2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Genital Bölge Estetik Ameliyatları
MAKALE #9500 © Yazan Op.Dr.Evren HELVACI | Yayın Ağustos 2012 | 4,896 Okuyucu
LABİOPLASTİ

Labioplasti ameliyatı, genital bölge iç dudakların büyüklüğü, sarkık görüntüsü ya da kalınlığının giderilmesi için kullanılan bir işlemdir. Dış genital dudakların arasından sarkık görüntü kimi hastalarda seksüel açıdan kişinin özgüveninde azalmaya neden olurken bazı kadınlarda ise cinsel ilişki sırasında rahatsızlıklara sebep olmaktadır.
Genital iç dudakların büyüklüğü kimilerinde özellikle ergenlikle belirginleşen yapısal bir sorunken, doğum ya da yaşlanmaya bağlı olarak ta bu şikayetler oluşabilmektedir. Ameliyat ergenlik sonrası herhangi bir yaşta uygulanabilir, süt yaş sınırı yoktur.
Ameliyat günü birlik yatışı gerektiren, göreceli olarak diğer estetik müdahalelere göre daha basit bir ameliyattır. Hastanın isteğine bağlı lokal anestezi yada sedasyon (yarı baygın) altında uygulanabilir. Müdahale sırasında eriyen dikişler kullanılır, sonradan dikiş alınmasına gerek yoktur. Ameliyat sonrası aynı gün içinde hasta taburcu edilir.
Kıvrımların büyüklüğüne bağlı olarak cerrahi işlem farklılık gösterebilmekle birlikte iyileşme 10-15 gün içinde tamamlanır. Kesi şekli genital dudakların büyüklüğüne bağlı olarak değişir. Sıklıkla dikey kesiler kullanılır. Diğer bir seçenek ise yatay olarak uygulanan kesilerdir. Ameliyat sonrası ilk birkaç gün morluk ve şişliklerin görülmesi normal bir süreçtir. Ortalama 5 hafta sonra cinsel aktiviteye başlanabilir. Müdahale sırasında kesinlikle kızlık zarına dokunulmaz ve bu bölgede herhangi bir soruna neden olmaz.

İsteğe göre eş zamanlı olarak vajina daraltma, pubik liposuction yada genital dış dudak sarkıklıklarına da müdahale edilebilir.
Dış genital dudakların sarkıklığı yada büyüklüğü durumunda da iç yüzeyden yapılacak müdahalelerle küçültme uygulanabilir. Yine gerekli durumlarda yağ enjeksiyonu uygulanabilecek diğer seçenekler arasındadır. İyileşme süresi ortalama 4-6 haftadır.

VAJİNOPLASTİ


Doğum sonrası vajinal kasların gevşemesi ya da yırtılmalara bağlı olarak vajinal girişin genişlemesi durumudur. Bu genişleme nedeniyle kadınlar, partnerleriyle cinsel ilişki sırasında problem yaşayabilmektedir. Vajinoplasti ameliyatında gevşeyen vajinal kasların sıkılaştırılması ve genişleyen vajinal girişin daraltılması amaçlanır.

Ameliyat sıklıkla genel anestezi altında uygulanır ve hasta aynı gün taburcu edilir. Yara yerinin iyileşmesi ve dokuların sağlamlığını kazanması için ameliyat sonrası ortalama 6 hafta cinsel ilişki yaşanmamalıdır.

Vajinoplasti ameliyatı sırasında eş zamanlı olarak labioplasti de uygulanabilir.

HYMENOPLASTİ


Hymen, kadınlarda bekaretin sembolüdür. Birçok farklı nedene bağlı olarak hymen yırtılabilir. Bunların en başında cinsel ilişki gelmektedir. Sanılanın aksine hymen dokusu onarılabilecek bir yapıdır ve onarım sonrası doğala yakın bir görünüm kazanır. Bunun dışında hymen doksu yetersizse vajina dokusu kullanılarak müdahale uygulanabilir.
Hymen onarımı evlenmeyi düşünenlerde ortalama 4 hafta önce uygulanmalıdır. Yara yerinin iyileşmesi ve hymenin doğal görünüme ulaşması için bu süreç gereklidir. Ancak acil durumlarda kanamanın sağlanması için geçici prosedürler uygulanabilir.
Müdahale ortalama 30 dakika sürer, ameliyat sonrası ağrılı değildir. İşlem sırasında eriyebilen dikişler kullanılır ve sonrasında dikiş alınmasına gerek yoktur. Hymenoplasti sonrası iyileşmenin tam sağlanması için 4-6 hafta arası ilişkiye girmemek gerekir. İyileşme tamamlandıktan sonra hymen eski yapısına benzer olarak iyileşir.
Tavsiye edilen kalıcı müdahale uygulanmasıdır. Ancak gerekli durumlarda geçici işlem de yapılabilir. Geçici müdahalelerde erken dönemde dikişler fark edilebilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Genital Bölge Estetik Ameliyatları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Evren HELVACI'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Evren HELVACI'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Op.Dr.Evren HELVACI
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Evren HELVACI'nın Makaleleri
► Genital Estetik Ameliyatları Dr.Sezgin SÖNMEZ
► Genital Bölge Estetiği Dr.Muhammet ERKAN
► Kadında Genital Bölge Estetiği Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Kadınlarda Genital Bölge Estetiği Op.Dr.Aylin KARANLIK
► Memenin Estetik Ameliyatları Op.Dr.Diren ÇELİK
► Yüz Bölgesi Estetik Ameliyatları Op.Dr.Diren ÇELİK
► Göğüs Estetik Ameliyatları Dr.Yasin ÜNAL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Genital Bölge Estetik Ameliyatları' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:12
Top