2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sujok Terapi Nedir?
MAKALE #9480 © Yazan Dr.Kasım ALTINTAŞ | Yayın Ağustos 2012 | 254,815 Okuyucu ÇOK OKUNUYOR
Sujok Terapi Nedir?

Bu tedavi metodu çok kolay öğrenilebilen ve etkileri de çabuk görülebilen bir tedavidir.


SUJOK TERAPİ

Vücudumuzda kendi hayatını desteklemek, sağlıklı ve özgürce yaşamak için her şey vardır. El ve ayaklarımız da bu destekler içinde çok önemli bir yere sahiptir. Önemli işlevlerinin yanı sıra el ve ayaklarımızın yapısı vücudumuzun aynası gibidir. Dikkatli olarak incelendiğinde el ve ayakların vücudumuzu taklit ettiği görülebilir. Aynı şekilde vücudumuzun herhangi bir yeri hastalandığında el ve ayaklarımızda aslında o organa veya bölgeye uyan yansıma noktalarında hassasiyet ortaya çıkar. Şayet o noktalar doğru bir şekilde uyarılırsa problemlerin ortadan kalktığı görülür.


Su-jok akupunktur terapisi ise el ve ayaklardan yapılan tedavi anlamına gelmektedir. Su=El, Jok=Ayak demektir. Bu tedavi metodu çok kolay öğrenilebilen ve etkileri de çabuk görülebilen bir tedavidir. El ve ayaklardaki bu özelliklerden dolayı aslında yürürken,hareket ederken sağlığımızı koruyucu hatta tedavi edici etkileri de elde ederiz.


Bu terapi şeklinde el ve ayaklarımızdaki vücut yansımasının nasıl olduğunu iyi bilmek gerekir. Mesela elde başparmak kafa ve boyunu temsil eder. Aynı şekilde avuç iç yani el ayası gövdeyi dolayısıyla iç organ yansıma alanlarını temsil eder. İşaret ve serçe parmaklar kolları ve orta ve yüzük parmak ta bacakları temsil etmektedir. Aynı yansıma alanlarını ayak içinde kopyalayabilirsiniz. Çok pratik olarak bakacak olursanız bir problem yaşadığınızda lütfen dikkatle inceleyin. O probleme uyan yansıma alanını el yada ayağınızda keşfetmeye çalışın. Şayet doğru olarak bulabilirseniz o noktanın yada bölgenin oldukça hassas olduğunu görürsünüz. Bu noktanın hassasiyeti teşhiste veya tedavide kullanılmasını sağlar. Evet herkesin kolaylıkla uygulayabileceği ve öğrene bileceği bir tedavi şeklidir Sujok terapi. Bu tedavi şekli basit, çok etkili ve zararsız bir yöntemdir. Ancak bu tedavinin iğneler kullanılarak akupunktur tekniği ile yapılması daha özel bir eğitim ve uzmanlık gerektirir.


Sujok terapi doğru uygulandığında etkisi birkaç dakika gibi bir zamanda çok hızlı olarak ortaya çıkar.


Uygulamada hiçbir risk yoktur. Doğru uygulandığında tedavi edici etkilerini hızlı bir şekilde görürsünüz. Sujok terapide kullanılan doğru materyal ile doğru bir uyarılma yapmak dışında bir şansınız yoktur. Yanlış uygulanması durumunda bile insana zarar vermez. Belki tedavi edici etkilerini göremezsiniz.


Vücudun herhangi bir bölgesinin, herhangi bir organının veya herhangi bir ekleminin tedavisi sujok terapi ile kolaylıkla mümkündür.


Öğrenmek için çok özel bilgileri ezberlemeye gerek yoktur. Çünkü problem durumlarında el ve ayaklardaki hassas noktaları keşfetmekle ve o noktaların doğru olarak uyarılması yeterlidir.


Bu tedavinin ayrıca özel bilgi ve teknik gerektiren kısmı ise akupunktur uzmanlarınca uygulanır. Burada özel meridyen bilgisi ve bazı teşhis yöntemlerinin bilinmesi gereklidir. Meridyenler üzerinden tedavi genellikle akupunktur iğneleri kullanılarak yapılır. Burada kullanılan iğneler oldukça küçük ve incedir. Klasik vücut akupunkturunda kullanılan iğnelerden çok daha küçük ve ince olan bu iğneler akupunkturistin uygun gördüğü noktalarda cilde batırılarak uygulanır. Tedavide ayrıca özel tohumlar, elastik yüzükler ve çubuklar kullanılır. Elastik yüzükler, elastik ve uyarıcı çubuklar ve özel olarak imal edilmiş olan toplar kişinin kendi kendisine uygulayabileceği yöntemlerdir.


Sujok terapi özellikle akut durumlarda çok etkili bir yöntemdir. Akut durumlardaki bu özellikli kullanımı yanı sıra bütün problemlerde kullanılacak bir yöntemdir. El ve ayaklarda yara, egzama, mantar vs durumlarında uygulanmamalıdır. Her yaşta uygulanabilen bir tedavi dir.


Diğer akupunktur teknikleri ile birlikte uygulandığında tedavi edici etkiler oldukça artar. Sonuca ulaşmak daha kolaylaşır
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Sujok Terapi Nedir?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Kasım ALTINTAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Kasım ALTINTAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Kasım ALTINTAŞ Fotoğraf
Dr.Kasım ALTINTAŞ
Bursa
Doktor "Akupunktur"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi21 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Kasım ALTINTAŞ'ın Makaleleri
► Manuel Terapi Nedir Fzt.Ersin SEVER
► Manuel Terapi Nedir? Fzt.Sedat BAYRAK
► Cinsel Terapi Nedir? Dr.Zengibar ÖZARSLAN
► Cinsel Terapi Nedir ? Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR
► Cinsel Terapi Nedir? Dr.Sevilay ZORLU
► Terapi Nedir, Nasıl Bir Süreçtir? Dr.Ali Algın KÖŞKDERE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Sujok Terapi Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 85 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Homeopati ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2012
► Refleksoloji ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:30
Top