsal bir sosyal sorun olduğu için kızlık zarı tamiri veya Kızlık zarı dikiminde son derece hassas bir şekilde bozulmuş kızlık zarı parçalarını özen ve hassasiyetle fleep kaldırma tekniğiyle bozulmuş kızlık zarını tekrardan bir araya getiriyoruz.Bu sayede cinsel ilişkiyle veya travmaya bağlı bozulmuş kızlık zarı-hymen veya kızlık zarı dikimi,kızlık zarı tamiri denilen uzun süreli ve kalıcı tamiri yapılmaktadır.Kalıcı kızlık zarı tamirinde fleep yöntemi-kızlık zarının dikilmesi için kızlık zarının ne zaman yırtıldığı önemli değildir. Ayrıca daha önceki ilişki sayısı ve süresinin de önemi yoktur.Kızlık zarı dikimi sırasında bozulan kızlık zarı parçaları damarlı dokulardan oluşturulduğu için neredeyse orijinal kızlık zarına göre kanama olasılığı daha yüksektir.


Kızlık zarı tamiri veya kızlık zarı dikimi hymenoplasty genel veya lokal anestezi altında agrısız ve küçük bir operasyondur.Kızlık zarı dikimi için ideal zaman adet veya regly kanamasının olmadıgı bir dönem olabilir. Kızlık zarı dikimi hymenoplasty operasyonu ile birlikte aynı amanda vajina daraltma gibi genital estetik operasyon olan labioplasti ya da genital dudak düzeltme ,genital küçük dudakların estetik ameliyatı da birlikte yapılabilir. Kızlık zarı dikimi veya Kızlık zarının tamiri hymenoplasty sonrasında(fleep tekniği) sonrası 30 dk. içinde normal hayatınıza dönebilirsiniz.Kliniğimize yürüyerek gelen hastalar aynı şekilde kliniğimizden kızlık zarı dikimi sonrası yine yürüyerek normal yaşantılarında ki gibi ayrılmaktadır.Hatta şehir dışından gelen hastalar aynı şekilde kızlık zarı dikimi,kızlık zarı tamiri sonrasında otobüs,uçak,hatta kendi kullandıkları otomobilleriye yolculuk yapabilmektedir.Kızlık zarı dikimi mikrocerrahi bir operasyon olup dikilen kızlık zarı parçaları kaynaması için yapmaması gereken bazı haraketler ve temizlik kuralları vardır.Kızlık zarı tamiri sonrasında dikkat edilmesi gereken kurallar.Kılıkzarı dikimini takiben bisiklete binmemek ve plates vb. haraketler yapmamak gibi.Kızlık zarı tamirini-kızlık zarı dikimini takiben kişiye uygun antibiyotik ve gerekirse ağrı kesici kullanılır. Kızlık zarı dikimi-Kızlık zarı tamiri işleminde genital cinsel bölgeyi kuru ve temiz tutmalısınız. Kızlık zarı dikiminde doku uyumlu eriyen sütür dikişler kullanılır, sütürler-dikişler erir, iz kalmaz. Dikilen Kızlık zarı-hymen bir sonraki ilişkiye kadar ister 7 gün sonra ilişiye girin ister 7 yıl sonra ilişkiye girin ilk ilişkideki gibi kanama olacaktır.Kızlık zarı tamirinde uyulması gereken tıbbı kuralların yanında hastanında uyması gereken kurallara uyulduğu taktirde kızlık zarı dikimi-kızlık zarı tamiri hymenoplasty operasyonu sonraki ilişkiye kadar kalıcıdır.

Gyn.Opr.Dr.Mustafa Alihanoğlu
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kızlık Zarı Estetik Tamiri veya Kızlık Zarı Dikim Teknikleri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     7 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa N. ALİHANOĞLU Fotoğraf
Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU
İzmir
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi147 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU'nun Makaleleri
► Kızlık Zarı Dikimi ve Tamiri Op.Dr.Firdevs UĞUZ
► Kızlık Zarı Tamiri (Himenoplasti) Op.Dr.Kutlugül YÜKSEL
► Kızlık Zarı Dikimi Dr.Hakan YAZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kızlık Zarı Estetik Tamiri veya Kızlık Zarı Dikim Teknikleri' başlığıyla benzeşen toplam 42 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kimyasal Gebelik ve Kürtaj Aralık 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:29
Top