2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Düğün Öncesi Cilt Bakımı
MAKALE #8831 © Yazan Ebru KALAY SULAR | Yayın Nisan 2012 | 12,487 Okuyucu
DÜĞÜN ÖNCESİ CİLT BAKIMI - EVET DEMEYE HAZIR MISINIZ?

Bahar ve onu takip eden yaz aylarıyla beraber düğün hazırlıkları da hızlanıyor. En önemli, en özel gündür düğün günü. Her şeyin en güzel olması istenir. Çünkü,
tüm çocukluk ve genç kızlık dönemi bugünün hayali ile geçmiştir. İşte bu yüzden mükemmel görünmek, mükemmel eğlenmek, en güzel gelinliğe sahip olmak bu hayale sahip her gelinin hakkıdır. Düğün tarihi, düğün alanı, masa süslemeleri ve organizasyonla ilgili sonsuz alternatif, sınırsız seçenek arasından seçim yapmak hem çok eğlencelidir, hem de çok streslidir. Tüm bu süreçler yaşanırken, bu dönemin yaşamınızın en özel anları olduğunu unutmadan tadını çıkarmak en doğru karar olur.
Bütün bu hazırlıklar sürerken işin koşuşturması içinde kendinize de biraz zaman ayırarak cilt bakımınıza özen göstermek düğün günü pırıl pırıl bir cilde sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle, düzenli cilt bakımı yapmayı alışkanlık haline getirmek faydalı olabilir. Aslında, yapılan tüm bu bakımlar rutin olarak yapılması gerekenlerdir. Ancak, yine de eğer böyle bir alışkanlığınız yoksa, düğünden en az üç ay kadar önce düzenli olarak, günlük ve haftalık cilt bakımlarını ihmal etmeden yapmaya başlamak çok faydalı olur. Düzenli cilt bakımı yapmak, hücre yenilenmesini destekler, serbest radikallerin oluşumunu engeller, kollajen dokuyu korur ve nemli, esnek bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Yine, düzenli olarak yapılan cilt bakımı, gözeneklerin tıkanmasını engelleyerek cildin daha canlı ve genç görünmesine destek olur. Düğünden birkaç ay öncesinde cildinizin bakımına daha özen göstermeye başlamak, düğün günü için işinizi oldukça kolaylaştırır. Bu bakımda vazgeçilmezleriniz;
• Haftada bir uygulanan peeling
Düzenli peeling cildinizi derin kirlerden ve ölü hücrelerden arındırarak canlandırır.
• Cildin ihtiyacına göre haftada 1 – 2 kez uygulanan yoğun nem maskesi
Peeling uyguladıktan hemen sonra mutlaka yoğun nem maskesi uygulanmalıdır. Çünkü, cildin derinlemesine temizliği yapılırken, cilt nemini de kaybeder. Cilde kaybettiği nemi geri kazandırmak her cilt tipi için önemlidir. Yağlı cilde sahip olanlar arasında zaman zaman konuşulan ‘Cildi kurutan bir takım sabunlar kullanmak faydalıdır’ gibi yanlış bir yargı vardır. Böyle bir uygulama sonunda cilt hızla kaybettiği yağı tekrar salgılamaya çalışır. Bu şekilde cildin nem – yağ dengesi iyice bozulur. Ancak, peeling uygulamasından hemen sonra uygulanan nem maskesi ve bir bakım kremi cildin nem dengesini korumaya yardımcı olur. Bu da, bölgesel kurulukların, yağlanmamaların ve erken yaşlanma belirtilerinin önüne geçilmesine destek olur.
• Günlük kullanıma uygun, hafif bir makyaj temizleyici veya yüz yıkama jeli
Günlük kirlerin ve kullanılan makyaj malzemelerinin temizlenmesi, bu ürünlerin ciltten nazikçe temizlenmesine yardımcı olabilen hafif bir makyaj temizleyici veya yüz temizleme jeli ile yıkanarak yapılmalıdır. Ürünlerin, soft ürünler olması cildin tahriş edilmeden temizlenmesine destek olur.
• Mümkünse alkolsüz bir cilt toniği
Cilt bakımında en çok atlanan ve aksatılan aşama cildin toniklenme aşamasıdır. Aslında, aksatılmayacak kadar da önemli bir bakım adımıdır. Temizlenen cildin yüzeyinde kalabilecek son kirlilikler de tonikle temizlenir. Bu işlem sürerken, yıkama sırasında açılan gözeneklerin de tekrar sıkılaşması sağlanır.
• UV filtre içeren gündüz & gece nemlendirici cilt bakım kremi
UV filtre konusuna hemen hemen her bakım kreminden söz ettiğimde değiniyorum. Çünkü, ciltte serbest radikallerin oluşmasının ve yaşlılık belirtilerinin erken yaşlarda kendini göstermesinin en önemli sebeplerinden biri UV A ve UV B ışınlarıdır. Bu sebeple, cilt bakım ürünlerinin UV filtre içerenler arasından seçilmesi oldukça yararlı olur. Düzenli kullanım konusunda yeterli hassasiyet göstermek daha etkili sonuçlar almanızı sağlar.
• Göz çevresi için etkili bir bakım kremi
Göz çevresi kremi için de benzer konulardan söz etmek mümkündür. Ürünün UV filtre içerenler arasından seçilmesi önerilir. Göz çevresinin derisi daha incedir, daha hassastır. Bunun sonucu olarak da dış etkenlerden daha hızlı etkilenir. İçerik olarak doğal aktiflerle zenginleştirilmiş ürünlerin kullanılması faydalı olur.
• Vücut bakım yağı
Vücut bakım yağlarının daha çok doğal yağlar kullanılarak üretilmiş olanlar arasından seçilmesi ve ürünün, banyo sonrası nemi alınmış cilde masajla uygulanması tavsiye edilir.
• Vücut Losyonu
Vücut losyonunu günlük olarak cildin ihtiyacı olan nemin cilde hızlı ve pratik bir şekilde kazandırılması için kullanılmalıdır.
• Ayak ve topuk kremi
Hem ponza uygulandıktan sonra hem de günlük kullanımda masajla yedirilmesi önerilir. Çünkü, vücudumuzun en çok yıpranan ve bakıma ihtiyaç duyulan bölüm ayaklardır. Bakımı aksatıldığında hemen yıpranma izlerini görmek mümkündür.
• El ve Vücut Kremi
Günlük kullanım miktarı, cildin ihtiyacına göre kullanıcı tarafından belirlenir. Vücut için sürüm kolaylığı açısından losyonu tercih edenler, vücut losyonlarını kullanabilirler.

Bu özel gün için özel birkaç minik tavsiye;


• Mümkünse kına gecenizi düğünden birkaç gün önce yapın ve düğün gününden önceki gece iyi uyumaya çalışın. Çünkü, iyi bir uyku zinde bir gün demektir.

• Kaş, bıyık alınması işini bir gün önceden halletmeye çalışın. Böylece, yüzünüzde oluşabilecek kızarıklıklar tamamen yok olmuş olur. Aksi durumda yüzünüzdeki makyajın amacı hoş görünmek değil, cildinizdeki bölgesel kızarıklıkları kapatmak olur.
• Akşam yatmadan önce gözlerinizi dinlendirmek üzere gözlerinize, dinlendirici bir maske uygulayın. Yaklaşık 15 – 20 dakika beklettiğiniz maskeyi temizledikten hemen sonra uyumak faydalı olur.
• Yine bir gece öncesinden cildinizi temizlemeye yönelik bir peeling uygulayın. Cildinizi, gözeneklerde birikmiş kirlerden, ölü hücrelerden arındırın.
• Yoğun nemlendirici maske uygulamayı unutmayın. Uyguladığınız yoğun nem maskesi, cildinizin hem nefes almasını hem de dinlenmesini ve kaybettiği nemini tekrar kazanmasını sağlar.
• Saç boyanızı 1 – 2 gün öncesinden yaptırın. Saçın rengi birkaç yıkama sonra daha doğal bir görünüm alır. Bu nedenle, saç boyasının düğünden birkaç gün önce yapılması tavsiye edilir.
• Vücudunuzun iyi bir nemlendirici ile nemlendirilmesini sağlayın. Günlük olarak kullandığınız bir vücut losyonu veya vücut bakım kremi kullanılabilir. Düğün günü masajla bir vücut yağı da uygulanabilir. Vücut yağı seçerken, parafin içermeyenler arasından seçim yapmak faydalı olabilir. Çünkü, parafinler cilt tarafından daha zor emilir ve daha çok cilt yüzeyinde kalır.
• Makyaj ve saç yaptıracağınız yeri seçerken daha önce yaptıkları işleri görmeye çalışın, mümkünse bir deneme makyajı ve saçı yaptırın. Bir başkasında beğendiğiniz model size uygun olmayabilir ya da gelinliğinizle ve duvağınızla uyum göstermeyebilir.
• Düğün günü, güne güzel bir gülüşle uyanın. Bu günün en güzel günlerinizden biri olacağını bilerek kalkın yatağınızdan.
• Düğün günü mutlaka güzel bir kahvaltı ile güne merhaba deyin. Böyle bir günde enerjiniz tam olmalı.
• İyi bir banyo yapın. Küveti doldurup banyo tuzları ve banyo köpükleriyle keyifli bir banyo ile kendinizi şımartın. Vücut yağını banyo sonrası nemi alınmış cilde uygulamak daha etkili sonuç almanıza yardımcı olabilir.
• Manikür ve pedikürünüzü düğünden 1 – 2 gün önce yaptırın. Özellikle, topuklarınızda çatlamalar varsa, mutlaka düğünden bir gün önce topuklarınıza ve ayaklarınızda sertleşen bölgelere ponza uygulayın. Etkili bir ayak & topuk kremi kullanın ve bir süre sıcak tutmaya çalışın. Düğünden önceki akşama ve düğün sabahına sadece bir ayak & topuk kremini masajla sürmek kalsın.
• Düğünden önce, bazı işleri çevrenizdeki yakınlarınıza ve arkadaşlarınıza paylaştırın. Böylece düğün gününün tadını çıkaracak daha fazla vaktiniz olsun.

Her şeyin ötesinde, ufak şeylere takılıp bu günün büyüsünü bozmayın. En mutlu siz olun. Çünkü bu gün sizin gününüz.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Düğün Öncesi Cilt Bakımı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Ebru KALAY SULAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Ebru KALAY SULAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ebru KALAY SULAR Fotoğraf
Ebru KALAY SULAR
İstanbul
Kimyager - Sağlık Kurumları İşletmeciliği
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Ebru KALAY SULAR'ın Yazıları
► Cilt Tipleri ve Bakımı Ebru KALAY SULAR
► Kanguru Bakımı- Ten Teması Doç.Dr.Güliz ONAT
► El Bakımı ve Shea Butter Ebru KALAY SULAR
► Ayak Bakımı ve Ayak Sağlığı Ebru KALAY SULAR
► Evlilik Öncesi Eğitim Başar AKÇAGÖZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Düğün Öncesi Cilt Bakımı' başlığıyla benzeşen toplam 94 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Cilt Tipleri ve Bakımı Şubat 2012
► Eğitimde Ailenin Rolü Eylül 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:55
Top