2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Meme Estetiği ve Gebelik
MAKALE #9137 © Yazan Op.Dr.Cem PAYASLI | Yayın Haziran 2012 | 5,200 Okuyucu
meme büyütme

Her kadın hayatı boyunca dik ve dolgun memelere sahip olmak ister ancak bircok kadın ya genetik olarak küçük göğüslere sahiptir yada doğum sonrası meme dokusunu emzirme sebebiyle kaybetmektedir. Meme küçüklüğünün en uygun ve sağlıklı çözümü slikon meme protezidir.


Meme protezinin markası ve kalitesi en az doktor tecrubesi kadar önemli ve dikkat edilmesi gereken bir unsurdur maliyeti düşürmek için düşük kalitede meme protezi kullanılması affedilemez bir hatadır.


Bu işleme karar vermeden önce hastanın beklentisi tam olarak anlamalı ıve hastanın vucuduna uygun ölçü belirlenmesi için hastayla birlikte uzun bir görüşme yapılmalıdır. Her operasyonda olduğu gibi meme protezi uygulamalarımda da en dikkat ettiğim konu hastama yapabileceğimden fazlası vaad etmemektir.


Bazı hastalarda maalesef meme protezi tek başına yeterli olmayabilir belirli bir ölçüden daha fazla sarkma olan hastalarda sadece meme protezi kullanmak hasta açısında büyük mutsuzluklara yol açabilir bu gibi durumlarda dikleştirme ve meme protezi birlikte yapılmalıdır, çünkü önemli olan hastanın ne yapılmasını uygun gördüğü değil işlem sonrasında istediği gibi bir memeye sahip olmasıdır.


Operasyon yaklaşık 1 saat sürer ve hasta 1 gece hastanede misafir edilir operasyon sonrası özel bir sütyen kullanılmalıdır. Bence meme protezi doğru hastaya uygulandığında estetik cerrahinin en iyi sonuç veren operasyonlarında biridir.


meme dikleştirme


Her kadın dolgun, iri, estetik olarak daha güzel görünümlü memelere sahip olmak ister. Meme küçültme ameliyatı ile ilgili bilgiler meme dikleştirme ameliyatı içinde geçerlidir. Aradaki fark memenin sarkıklığı yanında meme normal boyuttadır ya da içi boşalmıştır, büyük meme değildir. Kilo kaybı, emzirme sonrası ya da yaşlanma sonucu hacmini yitiren meme dokusu, üzerini saran derinin bol kalması sonucu sarkık bir görüntü kazanabilir. Sarkık memelerin görünümü meme dikleştirme ameliyatı ile düzeltilir. Yeterli bir hacime sahip olmayan sarkık memeler için tek başına meme dikleştirme ameliyatı yeterli olmayabilir.


Meme dikleştirme ameliyatına ek olarak daha dik durması için meme protezi uygulaması ile kombine edilebilir.

Meme dikleştirme ameliyatında fazla cilt çıkarılır, meme başı etrafındaki koyu renkli deri halkasının çapı küçültülür ve meme başı yukarıya yükseltilir.


Meme dikleştirme ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Ameliyat süresi yapılacak girişimle orantılı olarak 2-3 saat sürer. 1 akşam hastanede misafir edilir.


Ameliyat izi ve tekniği meme sarkıklığının derecesine göre değişir. Amaç güzel memenin yanı sıra olabildiğince a iz bırakmaktır. Sarkıklığı az olan memelerde sadece meme başı etrafında iz bırakan teknik, sarkıklığı fazla olan olgularda ise meme başından aşağı inen dikey iz bırakan teknik tercih edilir.

Ameliyat sonrası ağrı basit ağrı kesicilerle giderilebilir. Dikişlerin tamamı eriyen dikişlerdir. Hasta 3-4 gün sonra işine dönebilir.

meme küçültme


Meme küçültme operasyonu sadece estetik operasyon değil aynı zamanda ciddi bir sağlık sorunudur. çünkü meme dokusu büyük olan kişilerde bel, boyun ağrıları duruş bozuklukları,meme altında pişiklere ve tahrişlere yol açar.


Meme küçültme işleminde amaç kişinin vucuduna uygun bir olçüde yapmak ve estetik açıdan daha dik ve güzel görünüme kavuşturmaktır. Meme küçültme operasyonlarında hastalarımızın en büyük kaygısı ameliyat sonrasında meme oluşan izlerdir. Uzun yıllar bu operasyonda "ters T " tekniği kullanılmaktaydı ve "ters T " şeklinde iz kalmaktaydı. günümüzde yeni ve popüler olan eksiz iz yöntemi (vertikal mammaplasti) kullanmaktadır.


Bu yöntem hastaların iz konusunda endişelerini en aza indirmektedir. Operasyondan belli bir süre sonra ize yönelik uygulanan tedavilerle daha da azalması sağlanır. Operasyon yaklaşık 2-3 saat sürmektedir operasyon sonrasında kısa sürede sosyal yaşantınıza dönmeniz mümkündür. 1 hafta ağır kaldırmamalı ve araba kullanılmamalıdır. İşlemden hemen sonra yaklaşık 1 ay özel sütyen kullanılması şarttır


2012 yılına kadar en çok uygulanan estetik cerrahi işlemi burun estetiği idi.
bu yıl ki veriler meme protezi operasyonunun tarihte ilk kez burun estetiğinin geçtiğini ve ilk sıraya yükseldiğini görüyoruz. bunun sebebi ise şunlardır: kullanılan protezlerin kalitesinin ve güvenirliğinin artması, alınan sonuçların oldukça yüz güldürücü olması,
bu operasyona bir alternatif olmaması, operasyonun oldukça kısa süreli olması ve günlük hayata erken dönülmesi.

1-hamilelikte meme portezi çıkartılmalı mıdır?


hamilelik döneminde protezin çıkarılmasına hiç gerek yoktur.
meme protezi vücutla reaksiyonu giren bir madde değildir. bunun yanında vucüt 3 ay içinde silikon protezin etrafını sarar ve vücutla temas etmesini engeller. bu sebeblerden dolayı bırakın
süte madde geçmesini silikon protez sütle temas bile etmez bu nedenle rahatlıkla protezle hamile kalınabilir.

2- meme protezi emzirmeyi etkiler mi?


meme protezinin gebelikte çıkartılmasına gerek olmadığı gibi protezin
emzirmeye etkisi yoktur. yukarıda anlatıldığı gibi vucutla protezin temasını engelleyen bir zar olması nedeniyle oluşan sütle protezin herhangi bir teması olmaz ve rahatlıkla süt verilebilir.

sonuç olarak meme protezi normal hayatta nasıl güvenle
taşınabiliyorsa hamilelik döneminde ve emzirme döneminde de güvenle kullanılabilir, anneye ve bebeğe hiç bir zarar vermez. ben proteziyle mutlu anne adaylarına kesinlikle protezlerini çıkarttırmalarını önermiyorum.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Meme Estetiği ve Gebelik" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Cem PAYASLI'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Cem PAYASLI'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Cem PAYASLI Fotoğraf
Op.Dr.Cem PAYASLI
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Cem PAYASLI'nın Makaleleri
► Meme Büyütme ve Meme Dikleştirme Estetiği Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Meme Estetiği Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU
► Gebelik Sonrası Göğüs Estetiği Op.Dr.Aliye Ceyla ÖZBAYOĞLU
► Meme Estetiği ve Çeşitleri Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
► Meme Büyütme Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Asimetrik Meme Estetiği Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Meme Estetiği ve Gebelik' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:53
Top