2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hayatta Başarıya Ulaşmak
MAKALE #8776 © Yazan Psk.Adem OCAK | Yayın Nisan 2012 | 5,511 Okuyucu
HAYATTA BAŞARIYA ULAŞMAK

Hayatımız hep bir eğitim ve öğretim süreci içinde devam etmektedir doğduğumuz andan itibaren hatta anne rahminde 8 haftalıkken ruhumuz cevremizdeki sesleri algılamaya ve işte o an öğrenmeye başlamışızdır . Dokuz aylık sürecte anne rahminde başlayan eğitim dünyaya gözümüzü açtığımız anda aynen devam etmekte bilinç altımıza herşeyi kaydetmekteyiz bu bilgi birikimi bizim kişilğimizi ve mizacımızı şekillendiren bilgiler hayat buyu bizi biz yapan değerlerimizin temelini oluşturmaktadır ..

Sevgili Anneler çocuklarınız sizin için nekadar değerliyse dünyamızın huzuru için o kadar çok önemlidir onların sağlıklı ve güçlü bireyler olarak yetiştirilmesi sizin vereceğiniz eğitme ve şefkat dolu anne sıcaklığına bağlıdır .


Bebeklerin algılamaları çok güçlüdür sizin yüz ifadenizi çok iyi sececek bir beyne ve retinaya sahiptirler. Çocuklarınıza seslendiğiniz ve söylediğiniz her kelime onların beyin dağarcıklarında birikmekte bilinç altı tarafından işlenmekte ve davranışlarını şekillendirmektedirler . Çocuklarınızı ya korkak yada güçlü karakterde bireyler olarak yetiştirebilirsiniz .


Anne ve babalar sorumsuzca davranırlarsa çocukarın davranışlarıda dengesiz ve düzensiz olur . davranış bozuklukları ve kişiliği gelişmemiş bireyler olu verirler. .. ( yalan söyleme çalma alt ıslatma tırnak yeme asi ve isyankar bireyler olarak yetişmelerine neden olmaktadırlar... Anne ve babalar özelikle anneler yaptıkları hataların farkında olmuyor ve çocuklarda yanlış bir davranış gelişimine sebeb olabiliyorlar .


Yıllar sonra karşılarına farklı bir çocuk cıktığı zaman benim çocuğumda bu neden oldu diye hatayı çocukta yada başka yerde arıyorlar asıl hata anne ve babada yada cevresel faktörlerde saklı . Onların sağlıklı bireyler olması için daha duyarlı ve dikatli olmak zorundasınız değişen teknolojik şartlar çocuklarınızı sizden uzaklaştırmakta sanal bir dünyanın içine yada magazin kültürünün içine hapsetmektedir..


Düzensiz ve saygısız , değerlerinden ve inanaçlarından uzak bir nesil yetişmesini istemiyorsak daha duyarlı ve sorumlu olmak zorundayız .


Toplumda duyarsız bir gençlik anne ve babaya itaatsiz bir evlat elbette ülkemiz ve dünyamız için sorunların olduğu bir gelecek demek.


Mutsuz ve doyumsuz bir gençlik ahlaki yapıdan mahrum egoist ve bençil gençlik yetiştirmek istemiyorsak bize düşen vazifemizi tam manasıyla yapmak çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız .

Toplumun ahlaki değerlerine ters düşen saygısız ve pervasız bir gençlik yolda yürürken bile küçük dağları ben yarattım dercesine edep ve ahlak sınırlarında uzak sigaranın ve internetin müptelası olmuş eğitimi sadece okula gidip gelemekle bağdaştıran kendini geliştirmekten ve bir şeyler öğrenemeyi gereksiz gören bir gençlik var ne yazıkki.. 80 yaşındaki yaşlılara dayak atacak anasını babasını hiçe sayacak bir nesil istemiyorsak onlara iyi bir eğitim ve terbiye vermek zorundayız ..


Geleceğe ümitle bakan bir toplum gençinden yaşlısına sırt sırta vermiş kendi çıkarları uğruna değil ülkenin ve milletin ckarları için calışan iyi bir toplum olmak isityorsak anen ve baba olarak eğtimi önce evde vermeli çocuklarımızı yarınlara daha iyi hazırlamalıyız


Evde anneler okulda öğretmenler dışarda herkes bir eğitmen ve öğrencidir. Ülkemizin Maddi güçü artarken menevi değerlerimizin düşmesi bizi biz yapan öz değerlerimizden uzaklaşmamız ilerde vahim sonuçlar doğurabilir . Norveç nufusu 4,5 milyon refah düzeyi çok yüksek ülkede iki kişiye bir araç düşüyor


kişi başına düşen gelir çok yüksek fakat boşanma oranları da çok yüksek toplumun %50 si boşanmış durumda ve mutsuzlar gayri muşru yaşantılar ve evlik dışı çocuklar doğuyor esrar ve alkol tüketimi cok yaygın norveç meçlisi bu duruma acil çözüm arıyor ve çözümü MANEVİ DEĞERLERDE buluyor ( Prof nevzat tarhanın analizinden )

Psk Adem OCAK
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Hayatta Başarıya Ulaşmak" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Adem OCAK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Adem OCAK'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Adem OCAK Fotoğraf
Psk.Adem OCAK
Kayseri
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi25 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Adem OCAK'ın Yazıları
► Başarıya Giden Yol Psk.Müge ADALI
► Hayatta Başarılı Olmanın Altın Kuralları Psk.Ayşe Esma VATANSEVER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Hayatta Başarıya Ulaşmak' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Bedenimizdeki Sırlar Ocak 2014
► Stres Kanser ve Hipnoz Mayıs 2012
► Obsesyon & Kompulsiyonlar Kasım 2010
► Depresyon ve Belirtileri Mayıs 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:47
Top